Maarten's Kreidler Club!
MAARTEN'S KREIDLER CLUB!
Home
Home
Forum
Forum
Sitemap - Hoofdmenu
Sitemap
Help
Help
Inloggen
Log in
Contact
Contact

Aangepast zoeken
Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 122 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 8:20 pm 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 01, 2002 9:13 am
Berichten: 6007
Woonplaats: Den Haag, Nederland
Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008

Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - Voorrijder bij de Lexmond meeting 2007Deze maand kunnen de handen op elkaar voor Tjerry (tvdzijden). De man met meer dan 10,000 berichten op de site, ook wel bekend als de wandelende Kreidler-encyclopedie. In 2003, na aanschaf van een nieuwe John Bos Kreidler, sloeg het Kreidlervirus (opnieuw) toe bij Tjerry, en hij is een man die sindsdien de hobby weer serieus heeft opgepakt: Evenementen en ritten in binnen- en buitenland bezoeken, verzamelen van folders en tijdschriften, alle details over Kreidler uitzoeken, iedereen met raad en daad bijstaan, een eigen magazijn met reserve-onderdelen en een mooie, unieke verzameling Kreidlers die in originele staat en tiptop in orde zijn, en waar hij nog veel mee rijdt ook...

Tjerry, ga zo door man, en blijf er van genieten!

  V R A G E N L I J S T

 1. Wanneer werd jij besmet met het Kreidlervirus? Hoe oud was je toen en wat gebeurde er?
  In de beginjaren ‘70. Zeg maar ´74-´75. In ons dorp leefde het (kermis)crossen of crossen achter het huis (bv. bij de wilde 13 en bij vrienden achter de kroeg) op een eigen gecreëerd baantje. We hadden zelfs een crossclub nl. MC Damwijk. Als ik het geluid hoorde van een (Kreidler)crosser van een dorpsgenoot die even ging proberen, sprong ik op mijn fiets om er meteen als eerste te gaan kijken. In die tijd heb ik goed opgelet en kon ik toen ik 16 was zelfs voor de snelle jongens uit het dorp de koppeling of de punten vervangen mede door het speciale gereedschap dat ik had.

 2. Wat vind jij het leukste aan de Kreidlerhobby?
  Eigenlijk is het voor mij een totaalplaatje. Dus het bezit, het rijden, het poetsen, het onderhoud, de gadgets, de literatuur, de reserveonderdelen, de toerritjes met gelijkgestemden, en natuurlijk in deze moderne tijd het Kreidler Forum.

 3. Wat voor Kreidler vind jij het mooist?
  Ja, dat kunnen jullie onderhand wel raden. Een originele Kreidler. Ik heb een hagelnieuwe en één met gebruikssporen. Verder een begeerlijke Kreidler Van Veen GS50 enduro en een 2003 replica op bestelling geheel nieuw opgebouwd met zo veel mogelijk “old stock” onderdelen . Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - Op de KVV GS50 Enduro

 4. Welk type Kreidler vind je het mooist, en welke het lelijkst?
  Het mooiste type vind ik de Fluor 1973. Nog net puur zonder toeters en bellen.
  De lelijkste zou ik het merk en de liefhebbers ervan te kort mee doen.
  Lelijke motoren, brommers of auto´s worden of zijn vreemd genoeg ook populair.

 5. Je staat met je net gerestaureerde Kreidler op een meeting, en iemand zegt je dat je buddyseat van het verkeerde type is, hoe reageer je?
  Ik leg hem haarfijn uit hoe het allemaal precies zit zodat hij meteen denkt: oeps, dat is een kenner.

 6. Wie bewonder je het meest binnen de Kreidlerhobby?
  Binnen de hobby mijn Kreidler vrienden dicht om mij heen. Zo kan ik niemand vergeten.
  Binnen het merk: Henk van Veen omdat hij het Duitse merk wereldwijd nog meer naam en faam heeft weten te geven.

 7. Je bent één dag minister van verkeer, wat ga je doen?
  Eén dag gratis brandstof verstrekken of lekker gaan scheuren.

 8. Wat is je favoriete weg/route om met de Kreidler te rijden?
  Op de RMC-S de hoge IJsseldijk tussen Gouda en Oudewater en op de RS de nozemroute Zoetermeer, Leidschenveen, Sijtwende tunnelbakroute, Rijksstraatweg Wassenaar, A44 tot aan Oegstgeest/Rijnsburg en dan via Station Leiden naar ons Kreidlervriendelijk terras voor gezellig bijpraten onder het genot van een versnapering.Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - Patatje eten met zijn maten, hier vlnr broers Aad en Marcel (de wilde 13), Tjerry en Gert (alfasud)

 9. Wat vind jij van het opvoeren van de Kreidlers? Doe jij daar aan mee?
  Oei, nu ga ik mij op gevaarlijk terrein begeven. Ik heb het zo lang mogelijk uitgesteld maar kan er toch niet geheel vanaf blijven. Hoort een beetje bij de branie van het merk Kreidler.

 10. Wie mag er absoluut niet op jouw Kreidler rijden?
  Niet bepaald iemand speciaal. Ik vindt het onnodig vaak. Koop er zelf één zou ik dan zeggen.
  Iedere Kreidler rijdt toch anders.

 11. Hoeveel Kreidlers heb jij? Zou je er nog een Kreidler bij willen hebben, en welk type dan?
  Ik heb er dus 4. Rijdend en verzekerd. 3 lichte motorfietsen en 1 brommer. Ik ben tevreden en heb er zo al werk genoeg aan om ze allemaal op zijn tijd te servicen en te berijden.
  Ze zijn allemaal van een ander kaliber dus voor mij erg afwisselend.

 12. Ben je nog gek van andere merken bromfietsen, motoren, auto's etc.?
  Van bromfietsen niet van andere merken speciaal. Moderne motoren doen me niet veel al hoe wel ik de Italiaanse toch weer boven de rest uit vind steken qua styling, geluid en gevoel.
  En op autogebied ben ik net zo idolaat van het merk Alfa Romeo als van Kreidler.

 13. Wat is het idiootste dat je ooit met je Kreidler hebt gedaan?
  Ik doe eigenlijk nooit (in mijn ogen) idiote dingen met mijn Kreidlers. Maar als een buitenstaander mij onder een motorblok ziet liggen van een Kreidler om zo maar even te koekeloeren, zullen ze denken: Wat een idioot.
  Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - Terug in de tijd, Tjerry in de jaren '70

 14. Ben je een mooi weer rijder, staat je Kreidler zelfs gepoetst in de huiskamer, of rij je dagelijks door weer en wind?
  Ik ben absoluut een mooi weer rijder. Waarom zou ik in slecht weer gaan rijden. Geeft extra onnodig schoonmaakwerk en ik kom toch wel aan mijn kilometers zo´n 4.000 per jaar.
  En ja mijn Kreidlers staan opgepoetst onder een kleedje of hoes in huis. Dus met een druipende Kreidler door regenachtig weer, dan heb ik een probleem.

 15. Welk Kreidler- of motorevenement vind jij het leukst en wil je absoluut niet missen?
  Eigenlijk zeg ik meteen Lexmond. Ik heb er vanaf de eerste keer in mee georganiseerd en het evenement is uitgegroeid tot een groot Kreidler evenement. Je begrijpt dat de afgelopen keer 2007 met mij als voorrijder van de toerrit met 150 Kreidlers achter mij aan de hele rit met adrenaline heb gereden. Geweldig, wat een unieke happening was dat.
  Nu is het tijd dat anderen het stokje overnemen. Zie dat best goed komen. Misschien nog even geduld.

 16. Hoe goed vind je dat je zelf kunt rijden, op een schaal van 1 tot 10? En kun je dat toelichten?
  Ik hou het op een bescheiden 7. Zit net tussen behoudend rijden en rijden met extra risico in.

 17. Welke persoon of welk bedrijf heeft jou het best geholpen met je Kreidler?
  Er is maar één persoon die ik kan verzinnen die mij het best heeft geholpen met klussen die ik zelf niet op die manier kan namelijk Arnold “de Specialist”. Zulke aardige, gastvrije, eerlijke en vakbekwame reviseurs zijn mij niet bekend.
  Bedrijven ken ik niet speciaal. Als ik spullen nodig hebt verwacht ik gewoon een zakelijke dienst met een gezellige draai eraan zoals een babbeltje of een bak koffie.
  Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - De fluor RS.

 18. Hoe vet smeer je je Kreidler, en meng je zelf?
  Ik ben gifmenger van beroep dus meng ik zelf. In de verhouding van 1 op 45. Met de beste 2-takt oliën die op dit moment verkrijgbaar zijn.

 19. Je ziet dat iemand het Kreidlerkapje van je vorkbovenplaat probeert te stelen, wat doe je?
  Ik probeer hem duidelijk te maken dat hij met iets bezig is wat ik zeer laag vind. Voorral omdat het dan iemand is die ook met deze hobby bezig is en het zich uiteindelijk niet kan permitteren.

 20. Wat vind jij het leukst op de Kreidlersite? En waar erger je je mateloos aan op de site?
  Er zijn zoveel leuke facetten op de site. Evenementen en restauratie zijn het leukst. Ergeren is een groot woord maar ik vindt het jammer dat het gros zich er zo gemakkelijk vanaf maken om dingen voor de zoveelste keer te vragen die zelfs in de FAQ staan.
  Of een vraag stellen zonder verdere nodige info. Maar goed dan ben ik er weer om wat door te vragen of te verwijzen. Zeg maar lerend bezig zijn.

 21. Welke onhebbelijkheid heb jij in het verkeer?
  Heb ik zelf niet echt in de gaten anders zou ik mij aanpassen. Ik hou wel van doorrijden en dat spelletje hebben er tegenwoordig maar weinig in de gaten. Juist als het drukker wordt moet je alert zijn en snel handelen.

 22. Waarvoor ga jij naar een Kreidler-evenement, wat zie (of hoor) je daar het liefst?
  Enthousiaste mensen met allemaal de neus één kant op. Dus geen jaloerse blikken. Iedereen beleeft de hobby op zijn of haar manier.
  Ook leuk vind ik de mix van jong en oud. Ik ben van mening dat het heel goed samen kan.
  Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - In Willich 2004 bij het 50 en 80 CC treffen, de kampeerders waren een groepje uit Duiven en omstreken.

 23. Doe jij veel zelf aan je Kreidler, of besteed je alles uit?
  Alles wat ik zelf kan doen doe ik graag zelf. Alleen specialisme wordt uitbesteed zoals blokrevisie, tuning en verchromen bijvoorbeeld.

 24. Wat is je lievelingsmaal?
  De Hollandse pot. Daarnaast hou ik van variatie zoals Italiaanse pastagerechten en wat Oosterse gerechten. Dus absoluut niet kieskeurig.

 25. Vind je de Kreidlerhobby duur, of kun je kopen wat je hebben wilt?
  De Kreidlerhobby is niet speciaal duur. Iedereen met een willekeurige beurs kan er aan meedoen. Maar zoals ik de hobby invul is het wel duur. Vooral omdat ik alles wat ik graag wil hebben probeer te verzamelen.

 26. Kun je alle onderdelen die je nodig hebt nog vinden? Helemaal niet meer, of alleen als je veel geld neertelt?
  Alles wat ik nodig heb is te koop. Soms niet naar de prijs vragen omdat er wat de gek er voor over heeft spullen bij zitten. Tjerry (tvdzijden) - Kreidlerclublid mei 2008 - Tjerry racet mee bij de Cees van Dongen demorace 2008

 27. Vertel tot slot nog eens iets over je zelf....
  Dit vind ik het moeilijkste punt omdat ik eigenlijk best bescheiden ben. Ik weet dat het moeilijk is met zulke raspaardjes om mij heen.
  Ik weet wel dat ik makkelijker geef dan neem. En ik hou van details.
  Maar als ik op het forum soms erge leuke dingen lees over hoe mijn inbreng gewaardeerd wordt doet het me wel iets.
  Vooral de 10.000 postings topic was voor mij een hart onder de riem om toch enthousiast door te gaan op deze voet.
Share on FacebookShare on Twitter
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:12 pm 
Offline

Geregistreerd: di nov 29, 2005 2:44 pm
Berichten: 2624
Mooie vent die Tjerry :wink: :clap :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:14 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo sep 20, 2006 6:05 pm
Berichten: 3287
Woonplaats: Ypenburg (s'Gravenhage)
:clap :clap :clap :clap


Je staat met je net gerestaureerde Kreidler op een meeting, en iemand zegt je dat je buddyseat van het verkeerde type is, hoe reageer je?
Ik leg hem haarfijn uit hoe het allemaal precies zit zodat hij meteen denkt: oeps, dat is een kenner.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:15 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jan 31, 2005 10:52 pm
Berichten: 3582
Woonplaats: Amsterdam
Mooi omschreven,

Het wandelende Kreidler Encyclopedie

Toppertje :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:19 pm 
Offline
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 04, 2003 8:43 pm
Berichten: 18006
zeker mooi omschreven :clap tjerry weet bijna alles :wink:


Laatst bijgewerkt door dijk op za mei 03, 2008 10:26 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:23 pm 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 01, 2007 10:06 pm
Berichten: 613
Woonplaats: 's-Heerenbroek
Gefeliciteerd :clap

Maar inderdaad een wandelende kreidler encyclopedie.
Hij weet echt alles.
Nouwja bijna dan.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: clublid van de maand
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:27 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo jul 09, 2006 10:53 pm
Berichten: 2612
Woonplaats: ZHZ
Ja hoe bescheiden kan iemand zijn ?

Tjerry van harte het is je zeer gegund met al je wijsheden en antwoorden kon dit niet uitblijven natuurlijk :!: :!:

Bravo :clap

Redfox


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:28 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di aug 29, 2006 9:01 pm
Berichten: 2976
Woonplaats: ridderkerk
tjerry van harte,

en gewoon in je schoenen blijven lopen vriend .

mink.w


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:31 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 19, 2002 10:39 pm
Berichten: 2262
Woonplaats: Rotterdam
Gefeliciteerd Enzo ;-) leuk stukje.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:32 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 14, 2006 12:34 am
Berichten: 79
Woonplaats: leiden
tjerry van harte en geniet van de reacties
ze zijn je gegund :clap :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 10:53 pm 
Offline
Winnaar Kreidlerverkiezing Lexmond 2005
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jan 27, 2005 2:01 am
Berichten: 9487
Woonplaats: Koog aan de Zaan
Tjerry één van de belangrijkste dragers van dit forum, eentje met een echte toegevoegde waarde, ook eentje die het niet erg vind om voor de tiende keer te vertellen uit hoeveel schakels een ketting bestaat.

Tjerry een uitkomst in onmogelijke Kreidler vragen.
Een betere ambassadeur voor de echte kreidler florett is er niet.

:clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 11:08 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do sep 30, 2004 7:06 pm
Berichten: 3336
Woonplaats: noordwijkerhout
Met deze wijze woorden van Henk sluit ik me aan Tjerry jr bent een TOPPER echt een van GROTE KLASSE
:clap :clap :clap :clap
gr RR


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 11:18 pm 
Offline

Geregistreerd: di okt 21, 2003 10:08 am
Berichten: 132
Tjerry

Terecht dat je clublid van de maand bent geworden. Ik stel voor om je clublid van het jaar te maken.

mvgrijk


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 11:25 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma nov 28, 2005 9:08 pm
Berichten: 1104
Woonplaats: Midden-Drenthe
Geweldig Tjerry, van harte. Ik hoop je, samen met Marcel, hier in midden Drenthe nog een keer te mogen begroeten en dan samen over de Kreidler hobby te mogen kletsen en toertochtje te maken. Jou kennis van Kreidler kent geen grenzen. Nogmaals van harte. :thumbsup

Groet'n Roel


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za mei 03, 2008 11:38 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 23, 2005 7:08 pm
Berichten: 1610
Woonplaats: Apeldoorn
Tja, hierboven is alles al gezegd.
Gefeliciteerd Tjerry. :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 12:01 am 
Offline

Geregistreerd: zo sep 08, 2002 6:16 pm
Berichten: 782
kijk, Zuid Hollander hé :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 12:40 am 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo sep 05, 2007 11:00 pm
Berichten: 2717
Woonplaats: Gelderland
Enzo, heel leuk en heel verdiend dat je lid van de maand bent. Bij lid van het jaar zou je overigens bij mij op nr. 1 komen :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 1:21 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo nov 24, 2002 9:56 pm
Berichten: 2232
Woonplaats: Duitsland
Van harte ouwe,! zou ook tijd worden :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 1:32 am 
Offline

Geregistreerd: zo jul 29, 2007 11:48 am
Berichten: 1695
Woonplaats: Tiel
Heb een maar een keer live mee gemaakt,.... de rust en vraagbaak nr.1

Marinus
:internetbrommer


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 4:30 am 
Offline

Geregistreerd: vr jul 02, 2004 10:32 pm
Berichten: 1278
Woonplaats: LIESHOUT
tjerry is op zekers 100% Kreidler man.

Gr Rion


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 8:37 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 23, 2003 11:17 am
Berichten: 1654
Woonplaats: Obdam
Tjerry,van harte gefeliciteerd met het zijn van clublid van de maand :clap
Ik vind het zo ontzettend knap,10000 posts waarvan er zeer waarschijnlijk geen enkele nutteloos is,en het ook nnog voor elkaar krijgen om iedere keer weer snel op vragen te reargeren.

En dan ook nog een liefhebber van Alfa Romeo :clap :clap :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 8:59 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do feb 05, 2004 6:33 pm
Berichten: 519
Woonplaats: zoetermeer
Hoi Tjetty moet ik nog meer toevoegen :shock: :shock:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 9:10 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo aug 01, 2004 5:20 pm
Berichten: 730
Woonplaats: Wog de la mar
Ja, misschien twee keer een R

Buiten al dat geouwehoer over brommers kun je ook nog eens gezellig met Tjerry aanstaan.
Daar heb je pas wat aan :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 9:19 am 
Offline
15 pk - S&S 2007
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 15, 2002 11:14 pm
Berichten: 223
Bestaat er eigenlijk een titel Mr Kreidler? of is deze al vergeven.
Anders lijkt mij dat Tjerry hier toch wel voor in aanmerking komt :clap
Tjer, Congratz :thumbleft

PK


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo mei 04, 2008 9:20 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 17, 2006 10:33 am
Berichten: 1820
Woonplaats: AMERSFOORT
zoekt en zij zult tjerry :mrgreen:


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 122 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  


Kreidlerservice - www.kreidlerservice.nl WTR: wij kunnen uw brommer/scooter of motor voor u reviseren en/of repareren. Ook voor tuning. Wij gaan voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Specialist in Kreidler, Sachs, Yamaha, Zundapp en AM6. Vele Kreidler onderdelen voor uw brommer of motorfiets razendsnel in huis met de website Kreidlerstore.nl!
Uw advertentie op Kreidler.nl!