Maarten's Kreidler Club!
MAARTEN'S KREIDLER CLUB!
Home
Home
Forum
Forum
Sitemap - Hoofdmenu
Sitemap
Help
Help
Inloggen
Log in
Contact
Contact

Aangepast zoeken
Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 68 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:04 am 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 01, 2002 9:13 am
Berichten: 6007
Woonplaats: Den Haag, Nederland
Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008

Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Op zijn Kreidler RS van 1975.
Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Op zijn Kreidler RS van 1975.

Al op zijn 5e jaar klom Melvin op de Kreidler van zijn vader, om een beetje "droog te rijden", en daarmee had hij het Kreidlervirus wel op érg vroege leeftijd te pakken. En eenmaal besmet, kom je er niet snel meer van af. Vanaf zijn 16e rijdt hij al Kreidler, en hoewel hij nu ook een dikke Honda bezit blijft hij enthousiast voor de Kreidlers.
Als moderator draagt Melvin ook nog zijn steentje bij aan het beheer van Kreidler.nl.

Dus niet zo vreemd dat Melvin deze keer eens op de voorpagina van de site komt te staan. Gefeliciteerd Melvin en lekker blijven Kreidleren!

  V R A G E N L I J S T

 1. Wanneer werd jij besmet met het Kreidlervirus? Hoe oud was je toen en wat gebeurde er?
  Ik werd al vroeg besmet, op mijn 5e was ik al aan het ‘’droogrijden’’ op Kreidlers en had ik Kreidler t-shirtjes aan. Mijn vader heeft er vroeger (en nu nog) heel veel mee gedaan; rijden, bouwen en handelen. Toen ik 15 was stond er al een Kreidler RMC klaar om mee te gaan rijden voor als ik 16 werd.

 2. Wat vind jij het leukste aan de Kreidlerhobby?
  Uiteraard het berijden ervan, maar vooral de gezelligheid op beurzen en bij ritjes. Ik heb altijd ook meer schik als ik een weekend met de Kreidler wegga in plaats van dat ik alleen een toertocht rij. Ook het nieuw opbouwen van een Kreidler en blokken reviseren vind ik leuk. Ik ben dus ook in de winter bezig in de schuur, maar dan met blokjes.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - De RS van 1975
  De RS van 1975.


 3. Wat voor Kreidler vind jij het mooist?
  Ik vind de RS modellen van 70 tot 78 het mooist. Het liefst nieuw opgebouwd met nos onderdelen. Al vind ik het ook leuk om originele van Veen racertjes van dichtbij te bekijken. Toch knap dat ze vroeger zoveel vermogen uit zo’n klein blokje wisten te halen.

 4. Welk type Kreidler vind je het mooist, en welke het lelijkst?
  Als ik dan toch een favoriet aan moet wijzen, dan word het de eerste RS met cockpit van 1974. En lelijke Kreidlers bestaan toch niet? Met uitzondering van de scooters die ze tegenwoordig verkopen met de naam Kreidler erop. Dat lijkt toch nergens naar zo’n onding?

 5. Je staat met je net gerestaureerde Kreidler op een meeting, en iemand zegt je dat je buddyseat van het verkeerde type is, hoe reageer je?
  Ik zeg dat hij het bij het verkeerde eind heeft en leg hem uit waarom.

 6. Wie bewonder je het meest binnen de Kreidlerhobby?
  Mijn vader. Hij heeft mij alles ‘’geleerd’’ wat ik van Kreidler weet, en hij heeft me er ook mee aangestoken. Zonder hem was ik waarschijnlijk nooit aan deze hobby begonnen.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Hoorn
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Hoorn
  Een rit rond het IJsselmeer, tussenstop in Hoorn.


 7. Je bent één dag minister van verkeer, wat ga je doen?
  Dan zou ik denk ik een autoloze zondag invoeren. Alleen met tweewielers de weg op!
  En de maximale snelheid op de snelwegen mag ook wel wat omhoog.

 8. Wat is je favoriete weg/route om met de Kreidler te rijden?
  Ik woon in een omgeving waar je overal dijken vindt. Over de dijk rijden vind ik het leukst.
  Ik maak vaak een rondje van ongeveer 70 km over alleen maar dijken (niet alleen met de Kreidler, ook met de motor).

 9. Wat vind jij van het opvoeren van de Kreidlers? Doe jij daar aan mee?
  Ik vind het best interessant hoe sommige mensen zo 12+ pk uit de mouw schudden. Ik kijk graag naar de kunstwerken die bijvoorbeeld Claus (LVS) maakt. Het hoort toch een beetje bij het merk, opvoeren. Ik doe er zelf ook aan mee. Heb zelf een 60cc Kreidler in bezit waar de nodige poortjes zijn bijgemaakt. Toch wil ik er sowieso een standaard RS naast hebben voor de verre en/of langzame ritjes. Dan weet je tenminste zeker dat hij het ook blijft doen..

 10. Wie mag er absoluut niet op jouw Kreidler rijden?
  Mijn stiefmoeder, die heeft laatst ook al een RM van vaders naar de grond gewerkt… haha nee grapje, kan zo snel even niemand verzinnen.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Groepsfoto IJsselmeerrit.
  Groepsfoto IJsselmeerrit. (Melvin staat links)


 11. Hoeveel Kreidlers heb jij? Zou je er nog een Kreidler bij willen hebben, en welk type dan?
  Ik heb er nu 3. Een RMC van 78, dat was mijn eerste brommer. Daarna heb ik een RS van 1968 gebouwd, er zit wel een SB op ipv de originele 15-43-97. Op de kast in de woonkamer ligt echter een compleet RS blok van 68 dus ik kan zo de hele handel over bouwen als ik wil. Het laatste project was een RS van 75. Hier is een 60cc gatenkaas opgekomen. Verder liggen er nog genoeg onderdelen op de plank , dus er kan er altijd weer 1 bijkomen als het me een keer in de kop schiet.

 12. Ben je nog gek van andere merken bromfietsen, motoren, auto's etc.?
  Naast de Kreidler hobby hou ik erg van motorrijden. Ik vind persoonlijk dat Honda de mooiste modellen maakt, maar ook andere merken kunnen mij bekoren. Ik ga ook vaak toeren en op vakantie met de motor, vaak met Martijn en Ries (ook allebei op het forum). Heb nu een cbr600 van 96 te koop staan. Zodra die weg is komt er een cbr1000 van 02 van terug. Het uiteindelijke doel is een Honda Repsol Fireblade van 2007. Prachtige motor vind ik dat!
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - In de bergen.
  In de bergen.


 13. Wat is het idiootste dat je ooit met je Kreidler hebt gedaan?
  Een week op vakantie naar zeeland met de Kreidler. We zaten met ik geloof 16 man op een jongerencamping in Renesse. De meeste hadden een Kreidler, en de een was nog gekker dan de ander. Het ritje van 1,5 jaar geleden naar Texel was er ook één om niet te vergeten. Op de heenweg is het small-end lager van de 75er RS eruit geknald. Toen zijn we met 2 man+bagage verder gegaan op 1 RS. En met mijn formaat kan je beter spreken van 3 man. De kapotte Kreidler is toen blijven staan bij De Jager. Een topzaak! Op de terugweg (weer met 2 man+bagage op 1 RS) zijn we langs de Jager gereden en hebben we de Kreidler weer gemaakt. Hij liep weer goed. Echter na 20 km over de A7 kreeg ik met hetzelfde ding een lekke achterband… Dan zakt te moed je toch wel even in de schoenen. Maar al met al was het een heel avontuur en alles is toch nog goed gekomen.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Met pech langs de weg.
  Met pech langs de weg.


 14. Ben je een mooi weer rijder, staat je Kreidler zelfs gepoetst in de huiskamer, of rij je dagelijks door weer en wind?
  Mooi weer hoeft het van mij niet te zijn. Als er maar geen pekel op de weg ligt en niet regent ben ik tevreden. In de winter staat er vaak een Kreidler binnen ter decoratie. Dat beurt je vaak toch weer op als het van dat miezer weer is buiten.

 15. Welk Kreidler- of motorevenement vind jij het leukst en wil je absoluut niet missen?
  Het weekend in Wellen en het Weekend in Duitsland (ene jaar in Bad Bruckenau, andere jaar in Norden) zou ik niet willen missen. Ook Neede ben ik elk jaar te vinden. En de superbikes in Assen vind ik ook altijd mooi. Toch net wat betere sfeer als met de TT. Je merkt dat daar wat meer motorrijders heen gaan ipv ‘’dagjesmensen’’

 16. Hoe goed vind je dat je zelf kunt rijden, op een schaal van 1 tot 10? En kun je dat toelichten?
  Een 8 qua voertuigbeheersing/sturen, een 6 qua gedrag in het verkeer. Ik zoek de grenzen op zowel de motor als op de Kreidler vaak op, dus dat rijden zit wel snor. Keerpunt is wel dat ik me soms wat weinig aantrek van andere weggebruikers.

 17. Welke persoon of welk bedrijf heeft jou het best geholpen met je Kreidler?
  Ik ben een vaste klant van Dick Baan in Ede. Ben er sowieso elke maand wel een keer te vinden om onderdelen in te slaan. De Jager stond ook voor me klaar toen ik problemen had met de Kreidler. En ook Paul Hendriks had altijd aparte spulletjes die je niet overal vind, helaas is de zaak nog niet open.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - In Volendam, met de RS van 1968.
  In Volendam, met de RS van 1968.


 18. Hoe vet smeer je je Kreidler, en meng je zelf?
  Ik meng altijd zelf 1:45. Meestal met Castrol TTS.

 19. Je ziet dat iemand het Kreidlerkapje van je vorkbovenplaat probeert te stelen, wat doe je?
  Zeggen dat die zelf maar op zoek moet gaan naar zo’n mooi Kreidlerkapje.

 20. Wat vind jij het leukst op de Kreidlersite? En waar erger je je mateloos aan op de site?
  De diversiteit. Allerlei onderwerpen komen aan bod. Mezelf ergeren doe ik niet snel op een internetsite. Alhoewel ik me er wel aan stoor als mensen een beetje raar doen tegenover andere merken. Ik ben ook bezig met een Zundapp. Het is in feite dezelfde Duitse degelijkheid, er staat alleen een ander merkje op.

 21. Welke onhebbelijkheid heb jij in het verkeer?
  Vaak te veel gas geven.

 22. Waarvoor ga jij naar een Kreidler-evenement, wat zie (of hoor) je daar het liefst?
  Vooral voor de gezelligheid. Ik zie daar het liefst de gasten met een Kreidler die ik ken. Even een babbeltje maken met een bekende is altijd gezellig.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Overvaren met het pontje.
  Overvaren met het pontje.


 23. Doe jij veel zelf aan je Kreidler, of besteed je alles uit?
  Ik doe bijna alles zelf. Van wielen spaken tot het blok reviseren. Alleen het verchromen en spuiten besteed ik uit.

 24. Wat is je lievelingsmaal?
  Italiaans vind ik lekker, een lekkere biefstuk gaat er ook in, maar ook stamppotten zijn goed. Er is zoveel lekker… voor je het weet moet je weer een tandje meer achter..

 25. Vind je de Kreidlerhobby duur, of kun je kopen wat je hebben wilt?
  Omdat ik motor rij bekijk ik het anders. De Kreidlerhobby valt nog reuze mee qua kosten. Als ik een nieuwe kettingset nodig heb voor de zware jonge ben ik zo 150 euro kwijt. Als je je bedenkt dat een kettingsetje voor de Kreidler 30 euro kost, valt het allemaal reuze mee. Ik denk vaak maar niet te veel over de prijs na. Als ik iets moois (vaak nieuw en origineel) zie en ik wil het hebben dan koop ik het. Het is niet voor niets hobby.

 26. Kun je alle onderdelen die je nodig hebt nog vinden? Helemaal niet meer, of alleen als je veel geld neertelt?
  Alles is nog te koop. Als je knip maar groot genoeg is. Tot nu toe ben ik nog overal aangekomen als ik wat zocht.
  Melvin - Kreidlerclublid oktober 2008 - Op de RS van 1968.
  Op de RS van 1968.


 27. Vertel tot slot nog eens iets over je zelf....
  Ook al zie ik er misschien wat angstaanjagend uit, ik ben een hele vriendelijke man. Je kan me dus altijd aanspreken (ik ben ook makkelijk te herkennen wat dat betreft). Altijd leuk een mede forummer te ontmoeten. Iedereen succes met zijn of haar Kreidler, geen ruzie maken op de site, en tot de volgende toertocht!

  Groeten Melvin
Share on FacebookShare on Twitter
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:37 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di nov 28, 2006 9:20 pm
Berichten: 792
Woonplaats: Winkel (NH)
Hoi Melvin,

Gefeliciteerd !

Ik weet het nog als de dag van gisteren wat een pech toen, en je wil niet weten hoe erg ik het vond dat de zuiger uit elkaar spatte.
Ik dacht k.. hé hoe moeten we dit nou weer oplossen :D :D

Maar het kwam allemaal weer goed.

Groeten Alexander de Jager


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:39 pm 
Offline
Expert
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo nov 27, 2002 10:55 pm
Berichten: 46924
Woonplaats: Gem. Leidschendam/Voorburg
Melvin van harte dat je in dit succes nummer van het forum mag aantreden.

Enzo


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:39 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di jan 02, 2007 8:00 pm
Berichten: 1756
Woonplaats: Drenthe
De reus in kreidlerland,proficiat Melvin.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:42 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do feb 05, 2004 10:50 pm
Berichten: 3211
Woonplaats: Heos zeeland
Gefeliciteerd Melvin,welverdiend :clap

Ook weer een heleboel leuke andwoorden,vooral over je lievelingsmaal voor je het weet moet er weer een tandje bij achter :lol:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:44 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 23, 2003 11:17 am
Berichten: 1654
Woonplaats: Obdam
Mellie,gefeliciteerd man


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 8:46 pm 
Offline
Winnaar Kreidlerverkiezing 2011
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr dec 15, 2006 9:17 pm
Berichten: 3929
Woonplaats: mooiste plekje op de veluwe
beste Melvin.

mooi om dit te lezen en mooie foto.s
zo als die foto in de bergen.

gefeliciteerd :clap :clap

mvg bestman


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 9:27 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do jul 21, 2005 6:18 pm
Berichten: 487
Woonplaats: Surhuizum, Fryslân
van harte gefeliciteerd Melvin ! :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 9:35 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do sep 30, 2004 7:06 pm
Berichten: 3336
Woonplaats: noordwijkerhout
Proficiat melvin het komt je toe :clap

RR


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 10:09 pm 
Offline
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 04, 2003 8:43 pm
Berichten: 18006
toppie melvin van harte :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 10:44 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr jan 14, 2005 11:04 pm
Berichten: 1697
gefeliciteerd :clap en een leuk stuk om te lezen


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: za sep 27, 2008 10:46 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za dec 30, 2006 8:55 pm
Berichten: 1285
Woonplaats: Utrecht
Gefeli, leuk stukje weer!
:D
Gerwin


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 12:43 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo okt 05, 2005 5:50 pm
Berichten: 3742
Echt verdiend Melvin, gefeliciteerd :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 7:27 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 07, 2002 5:55 pm
Berichten: 1700
Woonplaats: Amstelveen
Leuk stukje, mooie foto'en verdiend !!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 11:16 am 
Offline

Geregistreerd: ma jan 14, 2008 8:06 pm
Berichten: 681
Woonplaats: Rotterdam
Gefelicteerd !
een leuk stukje weer en mooie foto's

Gr Fred


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 11:27 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo maart 02, 2003 10:39 pm
Berichten: 8694
Woonplaats: kreidler eiland
Ha die Melvin :!: gefeliciteerd met...

de vriendelijke reus :) , top man.

Andy,


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 11:47 am 
Offline
Medewerker Sectie FAQ
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 08, 2002 9:48 am
Berichten: 1830
Woonplaats: Oosterhout
Citaat:
Wat is het idiootste dat je ooit met je Kreidler hebt gedaan?
Een week op vakantie naar zeeland met de Kreidler. We zaten met ik geloof 16 man op een jongerencamping in Renesse. De meeste hadden een Kreidler, en de een was nog gekker dan de ander.


Blijft ook nog steeds een gave herinnering! 8)
leuk stukkie!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 1:43 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 30, 2003 4:32 pm
Berichten: 5417
Woonplaats: Gelderland
De motor is trouwens verkocht een weekje geleden. Nu dus lekker op zoek naar een andere 8)

en joris zal het idd niet vergeten :mrgreen: \
zie er wel dik uit op die eerste foto :oops: :lol:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 1:47 pm 
Offline
Winnaar Kreidlerverkiezing 2009
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr okt 13, 2006 10:47 pm
Berichten: 2287
Woonplaats: Leidschenveen / 's-Gravenhage
Van harte gefeliciteerd Melvin. Weer een fanatiek lid in de hall of fame :clap

Ik je een keer bij Tjerry aan de koffietafel gezien en het mag inderdaad een opvallende verschijning genoemd worden. Een kerel van 2 mtr ++ op een Kreidler en dan ook nog snel :wink:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 2:25 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 09, 2007 10:10 pm
Berichten: 3188
Woonplaats: Heemskerk
gefeliciteerd met de kreidler club lid van de maand
'''award'' een zeer leuk stukje


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 2:32 pm 
Offline

Geregistreerd: zo apr 27, 2008 9:41 am
Berichten: 2340
Yoho , melvin .


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 2:45 pm 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 01, 2007 10:06 pm
Berichten: 613
Woonplaats: 's-Heerenbroek
Gefeliciteerd Melvin :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 2:54 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 24, 2004 9:32 pm
Berichten: 1308
Woonplaats: veenendaal
Dit stukje eer heb je zeker verdient melvin :wink: :!: ik spreek je wel weer!!

groetjes,

Peter


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 5:39 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do mei 12, 2005 11:39 am
Berichten: 1884
Woonplaats: Ergens in Flevoland
Leuk stukje! :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: zo sep 28, 2008 7:21 pm 
Offline
Medewerker Sectie FAQ
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo nov 06, 2002 1:54 pm
Berichten: 5047
Woonplaats: Achterhoek
Melvin schreef:
De motor is trouwens verkocht een weekje geleden. Nu dus lekker op zoek naar een andere 8)

en joris zal het idd niet vergeten :mrgreen: \
zie er wel dik uit op die eerste foto :oops: :lol:


dikke :P


mooi werk zo, gefeliciteerd!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 68 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Kreidlerservice - www.kreidlerservice.nl WTR: wij kunnen uw brommer/scooter of motor voor u reviseren en/of repareren. Ook voor tuning. Wij gaan voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Specialist in Kreidler, Sachs, Yamaha, Zundapp en AM6. Vele Kreidler onderdelen voor uw brommer of motorfiets razendsnel in huis met de website Kreidlerstore.nl!
Uw advertentie op Kreidler.nl!