Motocross: Kreidler Formule Kreidler - Veel informatie en artikelen

Kreidler 50 cc motorsport:
Brommerrace, Cuprace, Motocross, Sprint, Wereldsnelheidsrecord, Wegrace
Bericht
Auteur
M3GTDRIVER
Berichten: 284
Lid geworden op: 23 dec 2006, 20:24
Locatie: Gemert
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#26 Bericht door M3GTDRIVER » 24 dec 2006, 13:46

In het artikel staat: "Nu we ruim een jaar verder zijn blijkt de Formule aan te slaan. Met een eigen kampioen op de KNMV kampioenshuldiging en een indrukwekkend programma in 1978" en iets verder: "Een kant en klare Forumule Kreidler machine moet nu f 2275,- opbrengen tegen f 1977,- in het afgelopen jaar."

Dus hebben ze in 1977, f 1977,- gekost. Mogelijk heb ik een aankondiging ergens gezien en hem daarvan gebouwd.

Die schokbreker bevestiging was om twee redenen. Ten eerste waren die Marzocchi's van een zwaardere motorfiets en dus te stug en te zware veren voor mijn uitgeklede Kreidler. Ten tweede waren ze eigenlijk ook te kort. Nou ja door die twee te combineren was schuin leggen een oplossing die beide tekortkomingen oploste.

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9743
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 808 keren
Ontvangen waarderingen: 413 keren
Contacteer:

Formule Kreidler voor motocross en grasbaan (1977, 1978)

#27 Bericht door Maarten » 10 jun 2007, 17:38

Formule Kreidler

Bron:
Auteur: Coen Verburg


Dat men voor deze nieuwe motorsporttak voor de Formule Kreidler gekozen heeft, is voor de hand liggend. Immers, circa 80% van het hedendaagse 50 cc sportgebeuren speelt zich af op machines van dit merk, een feit waaraan de sportieve kwaliteiten niet vreemd zullen zijn.

Afbeelding
Formule Kreidler tegen motorsport-vergrijzing

"De motorsport in Nederland is aan het vergrijzen", zegt Peter Beszelsen, adj. directeur bij Van Veen Import B.V. "De financiële drempel om actief aan motorsport te gaan doen is voor de jeugd te hoog geworden. Wil je in de motosport of grasbaanracerij mee kunnen komen, dan ben je bijna verplicht 4 à 5 duizend gulden op tafel te leggen voor een kansrijke fiets en dat vormt voor 14-jarigen (bij de NMB) of 16-jarigen (KNMV) een te grote financiële barriére. Daardoor is er te weinig aanwas van jong talent en dat betekent, dat Nederland gevaar loopt zijn concurrerende positie op internationaal niveau binnen enkele jaren te verliezen. Mannen als Gerrit Wolsink, Jan de Vries, Henk van Kessel, Wil Hartog, Boet van Duimen en Marcel Ankoné zullen zoals het er nu uitziet niet tijdig genoeg opgevolgd kunnen worden. Met name in de motocross en grasbaan menen wij daar met de Formule Kreidler veel aan te kunnen doen."

Wat is de Formule Kreidler? In grote lijnen is het een klasse, waarin we 12- tm 15-jarigen tegen elkaar uit willen laten komen op machines, die een kostprijs van f 2000,- niet te boven gaan en die qua prestaties vrijwel elkaars gelijke zijn", zegt Peter Beszelsen, die als geestelijke vader van deze nieuwe klasse bijna een jaar lang hierop heeft zitten broeden. Motorsport is tegenwoordig topsport en wil je jeugdig talent ontdekken, dan moet je aan de basis beginnen. Daarom hebben wij gekozen voor deze jeugdige groep van 12- tm 15-jarigen omdat wij uit ervaring weten, dat juist in deze groep al een enorme belangstelling voor het motorische gebeuren bestaat. Afgezien van het tijdig ontdekken en begeleiden van jong talent, heeft ons plan - dat inmiddels geadopteerd is door beide motorsportbonden, KNMV en NMB - ook nog heel wat sociale aspecten, die met name de autoriteiten wel aan zullen staan: jeugdopvang, het kanaliseren van de jeugdige sleutelwoede en het vroegtijdig bijbrengen van machinebeheersing, wat nooit weg is als men zich op 16-jarige leeftijd in het verkeer mag begeven. Uiteraard hebben wij bij de Formule Kreidler de steun en medewerking van clubs nodig, maar juist deze clubs zullen wellicht met dit plan bij de gemeentelijke autoriteiten een gewillig oor vinden voor een permanent of semi-permanent crossterrein. Door het verlagen van de financiële drempel verwachten we, dat veel jonge knapen (en meisjes) enthousiast zullen worden voor de motorsport. Onze firma zal de Formule Kreidler gaan promoten d.m.v. een korte actiefilm, die in alle bioscopen zal gaan draaien, en verder door de drive-in-shows van Anthony Parker. Om het plan verder gestalte te geven zullen wij dit jaar een 40-tal Formule Kreidlers bouwen, die qua specificatie het optimum zijn wat binnen de Formule Kreidler aan tuning toegestaan is. Deze Kreidlers, die o.a. door Jan de Vries ontwikkeld werden - Jan begon zijn motorsportcarriére als grasbaanrijder - zullen voor de symbolische prijs van 1977 gulden verkocht worden vanwege het beginjaar van deze formule.

Verlaging financiële drempel maakt motorsport haalbaar voor de jeugd
Hoewel dit voor ons kostprijs is, zullen veel jeugdigen dit nog een flinke financiële drempel vinden. Daarom zullen wij in de promotie ook veel nadruk op zelfwerkzaamheid leggen. Uitgaande van een tweede- of derdehands Kreidler bromfiets kan men ook voor f 1000,- of minder al aan dit type wedstrijden meedoen zonder bij voorbaat kansloos te zijn. Daar zorgt het streng geformuleerde reglement wel voor, dat "echt opvoeren' d.m.v. vijlen aan de cilinder en het monteren van expansieuitlaten en grote carburateurs nadrukkelijk verbiedt. Iedereen moet gelijke kansen hebben! Dan komt het jonge talent vanzelf naar voren en wordt bij de anderen niet direct het jeugdige enthousiasme in de kiem gesmoord, ook al behoort men niet tot de winnaars!

Formule Kreidler
Dat men de deelname aan deze Formule-wedstrijden uitsluitend voorbehouden heeft aan Kreidler berijders heeft zowel commerciële als technische achtergronden. De commerciële kant zal duidelijk zijn. De technische achtergrond is dat het vrijwel onmogelijk is een formule te creëren met meerdere merken, waarbij iedereen gelijke kansen heeft. Het technisch reglement van deze Formule Kreidler garandeert namelijk, dat alle deelnemende machines gelijke prestaties of nagenoeg gelijke prestaties zullen (of kunnen) hebben. Zo moeten alle in de motor gemonteerde onderdelen volkomen standaard zijn en voorkomen in de officiële onderdelencatalogi en prijslijsten van Van Veen Import B.V. en uiteraard origineel Kreidlerfabrikaat zijn. Dat betekent, dat men bijvoorbeeld een oude 4-versnellings Kreidler bromfiets wel mag voorzien van een originele Kreidler motorfietscilinder van 7 pk (met de daarbij behorende kop, zuiger, uitlaat en 20 mm carburateur), maar men mag bijvoorbeeld niet zelf aan de cilinder vijlen of wijzigingen aan de andere onderdelen aanbrengen. Het complete reglement alsmede verdere inlichtingen zijn begin maart op aanvraag verkrijgbaar bij de KNMV, de NMB (deze bonden zullen in 1977 in totaal zo'n 20 wedstrijden organiseren. Waarvan de eerste al op 26-27 maart te Gendt) en bij Van Veen Import.

Afbeelding
De geestelijke vader, Peter Beszelsen, met de Formule Kreidler, opgebouwd uit standaard Kreidler onderdelen.

Op de foto's ziet u een kant en klaar voorbeeld van de Formule Kreidler, zoals deze in beperkte mate leverbaar zal zijn door Van Veen Import. De machine is geheel opgebouwd uit Kreidler delen: wielen, frame, tank en voorvork, terwijl verder plastic spatborden, een verbeterd luchtfilter, crossbanden en een andere gearing gemonteerd werden. Als krachtbron fungeert in dit geval een standaard 5-versnellings RS-motortje van de 50 cc motorfiets, welke 7,1 pk op de been brengt. Het reglement noemt wat het aantal versnellingen betreft een minimum van 3 en een maximum van 5. Aan de interne versnellingsbakverhoudingen mag uiteraard niets veranderd worden, evenmin als aan de uitlaat (goed gedempt, dus géén lawaaioverlast). Terwille van de veiligheid is de montage van vaste voetrusten, een cross-stuur en plastic spatborden verplicht. Niet verplicht, maar wel functioneel, is de montage van een stel zwaardere, hydraulisch gedempte schokbrekers. Wie zelf de handen uit de mouwen kan en wil steken, kan voor een lage prijs al een kansrijke machine bouwen. Doordat alles standaard moet blijven ("opvoeren verboden") zullende onderhoudskosten o.i. ook binnen aanvaardbare grenzen blijven.

Waarom juist Kreidler?
Dat men voor deze nieuwe motorsporttak voor de Formule Kreidler gekozen heeft, is voor de hand liggend. Immers, circa 80% van het hedendaagse 50 cc sportgebeuren speelt zich af op machines van dit merk, een feit waaraan de sportieve kwaliteiten niet vreemd zullen zijn. Verder beschikt Van Veen Import over een landelijk net van 700 Kreidlerdealers. die in staat zijn om deskundige adviezen te verstrekken en die beschikken over het volledige onderdelen-programma (die onderdelen zullen overigens aan toekomstige Formule-startbewijshouders met korting geleverd worden). En uiteraard staat de sportreputatie van de firma Van Veen er borg voor, dat dit Formuleproject in nauwe samenwerking met de bonden en clubs deskundig begeleid zal worden. Om voornoemde redenen (jeugdopvang, het kweken van jong talent, latent-agressief verkeersgedrag kanaliseren op afgesloten circuits, deskundige begeleiding, etc.) hebben de KNMVen NMB volmondig ja gezegd tegen deze nieuwe motorsport-promotieformule. Wie er meer van wil weten kan de reglementen en verdere bijzonderheden aanvragen bij onderstaande adressen:
  • Van Veen Import-B.V.
    Haarlemmerweg 518
    Amsterdam
    020-845555
  • KNMV
    Zijpendaalseweg 1,
    Arnhem,
    085-450841
  • NMB
    Vugterweg 43a
    Den Bosch
    073-146878


Bron: Motor nr. 7, 18 feb 1977
Auteur:


Afbeelding
Formule-Kreidler voor motocross en grasbaan, goedkope start in de wedstrijdsport voor de jeugd


Iedereen kent wel die opgeschoten jongens die met hun zelf in elkaar geknutselde brommers op het plaatselijke "crosscircuit" rondknetteren. Vaak tot ergernis van de omwonenden en de politie die nu niet bepaald achter dat gecross staan!
Afbeelding

Veel verder dan dat kale weilandje zullen de meesten echter niet komen, omdat het echte crosswerk vaak te duur is en de weg naar de motorclub te ingewikkeld.

Kreidler-importeur Van Veen ontwikkelde in nauwe samenwerking met de KNMV en NMB de ,,Formule-Kreidler" om juist voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar (jongens én meisjes) de weg naar goed begeleide motorsport op niveau open te maken. Die zal dan lopen via (uiteraard) Kreidler-machines die, gebaseerd op standaardmodellen, aangepast worden aan het ruwere terreinwerk. Voor deze splinternieuwe klasse zijn drie mogelijkheden om aan een passende machine te komen. In de eerste plaats kan van (gebruikte) onderdelen een motor worden gebouwd, dan kan een complete brommer of motor aangepast worden, terwijl de elegantste oplossing de aanschaf van een speciale Formule-Kreidler is. Die laatste mogelijkheid is wel de duurste, hoewel Van Veen die in 1977 beperkt leverbare machine beslist aantrekkelijk geprijsd heeft (f 1.977,- incl. BTW, levering vanaf Amsterdam). Voor de Formule-Kreidler zijn de machines aan verschillende beperkingen gebonden. Zo mogen maximaal vijf en minimaal drie versnellingen aan boord zijn, terwijl gebruik gemaakt moet worden van standaardonderdelen. Opvoeren is verboden, hoewel wél delen van de Kreidler-motorfiets gebruikt mogen worden, terwijl de maximale doorlaat van 20 mm voor de carburateur toch wel genoeg vermogen garandeert. Overigens worden alle machine onderworpen aan technische en veiligheidsvoorschriften, die nauwkeurig staan omschreven. Om in de Formule-Kreidler te kunnen starten moet een eventuele coureur beschikken over een gezondheidsverklaring, een startbewijs van een van de bonden plus een lidmaatschap van een van de vele motorclubs. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan kan de jeugdige rijder actief en sportief aan motorterreinsport doen, onder deskundig toezicht. Dat alles op afgesloten terreinen, waarbij terzake kundige clubfunctionarissen een oogje in het zeil houden. Daarnaast krijgen jeugdigen vanaf 12 jaar een voorbereiding op de verkeersdeelname, waarbij eventueel agressief verkeersgedrag op de circuits afgereageerd kan worden, wat heel wat gezonder is dan op straat! Een motorsportcarriére krijgt op deze manier ook een logische opbouw die stimulerend kan werken.

Afbeelding

Door de formuleklasse, met beperkte motorvermogens, komt het ook meer op stuurmanskunsten beheersing aan, wat goed leren rijden in de hand werkt. Het is in wezen wel logisch dat juist Kreidler deze opzet op poten heeft gekregen. Uiteindelijk rijdt tachtig procent van de 50 cc-wedstrijd rijders met dit merk, dat bovendien een landelijk net van 700 dealers heeft, die beschikken over de noodzakelijke onderdelen. Van Veen-import heeft ook een indrukwekkende historie op wedstrijdgebied achter zich, zodat de promotie van dit project ze wel toevertrouwd is. De motorsportbonden, KNMV en NMB, staan volledig achter de Formule- Kreidler, wat wel blijkt uit de ongeveer twintig officiële wedstrijden die voor het komende seizoen op het programma staan! Begin maart zullen de informatiebulletins klaar liggen voor de Formule-Kreidler bij de volgende adressen: VanVeen Import, Haarlemmerweg 518, Amsterdam (020-845555), KNMV en NMB. In die bulletins zal alle informatie staan, om van illegaal weilandcrosser tot legaal en erkend Formule-Kreidlercoureur te worden omgetoverd!



Folder Formule Kreidler


Afbeelding


formule kreidler
1978

EEN GEWELDIGE MACHINE VOOR DE NIEUWSTE NEDERLANDSE WEDSTRIJDKLASSE:
FORMULE KREIDLER!
ZE BRENGT ACTIEVE MOTORSPORT BINNEN IEDERS BEREIK.
ZE BIEDT DE LEGENDARISCHE KREIDLER-BETROUWBAARHEID EN WIJST DE WEG
NAAR EEN GEZONDE HOBBY VOOR SPORTIEVE KERELS.


technische gegevens:

Motor: Kreidler 1 cilinder, 2-takt, Luchtgekoeld
Vermogen: 7.25 pk bij 8600 tpm.
Compressieverhouding: 1:11
Mengverhouding: 1:25
Carburateur: Bing 20 mm
Koppeling: Meervoudige natte plaatkoppeling
Versnellingsbak: 5 versnellingen, klauwschakeling
Frame: Geperst stalen koker-constructie
Demping voor: Kreidler lucht-hydraulische telescoopvork
Demping achter: White Power gas-hydraulische schokbrekers
Banden: Continental achter, Carideng voor


Wijzigingen voorbehouden.

50cc Moto Cross

Formule Kreidler; een klasse voor Nederlands jongste motor coureurs,
onder bescherming van de officiële Nederlandse motorsport bonden.

De nieuwste wedstrijdklasse voor iedereen van 12 t/m 15 jaar biedt uitgebreide
startmogelijkheden op beveiligde moto-cross terreinen en grasbanen.

Formule Kreidler kampioenen worden gesponsored en gecoached door
Van Veen Import BV.



Van Veen Import BV
Haarlemmerweg 518-520
Amsterdam
tel: 020-845555





Meer informatie:

Artikelen gescand door Tjerry (tvdzijden)
Artikelen bewerkt door Rijk
Artikelen geplaatst door Maarten
© 2007 www.kreidler.nl
Laatst gewijzigd door Maarten op 11 okt 2007, 20:46, 6 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

Formule Kreidler

#28 Bericht door Enzo-tvdzijden » 10 jun 2007, 18:32

Formule Kreidler
Bijlagen
2364-1.jpg
2364-1.jpg (46.4 KiB) 38368 keer bekeken

Gebruikersavatar
Bo17
Berichten: 265
Lid geworden op: 06 nov 2003, 21:08
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

#29 Bericht door Bo17 » 11 jun 2007, 12:32

Misschien als tegenhanger van de cupracers, dit initiatief van Van Veen weer nieuw leven inblazen? De oorspronkelijke gedachte is nog steeds actueel, kijk maar eens naar de prijzen van de 'echte' crossers.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#30 Bericht door Enzo-tvdzijden » 14 jun 2007, 22:43

Nog een folderscan
Bijlagen
Scannen0002 (Large).jpg
Scannen0002 (Large).jpg (73.21 KiB) 37782 keer bekeken

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#31 Bericht door Enzo-tvdzijden » 14 jun 2007, 22:46

en nog één
Bijlagen
Scannen0003 (Large).jpg
Scannen0003 (Large).jpg (62.04 KiB) 37774 keer bekeken

Gebruikersavatar
Hengst
Berichten: 312
Lid geworden op: 14 sep 2003, 21:32
Locatie: Sint-Katelijne-Waver (B)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#32 Bericht door Hengst » 16 jun 2007, 17:25

White Power vering! Only in Germany ! 8)

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#33 Bericht door Enzo-tvdzijden » 16 jun 2007, 17:47

Hengst schreef:White Power vering! Only in Germany ! 8)
En dat van een Nederlandse fabriek. :wink:
Toenmalige eigenaar maakt nu weer (alles verkocht toen :thumbleft ) veersystemen onder de naam ITRAX.

Enzo

Gebruikersavatar
Hengst
Berichten: 312
Lid geworden op: 14 sep 2003, 21:32
Locatie: Sint-Katelijne-Waver (B)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#34 Bericht door Hengst » 16 jun 2007, 17:57

Ja, onder de naam Itrax is het toch verantwoorder vind ik :P

Gebruikersavatar
speedypro
Berichten: 520
Lid geworden op: 01 dec 2004, 00:16
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#35 Bericht door speedypro » 22 jun 2007, 22:34

Ik lees in de technische specificaties droge plaatkoppeling, dit klopt toch niet?

Speedypro

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#36 Bericht door Enzo-tvdzijden » 22 jun 2007, 22:50

speedypro schreef:Ik lees in de technische specificaties droge plaatkoppeling, dit klopt toch niet?

Speedypro
Idd, dat klopt niet.

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9743
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 808 keren
Ontvangen waarderingen: 413 keren
Contacteer:

#37 Bericht door Maarten » 02 jul 2007, 12:33

speedypro schreef:Ik lees in de technische specificaties droge plaatkoppeling, dit klopt toch niet?

Speedypro
Ik heb de fout verbeterd, die zat waarschijnlijk al in het origineel.

Helmantel
Berichten: 1010
Lid geworden op: 09 sep 2003, 23:42
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 55 keren

#38 Bericht door Helmantel » 02 jul 2007, 12:34

Hengst schreef:White Power vering! Only in Germany ! 8)
Toen het bedrijf dat die veren maakte taaie verf zocht dat geschikt was voor veren, bleek de witte verf die voor ziekenhuisbedden gebruikt wordt goed te bevallen. Vandaar de naam: White Power. Toen later die naam een wat negatieve klank kreeg vanwege neonazis enzo, noemden ze zich WP.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#39 Bericht door Enzo-tvdzijden » 08 okt 2007, 18:37

Nog twee nostalgische pers foto's met Jan de Vries.
Bijlagen
Formule Kreidler0004.jpg
Formule Kreidler0004.jpg (122.36 KiB) 35578 keer bekeken
jan de vries op de formule kreidler.jpg
jan de vries op de formule kreidler.jpg (150.79 KiB) 35579 keer bekeken

Gebruikersavatar
boelo
Berichten: 115
Lid geworden op: 13 nov 2007, 21:49
Locatie: stadskanaal
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#40 Bericht door boelo » 17 nov 2007, 15:42

Ja, prachtige dingen waren dat ,die formule kreidlers. Toen ik nog bij ''de dwerg'' reed was er altijd voor de plaatselijke jeugd de mogelijkheid zich op te geven om een volwaardige wedstrijd op een kreidler te rijden. Los van het feit dat je ook snelle rakkers zag, was het ook altijd een plezier om te zien hoe het er aan toe ging.
De machientjes werden door vrijwilligers onderhouden en schoongemaakt. Wel hadden ze toen allemal de kleur gif-groen, die ik nog niet weer heb gezien.

Gebruikersavatar
Johnnycross
Berichten: 818
Lid geworden op: 30 jan 2008, 20:36
Locatie: ruunerwold
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#41 Bericht door Johnnycross » 18 feb 2008, 20:56

Hierbij 1 van de eerste foto's van mij op een Formule Kreidler 1977.
Ben nog op zoek naar een orginele.
Wie weet er nog een.

Johnny
Bijlagen
Formule Kreidler 1977
Formule Kreidler 1977
formule (Small).jpg (79.41 KiB) 33933 keer bekeken

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 19178
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 477 keren
Ontvangen waarderingen: 64 keren

#42 Bericht door dijk » 18 feb 2008, 21:03

mooie foto Johnnycross,nummer 19 ben je :?:

Gebruikersavatar
Johnnycross
Berichten: 818
Lid geworden op: 30 jan 2008, 20:36
Locatie: ruunerwold
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#43 Bericht door Johnnycross » 18 feb 2008, 21:11

dijk schreef:mooie foto Johnnycross,nummer 19 ben je :?:
ja goed gezien kopstart
er komt nog een foto ik heb het nu door hoe dit werkt
Bijlagen
formule cross (Small).jpg
formule cross (Small).jpg (68.19 KiB) 33928 keer bekeken

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 19178
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 477 keren
Ontvangen waarderingen: 64 keren

#44 Bericht door dijk » 18 feb 2008, 21:14

zal niet mee vallen om weer een originele formule kredler te vinden :!:

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#45 Bericht door Enzo-tvdzijden » 18 feb 2008, 21:15

Wat een stijl en klasse :clap
Ik weet nog toen ze rond crossten. Supergaaf.

Enzo

Gebruikersavatar
Gijs
Berichten: 6354
Lid geworden op: 07 sep 2002, 13:08
Gegeven waarderingen: 51 keren
Ontvangen waarderingen: 33 keren

#46 Bericht door Gijs » 18 feb 2008, 21:22

Ik vind die klapkickstarters mooi! Nog te koop? Leuke dingen die formule kreidlers

Gebruikersavatar
Andy
Berichten: 10241
Lid geworden op: 02 mar 2003, 21:39
Locatie: heemskerk
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 327 keren

#47 Bericht door Andy » 18 feb 2008, 21:29

Jan d.vries op klompen :idea:

Vind het model met A-tank het mooist.

Andy,
Bijlagen
jan_de_vries_op_de_formule_kreidler_741 [640x480].jpg
jan_de_vries_op_de_formule_kreidler_741 [640x480].jpg (48.74 KiB) 14300 keer bekeken

Gebruikersavatar
Gijs
Berichten: 6354
Lid geworden op: 07 sep 2002, 13:08
Gegeven waarderingen: 51 keren
Ontvangen waarderingen: 33 keren

#48 Bericht door Gijs » 18 feb 2008, 21:30

Die klompen waren toen mode!

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 60234
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 948 keren
Ontvangen waarderingen: 2247 keren

#49 Bericht door Enzo-tvdzijden » 26 feb 2008, 19:59

Omdat het zo uniek is de foto´s van Johnny in deze topic.

Enzo
Bijlagen
Formule Kreidler
Formule Kreidler
formule__cross_001.jpg (61.58 KiB) 5955 keer bekeken
Formule Kreidler
Formule Kreidler
formule__cross__large.jpg (99.26 KiB) 5955 keer bekeken

Gebruikersavatar
Johnnycross
Berichten: 818
Lid geworden op: 30 jan 2008, 20:36
Locatie: ruunerwold
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

prijsuitreiking formule cross door jan de vries 1978

#50 Bericht door Johnnycross » 24 jun 2008, 21:14

vond net nog een foto van vroeger
met een prijsuitreiking in amsterdam van de formulecross in 1978
kan me nog vaag herinneren daar aan het water
jan de vries maakte een praatje en deelde de bekers uit
ik wou dat de helft van wat daar in het magazijn lag
nu bij mij op de plank lag!!
wat een spullen en alles nieuw!!!!!!!
was ik nu koopman en kon ik nu onder mien gebben een mooi
strakke 6 bak monteren


Formule Cross met Jan de Vries
Formule Cross met Jan de Vries
formule-cross-met-jan-de-vries.jpg (116.39 KiB) 5958 keer bekeken

Plaats reactie