BELANGRIJK: VEILIG HANDELEN - Tip: Verzeker je verzending!

Advertenties: Kreidlers en Kreidleronderelen te koop.
Adverts: Kreidlers and Kreidlerparts for sale.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9210
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 278 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

BELANGRIJK: VEILIG HANDELEN - Tip: Verzeker je verzending!

#1 Bericht door Maarten » 04 feb 2004, 16:33

VEILIG HANDELEN
Extra informatie om veilig te kunnen handelen zonder teleurstellingen.
Lees dit document aandachtig door voordat u zaken doet via internet!


Voor uw veiligheid

Advertenties op Internet (bijv. Kreidler.nl of Marktplaats.nl) kunt u vergelijken met advertenties in de krant of op het prikbord in een supermarkt. Het overgrote deel van de kopers en verkopers op internet kunt u vertrouwen. Zij versturen de goederen zoals afgesproken en betalen netjes op tijd. Helaas is er ook een aantal mensen die misbruik maakt van de goedheid en het vertrouwen van anderen. Zorg er daarom voor dat u veilig handelt!
Hieronder staan een aantal tips die u daarbij kunnen helpen.

 • PERSOONLIJKE GEGEVENS
  Het is belangrijk dat u weet met wie u handelt. Vraag dus altijd om persoonlijke gegevens van de (ver)koper. Als de transactie fout gaat of de (ver)koper houdt zich niet aan zijn afspraak, dan kunt u later altijd contact opnemen met de (ver)koper of eventuele andere stappen ondernemen.
  • Boter bij de vis
   Maak een afspraak met de verkoper om het product te bekijken. Er gaat niets boven een persoonlijke inspectie van het product dat u wilt kopen. U kunt dan zelf controleren of het product voldoet aan uw verwachtingen. Als alles naar wens is, en u kunt het eens worden over de prijs, dan kunt u direct contant betalen en het product meenemen.
  • Naam en adres
   Vraag altijd aan de (ver)koper zijn naam en adres. U kunt dan later altijd contact opnemen met de (ver)koper als er iets fout gaat. Als iemand krampachtig probeert zijn adres achter te houden, dan bent u gewaarschuwd. Een (ver)koper die eerlijk handelt zal geen moeite hebben met het geven van zijn adres.
  • Telefoonnummer
   De telefoon is vaak het makkelijkste en snelste middel om contact te zoeken met de (ver)koper. Vraag altijd aan de (ver)koper zijn vaste telefoonnummer. Een mobiel nummer is anoniem en moeilijk te achterhalen. Controleer de naam en het adres in combinatie met een vast telefoonnummer met behulp van de telefoongids (www.detelefoongids.nl).
  • E-mail adres
   Een gratis e-mail adres (bijvoorbeeld Hotmail) is anoniem. De gegevens van de (ver)koper zijn niet meer te achterhalen! Handelt u alles af per e-mail? Vraag dan aan de (ver)koper zijn vaste e-mail adres (bijvoorbeeld @home, Planet, Tiscali).
 • KOPEN
  Bij het kopen van producten is het belangrijk dat u de persoonlijke gegevens van de verkoper heeft. U kunt dan achteraf altijd contact opnemen met de verkoper. Maak goede afspraken over:
  • Kwaliteit
   Zorg dat u op de hoogte bent van de kwaliteit van het product. Is het product in de advertentie goed omschreven? Of is het net een ander model, beschadigd of heeft het een andere kleur. Een (digitale) foto beantwoordt vaak al veel van uw vragen.
  • Prijs
   Probeer over de prijs te onderhandelen, maar blijf realistisch. Is de afgesproken prijs inclusief verzendkosten?
  • Betaling
   Hoe gaat u betalen? Het product zelf ophalen of laten brengen en contant betalen is voor beide partijen veruit het veiligst. Als dit niet mogelijk is kunt u afspreken de helft vooruit te betalen en de rest bij aflevering. Let op! Als u geld overmaakt naar iemand die u niet kent, neemt u altijd een risico! Meer informatie over betalen vindt u verderop in dit document.
  • Verzending
   Als u het product niet persoonlijk gaat ophalen bij de verkoper, maak dan goede afspraken over de verzending en eventuele verzekeringskosten.
  • Verzekeren van de verzending
   Om teleurstelling, ergernis en ruzie te voorkomen, kun je beter een paar euro meer uitgeven door de verzending te verzekeren. Je hebt dan meer zekerheid! Overleg hierover met de koper of de verkoper.
   Een pakket tot 10 kilogram verzekerd versturen bij TNT Post kost €7,95. Tot 30 kilo kost dit € 11,95. Vraag om advies bij het postkantoor.
   Tarieven TNT Post
  • Aankoop van een gebruikte Kreidler
   Op dit forum van kreidler.nl kun je ook een uitgebreide handleiding vinden voor de aankoop van een gebruikte Kreidler.
   Je vindt deze handige tips HIER.
 • VERKOPEN
  Bij het verkopen van producten is het belangrijk dat u de persoonlijke gegevens van de koper heeft. U kunt dan achteraf altijd contact opnemen met de koper. Maak goede afspraken over:
  • Kwaliteit
   Zorg dat de koper een juist beeld heeft van het product. Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Een product mooier voorstellen dan het daadwerkelijk is, leidt alleen maar tot teleurgestelde kopers. Met een goede omschrijving heeft u het product het snelst verkocht.
  • Prijs
   Maak duidelijke afspraken over de prijs van het product. Is de afgesproken prijs inclusief verzendkosten?
  • Betaling
   Hoe gaat de koper betalen? Het product laten ophalen of zelf brengen en contant betalen is voor beide partijen veruit het veiligst. Als dit niet mogelijk is, vraag dan de helft van het bedrag voordat u het product opstuurt, en de andere helft bij aflevering. Let op! Als u producten opstuurt naar vreemden zonder betaling neemt u altijd een risico. Meer informatie over betalen vindt u verderop in dit document.
  • Verzending
   Als het product niet persoonlijk opgehaald wordt door de koper, maak dan goede afspraken over de verzending en eventuele verzekeringskosten. Meer informatie over postzendingen en verzekeren van de verzending kunt u vinden op de website van TNT Post.
 • BETALEN
  Maak nooit grote bedragen over naar iemand die u niet kent, hoe betrouwbaar de verkoper ook overkomt! Bij grote bedragen is het ALTIJD de moeite om bij de verkoper langs te gaan en het product persoonlijk te inspecteren. Hieronder staan een aantal tips per betaaloptie.
  • Contant
   De veiligste manier om te betalen is contant aan de verkoper. Stuur nooit contant geld op per post.
  • Giro/bank
   Geld overmaken naar een bank- of girorekening is definitief! Gebruik deze betaaloptie alleen als u de verkoper vertrouwt. U kunt uw geld later niet meer terug laten storten op uw rekening (storneren).
  • Rembours
   Versturen onder rembours is vrij duur en heeft een risico. U kunt pas zien wat u ontvangt, als u heeft betaald aan de postbode. Dit kan dus een baksteen zijn i.p.v. een cilinder. Gebruik rembours alleen als u de verkoper vertrouwt.
  • Western Union Bank
   Kreidler.nl adviseert geen gebruik te maken van deze betaalmogelijkheid. Als de verkoper de betaling alleen wil regelen via de Western Union Bank, dan heeft u zeer waarschijnlijk te maken met een oplichter vanuit het buitenland.
 • DISCLAIMER
  • Aansprakelijkheid
   Kreidler.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die geleden wordt door transacties die gedaan zijn via dit forum (de website kreidler.nl).
   Kreidler.nl kan nimmer alle informatie die door de gebruikers op deze site geplaatst wordt controleren op juistheid. Derhalve kan Kreidler.nl geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die geleden wordt door het gebruiken van onjuiste informatie.
  • Beleid
   Kreidler.nl streeft er naar zoveel mogelijk juiste informatie op de website te publiceren en streeft er naar dat de zakelijke transacties volgens de afspraken verlopen.
   Zoals gezegd kunnen de beheerders van deze website (Kreidler.nl) niet alle informatie die geplaatst wordt door de gebruikers controleren op juistheid. Wel streven wij naar zoveel mogelijk juiste en volledige informatie op deze site, zowel in de advertenties als ook in de vele andere technische en informatieve onderwerpen.
   Gebruikers die, naar het oordeel van beheerders en moderators van deze website, opzettelijk onjuiste informatie plaatsen, zal de toegang tot deze website worden ontzegd.
   Gebruikers die zich niet houden aan de onderlinge gemaakte afspraken met betrekking tot de betaling of de levering van producten via deze website, zal de toegang tot- en het gebruik van deze website worden ontzegd.
   Gebruikers van deze website die zich, naar het oordeel van beheerders en moderators van deze website, niet houden aan de normale manier van eerlijk en redelijk zaken doen, zal de toegang tot- en het gebruik van deze website worden ontzegd.
  • Vrijwaring
   Kreidler.nl is niet betrokken bij de daadwerkelijke transacties tussen kopers en verkopers. Als u een geschil hebt met één of meerdere gebruikers, dient u dit zelf onderling op te lossen. U vrijwaart Kreidler.nl (en al haar beheerders, moderators en de eigenaar) van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Plaats reactie