Maarten's Kreidler Club!
MAARTEN'S KREIDLER CLUB!
Home
Home
Forum
Forum
Sitemap - Hoofdmenu
Sitemap
Help
Help
Inloggen
Log in
Contact
Contact

Aangepast zoeken
Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 43 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 6:34 pm 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 01, 2002 9:13 am
Berichten: 6002
Woonplaats: Den Haag, Nederland
De geschiedenis van deze website kreidler.nl

 • De geschiedenis van deze website begint bij de oprichter er van: Maarten Hoogervorst, geboren 06-12-1965 te Den Haag (Scheveningen) en natuurlijk bij de Duitse Kreidler fabriek, die vanaf 1951 begint met het ontwerpen en produceren van lichte brom- en motorfietsen.
  Mijn vader was al motorliefhebber en de appel valt niet ver van de boom. Als jong jochie liep ik al, samen met vriendjes, langs het grofvuil op zoek naar televisies om te "repareren" en naar alles wat interessant was. Toen een vriendje een bromfiets bij het grofvuil vond, een Mobylette, wilde ik ook wel zo iets. We mochten er mee gaan crossen op een crossveldje in de buurt, bij het CBS (Centraal Bureau van de Statistiek) in Voorburg. Daar moesten we dan heen lopen.
  Mijn eerste brommertje was een Berini, ik was toen 12 of 13 jaar oud. Ik weet niet precies welk type (ik denk een M21), maar het had een koppeling maar geen versnellingen. Het ding was zwart/wit geverfd, en ik kocht het voor 5 gulden. Niet zo heel veel later mocht ik zelfs een Kreidler kopen, een 3-bak met voetschakeling. Toen was ik 13 jaar oud. Zo ontstond de liefde voor de Kreidlers.
  Computers vond ik ook wel leuk, op m'n 17e (ca. 1982) kon ik me uitleven op een van de eerste computers voor thuisgebruik, de Sinclair ZX-81.
  Al met al was het niet zo vreemd dat ik inde zomer van 1996 een internetverbinding aanvroeg (bij een kleine provider genaamd Dataweb, een jongen van dat bedrijf kwam op de fiets de floppydisk brengen met de software voor de inbelverbinding). In die tijd waren er nog maar weinig mensen online, en op het internet, in die tijd omschreven als "de digitale snelweg waarop een schat aan informatie te vinden was" stond nog (vrijwel) niets over Kreidler.
 • Mijn broer Jeroen, wist meer van internet dan ik, en hij zei me dat ik ook maar een "homepage" moest maken. Zo gezegd zo gedaan, er kwam een paginaatje met wat foto's van mijn hobby's (het was uitermate knullig), mijn favoriete films, en er stond ook een foto van de Kreidler bij.
 • Toch: Iemand vond de homepage, stuurde een enthousiast mailtje over de Kreidler, en zo ontstond het besef om de overige hobby's te wissen en de page alleen te wijden aan Kreidler. Nu moet ik eerlijk zeggen: Ik had een Kreidler, ik vond dat prachtig, maar eigenlijk wist ik bar weinig van Kreidler af, want wat een uitgebreid onderwerp is dat!
 • 1 september 1996 werd een gratis bezoekerstellertje geinstalleerd van NedStat.
 • Bij provider Dataweb had ik 1 mb webspace (dus de gehele website mocht 1 MegaByte groot zijn, dat is vandaag de dag zoveel als 1 minuut mp3 muziek, of 10 foto's van redelijke kwaliteit).
 • De overstap werd gemaakt naar provider Planet Internet, hier hadden we 2 MB geheugen, een verdubbeling dus. In die tijd plaatste ik op de site het werkplaatsboekje "Zelf Sleutelen - Kreidler", en dat was maximaal gecomprimeerd om het te kunnen plaatsen met zo weinig mogelijk geheugengebruik. Deze versie staat in feite nog steeds zo op de site.
 • Na het aankondigen van de Kreidlersite op een nieuwsgroep, verscheen plotseling een bericht in het E-zine van Daily Planet van 31 oktober 1997, het volgende bericht:
  Francisco van Jole, Daily Planet, 31 oktober 1997, Editie 6.71 schreef:
  6. De legendarische Kreidler

  `The Kreidler Florett Motorcycle and Moped Encyclopaedia` is geheel gewijd aan deze legendarische brommer. Foto`s, informatie over modellen en zelfs het karakteristieke geluid van de Kreidler, zijn er te vinden.

  http://home.pi.net/~mho1/
 • Na die publicatie had de site tijdelijk meer bezoekers, ca. 100 per dag. Ik kreeg een keer een e-mail van Adam Curry, die vertelde dat hij de site zo leuk vond en dat hij in zijn jeugd een Kreidler GT had gehad waarmee hij rondreed in Amsterdam. Ook kreeg ik een mail van Dick Toersen, de broer van Aalt Toersen, de beroemde Kreidler wegrace- en sprintcoureur.
 • Gemiddeld aantal bezoekers in die tijd: 40 per dag.
 • Tijdschrift Bromfiets verschijnt weer, na jaren niet meer uitgegeven te zijn. Er staat een mooi artikel in over Kreidler en de geschiedenis van ons merk. Ook komen er mooie Duitse Kreidlerboeken op de markt, die ik bestel in Duitsland. Ineens beschik ik over wat meer informatie die ik kan scannen en kan plaatsen op de site.
 • Maart 1998 verander ik weer van internet provider, deze keer wordt het Demon.
  Nu krijgt de site een mooiere url (internet-adres) namelijk http://www.kreidler.demon.nl" onclick="window.open(this.href);return false; en ook weer meer webspace, nu zelfs 15 mb. De toekomst leert dat ook dit niet genoeg is.
 • In die tijd was de belangrijkste zoekmachine op internet Yahoo (nu is dat Google).
  Bepaald niet elke pagina werd opgenomen in de Yahoo zoekmachine, maar (na veelvuldig aanmelden) komt deze Kreidlersite er door. Hierdoor wordt de site steeds meer bezocht, ook door mensen van over de hele wereld.
  Vanaf dan heeft de site gemiddeld 100 bezoekers per dag, recorddag was 23 juni 1999 met 219 pageviews.
  In die tijd waren er veel buitenlandse bezoekers op deze site (ook dankzij Yahoo). Dit was dan ook de reden dat deze site voor een deel in het Engels werd gemaakt.
 • Belangrijkste internetbrowser in die tijd was Netscape, iedereen (95%) had het. Deze site werd dan ook gemaakt om goed te functioneren in Netscape, maar ook andere browsers werden getest, zoals die van MicroSoft.
 • Per e-mail krijg ik reacties van over de hele wereld, van Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Scandinavië, Japan, België, Griekenland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Canada, Italië en natuurlijk uit Nederland.
 • Extra bezoekers worden getrokken dankzij de aansluiting bij de "Moped Web Ring", een systeem waarbij bromfietswebsites onderling naar elkaar linken.
 • Blij verrast was ik met de vermelding van onze website in Weekblad Motor, mei 1998:
  Afbeelding


  En de aankondiging in het clubblad van de Kreidler Club Oost Nederland in juli 1998 :
  Afbeelding


  Nog een link, in scootertijdschrift 'Scootin' in januari 1999 :
  Afbeelding

 • December 1998 verandert deze site van naam, namelijk in "Maarten's Kreidler Club". Het is een clubje geworden op het internet, en voor die tijd is dat een nieuw fenomeen.

 • Februari 1999: Een mailinglijst wordt door mij opgezet, dit is een mogelijkheid waar mensen zich kunnen registreren om als clubje met elkaar te mailen over Kreidler.
  Het e-mail adres van deze mailinglijst was kreidler@listbot.com en was een groot succes. Dagelijks verschenen vele mailtjes in de mailbox en discussieerde men over diverse Kreidleronderwerpen. Dit was de eerste mogelijkheid voor de mensen om ZELF te zeggen wat ze er van vinden, ze konden dus interactief bezig zijn.
 • Maart 1999: Een gastenboek is geinstalleerd op deze site. Men kan dus een berichtje achter laten op de site, weer een manier om interactief deel te nemen aan het internet.

 • Ook wordt in maart 1999 de "Bikes of Visitors Gallery" opgezet, in het Nederlands de "Bezoekersgalerij". Mensen konden een foto mailen van hun Kreidler, met eem verhaaltje er bij, en ik plaatste dat op de site. Dit was (voor die tijd) een groot succes, in een half jaar stonden er 120 foto's op.

 • In september 1999 verandert de menustructuur en de kleuren van de Kreidlersite. En ik huur de domeinnaam http://www.kreidler.nl" onclick="window.open(this.href);return false; (via FreeHosting), omdat als particulier het niet mogelijk is om een domeinnaam te registreren. Ik heb nog vrij lang gewacht met deze aanvraag, en de kans had bestaan dat een andere website aan de haal was gegaan met de domeinnaam kreidler.nl, maar goed, ik was nog op tijd.
  In deze maand registreert de teller van NedStat de 70.000ste pageview.
  Met de .nl domeinnaam begin ik te beseffen dat de site beter in het Nederlands verder zou kunnen gaan. Voorlopig worden zowel het Nederlands en het Engels gebruikt.

 • 21 januari 2000: Bezoekers uit 100 verschillende landen hebben deze Kreidlersite bezocht, zo laat NedStat zien.

 • Ca. 2000/2001: Een forum wordt gestart door deze site. Dit is een forum dat simpel aangevraagd kon worden via een website. Nadeel is dat het beheer, backup en onderhoud niet rechtstreeks door de beheerder te doen was, dit forum draaide op een server in Amerika, bij storingen had ik er geen enkele invloed op en moest ik maar duimen of het forum nog terug zou komen.
  Het forum wordt aardig populair, en krijgt een layout die aansluit bij de Kreidlersite, en wordt zo veel mogelijk geintegreerd in de Kreidlersite. Op het forum wordt veel gediscussieerd over Kreidler, maar ik zelf moet nog wennen aan het forum en ik laat alles op z'n beloop.

 • 2001
  Afbeelding
  Interview voor NedStat Basic

 • 2002: Joost komt met het plan om een forum op te zetten dat draait op onze eigen server, met onze eigen forumsoftware.
  Eerst is dit forumsoftware van Ikonboard. Als dit langzaam blijkt te zijn converteert hij alles van Ikonboard weer naar een nieuw forum, deze keer met forumsoftware phpBB2.
  De site draait op verschillende servers van verschillende providers, dit is omdat de site steeds meer webspace nodig heeft en ik dit goedkoop wil realiseren. Servers zijn oa Freehosting en een heel stel servers van Wanadoo/Casema, elk van 20 mb groot. Uiteindelijk blijkt dat het op deze manier lastig is om de site netjes te onderhouden.
  Door het wisselen van internetprovider (gewoon thuis, dan weer kabel, dan weer adsl) zijn er ook steeds verschillende servers, zoals XS4all en Cistron.

 • 2003: Het wordt voor particulieren mogelijk om een domeinnaam te registreren. De GEHUURDE domeinnaam kreidler.nl wordt geregistreerd, en de overstap wordt gemaakt naar domeinnaam plus webspace bij 1 provider, namelijk http://www.generalwebhosting.nl" onclick="window.open(this.href);return false;


  Afbeelding
  Kreidler.nl badge (patch) 2003


  Afbeelding
  Kreidler.nl t-shirt eind 2003/begin 2004

 • 2004: Eerste jaarlijks Kreidlerclubmeeting in Lexmond.
  Het heeft lang geduurd, maar in 2004 is er dan een eerste echte clubmeeting. Vanaf dan wordt er elke zomer een meeting georganiseerd, en telkens is die weer groter.


  Afbeelding
  Aanbod voor een reclamebordje achterop de auto

 • Eind 2004: De site wordt aangevallen door hackers. (wereldwijd worden phpbb forums "aangevallen") Veel is beschadigd. Op een onoverdacht moment wis ik alles op de server om opnieuw te beginnen, samen met Joost. Gelukkig zijn er backups en kunnen we daarmee de site grotendeels terugbouwen.
  Door mij zelf wordt weken gewerkt aan een nieuwe directoriestructuur van de site (alles netjes indelen in mappen op de server)

 • 2005
  Afbeelding


  Afbeelding
  Lexmond aandenkens 2005, 2006, 2007

 • December 2005: Kreidler.startpagina.nl wordt gerealiseerd, en wordt naadloos ingepast in de Kreidlersite. Alle Kreidlerlinks zijn hierop te vinden.

 • Begin 2006: De NedStat teller wordt van de site gehaald, wegens vervelende reclame pop-ups. Meer dan 2 miljoen pageviews zijn er geteld.
  Hiervoor in de plaats wordt een teller neergezet van "jouwstats".

 • 2007 - Banners en reclame op de Kreidlersite
  De kosten om de site draaiend te houden op het internet vallen wel mee. 50 euro per maand wordt hiervoor betaald. Wel wordt er zo veel tijd (gemiddeld 25 uur per week) en moeite in deze site gestoken, dat bij mij de wens ontstaat om ook financieel iets terug te verdienen. Kreidler.nl was al die tijd reclamevrij geweest, en was onafhankelijk en onpartijdig. Gekozen wordt voor reclame die niet al te storend is voor de gebruikers en die niet nadelig is. Banners worden onderaan elke pagina van de site geplaatst, waarbij bedrijven gekozen worden die een goede service en reputatie hebben. Banners van bedrijven met slechte service en reputatie komen er niet te staan!
  Reclame uitingen van Google sluiten zoveel mogelijk aan bij de Kreidlersite. Ook de Google zoekmachine wordt toegevoegd, hiermee wordt ook een paar cent verdiend per klik.
  Deze uitbreidingen zijn eerder handig voor de gebruikers, dan nadelig.


  Afbeelding
  Petten

 • Half 2007: Nieuwe overzichten, nieuwe menu's en nieuwe icoontjes worden op de site gezet. Doel: beter, duidelijker en moderner worden. Alle informatie op deze site moet beter toegankelijk worden: dat je snel kunt vinden wat je zoekt, en dat de site voor iedereen begrijpelijk en duidelijk is.
  Mooie en uitgebreide overzichten zijn bijvoorbeeld:
  AfbeeldingPersonen
  AfbeeldingRijtesten
  AfbeeldingWegrace

  Veel hulp bij de nieuwe overzichten heb ik gekregen van Rijk.

 • 2008: Tom (kaZeta) uit België schrijft een stukje voor tijdschrift Bromfiets over zijn Antwerpse Bromfietsclub Baka! Ik word daar ook nog in genoemd.

 • Sinds de oprichting van de site hebben honderden mensen bijgedragen aan Kreidler.nl, als je alle leden op de site er bij telt kun je zelfs spreken over duizenden mensen. Ik kan niet iedereen bij naam noemen (ik zou op zeker mensen vergeten te noemen). Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de hulp met de totstandkoming van de site over onze grote liefde: de Kreidler.

 • Juni 2009 wordt door mij een eigen bedrijfje opgericht, waarin de Kreidlersite is opgenomen. Het bedrijf krijgt de naam Clickstart Webdiensten.
  Het hele verhaal over het hoe en waarom van het opgerichte bedrijf kun je hier lezen.

 • April 2010 wordt een Kreidlerpagina gestart op het populaire vrienden netwerk Hyves: http://kreidler.hyves.nl

 • Juni 2010 stappen we over op de nieuwste forumsoftware van Phpbb3 (was Phpbb2)

 • Oktober 2011 - De site is aangevallen door hackers en valt stil. Herstart mede dankzij werk van Frans (Dimage)

 • November 2010 - De site is opnieuw aangevallen door hackers. Serieuze problemen. Herstart mede dankzij Andreh en Wout.


 • Verdere uitbreidingen op Social Media:


  De social media Kreidler accounts zijn in 2011 en 2012 aangemaakt.


Laatst bijgewerkt door Maarten op di apr 13, 2010 8:21 pm, in totaal 3 keer bewerkt.

Share on FacebookShare on Twitter
Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 6:52 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr okt 21, 2005 3:25 pm
Berichten: 1838
Woonplaats: Den Haag
Ik was er pas vanaf 2005 bij, maar mooi verhaal, en keep on going!


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 6:54 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 23, 2003 11:17 am
Berichten: 1654
Woonplaats: Obdam
Informatief stuk maarten,leuk om bepaalde dingen te lezen.
Zeker interessant voor leden die nog niet zo heel lnag lid zijn volgens mij


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 7:27 pm 
Offline
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do dec 04, 2003 8:43 pm
Berichten: 18001
dat de site nog lang mag bestaan :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 7:46 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 09, 2007 10:10 pm
Berichten: 3188
Woonplaats: Heemskerk
kijk dit vind ik nou leuk om te lezen.
ik denk dat er zonder deze site een stuk minder kreidler liefhebbers waren en zelf aan spullen kunnen komen.
ik heb zelf veel aan deze site en ik hoop
dat in de toekomst nog velen liefhebbers er ook gebruik van mogen maken. het is in iedergeval mijn startpagina en tevens meest bezochtepagina.

niels


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 7:55 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma jan 21, 2008 6:49 pm
Berichten: 107
Woonplaats: Ridderkerk
maarten

een heel mooi stuk jonge wat heb jij veel over voor je kreidler site.
complimenten leuk leerzaam ,.om zoveel geduld te hebben .

klasse ,ik hoop dat je nog vele jaren er mee door mag gaan .zonder af en toe je geduld te verliezen,

groetjes kinky oma.


Laatst bijgewerkt door HennyPatat op do feb 28, 2008 8:10 pm, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 8:08 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di aug 29, 2006 9:01 pm
Berichten: 2976
Woonplaats: ridderkerk
maarten waar in scheveningen ben je geboren.??

dorps genoot .

mink.w


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 8:21 pm 
Offline
Beheerder
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 01, 2002 9:13 am
Berichten: 6002
Woonplaats: Den Haag, Nederland
Mink, ik ben geboren in de Emma kliniek (kraamkliniek), die staat er al lang niet meer. Daarna als baby gewoond aan de "nieuwe laantjes", een straat achter de Keizerstraat, Scheveningen, mijn ouders en ik woonden toen in bij mijn opa en oma (van mijn moeders kant).
Maar mijn ouders verhuisden al snel naar Voorburg, waar ik lang gewoond heb.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 8:22 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: di jan 02, 2007 8:00 pm
Berichten: 1756
Woonplaats: Drenthe
Mooi om te lezen hoe alles is begonnen, het kreidlervirus blijft toch altijd sluimeren zo door de jaren heen. Een jaar of 6 geleden trof ik bij ons dorpsfeest Jan de RSman bij een brommertoertocht......op een echte RS :!: waar je als jongen alleen van droomde. Toen niet gedacht dat ik ooit weer een kreidler zou kopen. Het blijft wel hangen :-k en toen een keer gegoogled en Maartens kreidlerclub gevonden. Toen ik al die mooie foto's, filmpjes en prachtige verhalen las wist ik het zeker............het heeft nog 4 jaar geduurd maar de kreidler is er toch gekomen. Zelfs het rijbewijs er nog voor gehaald :shock: Weet zeker dat deze site toch veel mensen weer over de streep heeft getrokken. Goed werk Maarten. :clap :thumbleft

gr Bé


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 9:48 pm 
Offline

Geregistreerd: di jun 26, 2007 7:27 am
Berichten: 33
Woonplaats: Wanroij
Hallo Maarten
Een prachtig verhaal hoe je bent begonnen, ik zelf kijk iedere dag op je site en heb er al veel nuttige informatie gewonnen.
Ga er mee door ik weet zeker dat er veel mensen blij mee maakt.

mvg Bert


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 9:56 pm 
Offline
Expert
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo nov 27, 2002 10:55 pm
Berichten: 46825
Woonplaats: Gem. Leidschendam/Voorburg
Er stond al wat info op de site over jou verleden en het opstarten van de site. Maar nu staat het allemaal duidelijk bij elkaar met wat extra info en is het een erg leuk stukje geworden.

Ga zo door Maarten. Zonder hobby forum zijn we nergens.

Enzo


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 10:14 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za aug 12, 2006 5:19 pm
Berichten: 1259
Woonplaats: Voorhout
Ga zo door Maarten :clap :clap :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 10:52 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo aug 20, 2006 7:43 pm
Berichten: 376
Woonplaats: Heerhugowaard
Mooi om het ontstaan van deze geweldig informatieve site te lezen.
Een site die mede door vele leden gegroeid is tot hetgeen het nu is geworden, een vraagbaak voor velen. Nadat ik in de jaren 60 veel aan Kreidler (en overige brommers) heb gesleuteld heb ik sinds een aantal jaren het virus weer te pakken gekregen. En dan ga je snuffelen naar Kreidler op internet en beland je al snel op deze site. Ikzelf heb er veel informatie gevonden in de handboeken en op de forums De kennis van experts, zonder deze bij naam te noemen, maken deze site tot een enorm mooie vraagbaak voor alles wat met Kreidler te maken heeft.
Mijn complimenten hiervoor aan allen die hier aan mee werken.

Harry.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 11:09 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo jan 06, 2008 6:34 pm
Berichten: 59
Woonplaats: Zuid-Beijerland
elke dag wel weer even genieten van deze site heerlijk :D


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 11:13 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do maart 22, 2007 10:25 pm
Berichten: 1221
Woonplaats: Bovenkarspel
Maarten en ook al die anderen die bijdragen aan de site.
Bedankt mannen. De site draagt heel positief bij om van het merk Kreidler, dus je hobby, te genieten en er veel informatie op te doen. Dat de site nog maar lang in de lucht mag blijven. Leuk om te horen hoe e.e.a. tot stand is gekomen. Pet af.
vr.gr.
Ruud


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: do feb 28, 2008 11:18 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo okt 05, 2005 5:50 pm
Berichten: 3736
Maarten , je weet ik kijk wel 10 x perdag ff op Kreidler.nl en zou het niet willen missen, ik hoop dat het altijd mag blijven, zoniet gaat mijn computer gelijk naar de vuilnishoop. Waar moet ik anders naar kijken ? :D :clap Heel veel sukses nog in de vele komende jaren .Mooi stuk weer om te lezen.p.s (4 dagen na jou geboorte op 10 December 1965 kreeg ik op mijn verjaardag mijn eerste Kreidler) :thumbleft Groeten van een ouwe vriend Jan. :eitank


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 12:23 am 
Offline

Geregistreerd: za okt 27, 2007 12:15 am
Berichten: 6
Woonplaats: veenendaal
Leuk om te lezen hoe deze site is ontstaan en doorgroeit.
Veel informatie en ook nog leuk om te lezen,
Dat geldt trouwens voor de hele site!

Petje af Maarten en helpers!! :clap

groeten Jacco


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 1:05 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 16, 2007 1:16 pm
Berichten: 50
het lijkt allemaal maar gewoon, maar wat een werk zit er in.
ik heb al veel domme vragen gesteld, maaraltijd respectvol beantwoord
toen ik toe was aan een brommer, was kreidler erg duur. yamaha was de helft goedkoper, en dat was heel veel geld.
nu ik 51 ben toch die droom nog waargemaakt, wel met een RS natuurlijk

maarten en collega's, veel dank


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 9:38 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za sep 07, 2002 1:30 pm
Berichten: 1624
Lang leve de kreidler e-maillijsten (rond 1996) waarin we iedereen tegelijk een mail konden sturen en van iedereen antwoord terug konden krijgen 8) Dat is nu wel beter geregeld overigens, met het forum. :lol: Kan me na de maillijsten alleen nog herinneren dat we een blauwe website hebben gehad met informatie, die heeft een hele tijd bestaan. En in het laatste jaar, voor dat dit forum kwam, was er ook nog een ander soort forum al op die blauwe website (grijswaarde, zonder plaatjes). Dat was toen al druk bezocht!!

Vroeger was het oke, voor die tijd. Het ziet er nu veel professioneler en gelikter uit. echt een megabron van informatie en mogelijkheden tot het onderhouden van je kreidlerrelatie :D

Groeten Jan


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 10:09 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr apr 21, 2006 10:04 am
Berichten: 619
Woonplaats: Utrecht
Beste Maarten

De site heeft veel voor mij betekend, veel oude herinneringen uit een mooie tijd kwamen terug.
Het jaar 1965 was in ieder geval al bijzonder, Kreidler bouwde in dat jaar wat mij betreft de mooiste machine ooit.
Dat het notabene ook de geboortedag is van jou is dan wel grappig.
Veel waardering voor iedereen die dit alles mogelijk maakt en dat het tot in lengte van dagen mag voortduren


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 11:13 am 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do feb 05, 2004 10:50 pm
Berichten: 3211
Woonplaats: Heos zeeland
Mooi hoe de site ontstaan is,en wat een werk om dit allemaal op te bouwen en bij te houden petje af hoor :clap

Door deze site heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en das het leuke ervan.

Ik kijk al een jaar of 10 rond op de site maar heb pas 4 jaar een pc daarvoor keek ik bij mijn vorige baas samen met mijn zwager in de pauze wel eens op de site want ik had geen bal verstand van pc,s het interesseerde mij gewoon niet.Ik kon niet eens een email verzenden.
Nu lukt dat wel :D En ben dagelijks op de site :oops:


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 4:13 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo sep 08, 2002 7:34 pm
Berichten: 418
Woonplaats: Borne (Ov)
1996 alweer, kan me nog herinneren dat ik de site tegen het lijf liep ergens in 96-97. Internet was toen nog aardig bijzonder. Niet iedereen had het thuis. Heb toen nog veel met Maarten gemaild over zaken op zijn site. Voornamelijk taalfoutjes en zo. Later nog wat gedaan voor het Engelse gedeelte.

Ik heb voor het verhaal nog 2 aanvullingen:

De maillijst is ook nog een tijdje in beheer geweest bij Topica. De reden waarom weet ik niet meer, maar het adres staat nog in mijn adreslijst. Het eerste forum was bij eesite maar omdat daar geen useraccounts waren (en mensen onder elkaars naam gingen posten) werd er toen overgestapt.

@Maarten: Heb jij trouwens nog contact met "mannen van het eerste uur"? Ik kan me nog namen als Gerwin van Bennekom, Willem van Zijl (of zo) en Vincent herinneren...


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 4:32 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do sep 04, 2003 10:10 pm
Berichten: 9231
Woonplaats: het emperisch centrum der RS,en
Maarten,echt super om te lezen hoe de site tot stand is gekomen,zonder kreidler.nl was ik nu waarschijnlijk ook niet zo vaak in de berging te vinden :wink: ....

na m,n brommertijd had ik een tijd geen interesse,maar toen ik eenmaal een opknapper vondt (tm) een leuke brommert voor naar m,n werk,en ik de site eeenmaal ondekt had..brande het vuurtje weer hevig voor kreidler :) ..en is na al die jaren nog net zo sterk!..ik denk dat ik zelf ook nooi meer zal genezen van het kreidlervirus :mrgreen:

hoop dat de site tot in lengte van dagen mag voortduren!

gr pascal


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 5:22 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo okt 23, 2005 7:08 pm
Berichten: 1608
Woonplaats: Apeldoorn
Prachtige verhaal Maarten.
En ik hoop dat jij deze site nog heeeeeeel lang blijft bijhouden. :clap


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel:
BerichtGeplaatst: vr feb 29, 2008 5:35 pm 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr mei 18, 2007 7:53 pm
Berichten: 271
Woonplaats: Heist-op-den-Berg
Maarten leuk dit te lezen hopelijk hou je dit nog enige decennia vol.
:clap :clap :clap


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 43 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  


Kreidlerservice - www.kreidlerservice.nl WTR: wij kunnen uw brommer/scooter of motor voor u reviseren en/of repareren. Ook voor tuning. Wij gaan voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Specialist in Kreidler, Sachs, Yamaha, Zundapp en AM6. Vele Kreidler onderdelen voor uw brommer of motorfiets razendsnel in huis met de website Kreidlerstore.nl!
Uw advertentie op Kreidler.nl!