Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

Allerlei artikelen over Kreidler, vaak overgenomen uit oude tijdschriften.
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9025
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 139 keren
Ontvangen waarderingen: 53 keren
Contacteer:

Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#1 Bericht door Maarten » 22 okt 2010, 11:30

Gebben Kreidler; De Snelle...

Bron: 3/79 MOTORSPORT

Artikel gescand door Claus (LVS) over de Gebben Kreidler model 3.

Formaat PDF (1,3 MB)

Afbeelding


Afbeelding

Afbeelding


De droom van heel wat schooljongens die op hun vrije woensdag- of zaterdagmiddag de plaatselijke vuilnisbelt onveilig maken met hun zelf in elkaar geknutselde crossbrommetjes. Het summum op motorcrossgebied voor wat betreft de borrelglasklasse? Dat moet welhaast de conclusie zijn als je bij een gemiddelde 50 cc cross aan de start staat, want bestaat die rode jankende meute vaak niet voor meer dan 90 procent uit Gebben-Kreidlers? Motorsport toog voor U naar Staphorst om daar in de raceafdeling samen met de geestelijke vader Rieks van der Wal, de nieuwe 1979er Gebben Kreidler te bekijken en te berijden.

GESCHIEDENIS.

Wie er in die kraakheldere werkplaats likkebaardend om de professioneel ogende Gebben Kreidler heendraait beseft misschien niet meteen welk enorm brok ervaring hij voor zich heeft. Daar zijn zo'n kleine 10 jaar van ontwikkeling en steeds weer verbeteren aan voorafgegaan. Het begon allemaal zo tegen het eind van de zestiger jaren. André Gebben vierde al triomphen op de cross- en grasbanen. Alleen nog niet op een Gebben Kreidler. Die kwam er toen André in contact kwam met de toen nog schoolgaande tandartszoon Rieks van der Wal. Net als zijn vader was ook hij erg vakkundig met de boormachine met dit verschil dat hij de tanden en kiezen met rust liet en in plaats daarvan zijn lusten op cilinders en koppen botvierde. Zo ontstond de oervader van de Gebben Kreidler. En zo kwam de dag dat André, nu eindelijk eens door die andere deur, bij de tandarts naar binnen stapte om eens te vragen of Rieks voor hem ook niet zo'n crosser kon bouwen. Dat gebeurde en binnen de kortst mogelijke keren bleek de combinatie André Gebben/Gebben Kreidler schier onverslaanbaar op de Nederlandse circuits. De gevolgen bleven niet uit en niet zelden stond de telefoon 's maandags roodgloeiend van mensen die meer wilden weten van dat supersnelle materiaal waarmee André zich verplaatste, Men besloot een kleine serie Gebben Kreidlers op te zetten. Dat was in 1970. De verkoop ging zo enorm goed dat men Rieks in vaste dienst nam, uitsluitend voor de ontwikkeling en produktie van de crossers. Van dat eerste model zijn er tot '73 zo'n 250 verkocht en hoewel men dat eerste model steeds verder verbeterd en aangepast had, werd er in '73 een drastisch nieuw model geïntroduceerd en ook nu bleef succes niet uit. Zo'n 300 exemplaren gingen over de toonbank tot en met '76. In de winter van '77 werd het derde model gepresenteerd en de '79er is daar weer een verder geperfektioneerde versie van.

VAN VEEN/ GEBBEN

Het had niet veel gescheeld of de merknaam Gebben/Kreidler was verdwenen. Of, beter gezegd, gewijzigd in Van Veen/Kreidler. In eerste instantie had men zo'n 100 crossers voor Van Veen gebouwd toen er vanuit Amsterdam het voorstel kwam om de gehele produktielijn over te nemen. Men kwam tot overeenstemming en de machines zouden voortaan, volgens Gebben specificaties, in Duitsland gebouwd worden. De machines voor de Nederlandse markt zouden door de firma Gebben verkocht gaan worden en er waren al speciale Gebben versies van de Van Veen te koop die o.a. verschilden door toepassing van een 6-bak. Toen ook Duitsland de Kreidlers ging veranderen o.a. werd het blok schuin omhoog gezet, besloot Gebben om de samenwerking te beëindigen en voortaan weer zelf de produktie ter hand te nemen. Dat het vertrouwen er niet minder om is geworden blijkt uit het feit dat er op het ogenblik al een wachttijd van maar liefst 2 maanden is.

Foto: Aan deze twee wakkere knapen heeft de Gebben Kreidler zijn grootste faam te danken; links technicus Rieks van der Wal en rechts André Gebben de man die een waarschijnlijk ontelbaar aantal overwinningen op "zijn" machine behaalde.

SPECIAL.

Wat maakt zo'n Gebben/Kreidler nu zo aantrekkelijk dat er zo'n lange wachtlijst kan ontstaan? Zeker niet de prijs die met F 6750,- zelfs zo'n 2 mille hoger ligt dan het standaard Van Veen model, en welhaast drie duizend boven andere 50 cc produktiecrossers. Het antwoord zit waarschijnlijk opgesloten in het laatste woord van de vorige zin. De Gebben/Kreidler is eigenlijk een special op basis van een produktiecrosser. Een van de eerste geheimen vinden we terug in de cilinder. Uitgaande van de standaard super breitwand nikasil cilinder tuned Rieks van der Wal elke cilinder persoonlijk volgens de beproefde methode. Het resultaat is niet alleen anderhalve p.k. meer dan het standaard produkt maar bovendien een veel makkelijker te berijden machine met een veel bredere powerband. Al vanaf zo'n 6000 tpm. is er voldoende vermogen aanwezig en dat gaat dan door tot 10.500 tpm. De standaarduitvoering levert haar topvermogen pas bij 13.000 omwentelingen en dat gaat natuurlijk altijd enigszins ten koste van de betrouwbaarheid. De gesmede Mahle zuiger is standaard evenals de cilinderkop. De Ø 28 mm. Bing carburateur moest plaats maken voor een Japanse Keihin met gelijke doorlaat. Van het blok zijn eigenlijk alleen het krukas/ drijfstang mechanisme en de carters orgineel. De elektronische ontsteking werd door Motoplat (waarvan de firma Gebben overigens importeur is) speciaal op bestelling gemaakt. De primaire tandwieloverbrenging kreeg een andere verhouding en de standaard vijfversnellingsbak moest plaats maken voor een exemplaar met zes, klauwengeschakelde, tandwielparen. De versnellingsbak is een produkt van Dick de Jager. Door die extra versnelling was er trouwens geen plaats meer voor een kickstarter, maar die ontbrak ook op het standaard model al. De Gebben/Kreidler is trouwens ook met een 5-bak te koop en is dan bovendien nog zo'n duizend gulden goedkoper. De laatste verbetering aan het blok vinden we bij de koppeling. Deze kreeg een plaat extra terwijl ook het huis verstevigd werd.

VOORVORK OP LUCHT

Het frame werd door een paar extra buizen, lopend vanaf de cilinder, schuin naar boven onder de tank, verstevigd. De achtervork kreeg een ander bevestigingspunt voor de schokbrekers en werd door twee opgelaste strips stijver. Zowel voor als achter werden de veerwegen vergroot. De voorvork staat nu op lucht en meet een nuttige veerweg van 180 mm. De veer is afkomstig van White Power. Achterin staan een paar Koni gasschokbrekers met losse reservoirs die speciaal voor de Gebben/Kreidlers zijn ontwikkeld. Voor dit jaar nam de veerweg met 30 mm toe tot 240 mm. De door Speed 7 vervaardigde zij-schildjes zijn zo veranderd dat de plaats voor de nummers naar achteren verhuisde, terwijl de benzinetank geheel volgens de laatste mode het model "Dromedaris" kreeg. De wielen bleven ongewijzigd, dat wil zeggen D.I.D. velgen met voor een Bridgestone en achter een Metzeler band. Het complete rijklaar gewicht bedraagt 62 kg.

VLOERZANDGAT

Ons crosscircuit voor die middag lag zo'n drie kilometer ten noorden van Staphorst. In een kleine zandafgraving, het gemeenschappelijk eigendom van een aantal Staphorster boeren. Vroeger haalde men hier het fijne gele zand vandaan dat gebruikt werd om over de vloer te strooien.

Foto: De achtervork werd verstevigd.

Dat is nu verleden tijd, wat bleef is een uitgekiend crossbaantje bijzonder geschikt voor onze testritten. We reden op de "fabrieksmachine" van de door Gebben gesteunde Theo Eggens. We hadden ook elke ander fiets kunnen pakken omdat ze zowel in- als uitwendig allemaal precies hetzelfde zijn. Het zal U dan ook niet verbazen dat we wat onze kritiek betreft niet veel verder kwamen dan een voor onze jeugdige testers iets te stug afgeveerde machine en dat mag zelfs nog niet eens als kritiek gelden want als er iets persoonlijk afgesteld moet worden dan is het de vering wel. Twee dingen werden unaniem geroemd: de stuurkwaliteiten en het bijzonder grote vermogen. Zo groot dat men het gas niet constant open durfde te houden....
En dat op een vijftiger. Enfin, één ding hebben we in ieder geval afgeleerd daar in het Staphorster zand. En dat is om ons te verbazen als er weer eens een enorme vloot Gebben/Kreidlers aan de start staan. Want het is gewoon een verschrikkelijk fijn ding.

Foto: Deze hoogvlieger heet Theo Eggens. Een aardig voorbeeld dat bewijst dat zo'n vijftiger op sommige circuits slechts weinig of niets voor veel zwaardere fietsen onderdoet.

TECHNISCHE GEGEVENS GEBBEN/KREIDLER.
Motor: Kreidler 1 cil., 50 cc
Boring x slag: 40 x 39,7 mm.
Vermogen: 13,5 pk/10.500 pm
Compr. verh.: 1 : 13
Ontsteking: Elektr. Motoplat
Carburateur: Keihin Ø 28 mm
Brandstof: Mengsmering 1 : 25
Koppeling: 6 natte platen.
Versnellingsbak: 6 versn. Klauwengesch.
Frame: Dubbel ruggegr. frame met in silentblocks gelagerde achtervork
Voorvork: Ceriani op lucht met White Power veren 180 mm veerweg
Achtervering: Koni gasschokbrekers 240 mm veerweg
Voorwiel: Randloze alu DID velg met Grimeca rem. 2.75 x 21" Bridgestone band
Achterwiel: Randloze alu DID velg met Grimeca rem. 3.25 x 18" Metzeler band
Fabrikant: Gebben Staphorst
Prijs: F. 6750,- geheel compleet.


Meer informatie:

Gebruikersavatar
caveman
Berichten: 7902
Lid geworden op: 01 okt 2003, 11:21
Locatie: Grunn
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle...

#2 Bericht door caveman » 22 okt 2010, 12:04

weer een mooie artikel Maarten.

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18964
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 22 keren
Ontvangen waarderingen: 22 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle...

#3 Bericht door dijk » 22 okt 2010, 12:45

zeker weer een mooi artikel maarten :mrgreen:

Gebruikersavatar
Eifelyeti
Eifeltour Rijder
Berichten: 6990
Lid geworden op: 19 aug 2008, 21:41
Locatie: Nirvana
Gegeven waarderingen: 128 keren
Ontvangen waarderingen: 83 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle...

#4 Bericht door Eifelyeti » 22 okt 2010, 14:02

:clap :clap

goed te lezen... :D

Gebruikersavatar
strebbel
Berichten: 338
Lid geworden op: 24 okt 2008, 18:06
Locatie: omgeving westland
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Gebben Kreidler; De Snelle...

#5 Bericht door strebbel » 22 okt 2010, 14:07

ik vind'm nog steeds het mooiste

Gebruikersavatar
Kreidler freak
Berichten: 1327
Lid geworden op: 16 apr 2008, 15:00
Locatie: Expert doos nr9
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle...

#6 Bericht door Kreidler freak » 22 okt 2010, 18:55

Mooi Artikel!

Maar 13,5 Pk ? denk ik niet :roll:

Gr Joey

Gebruikersavatar
Monsma
Berichten: 3720
Lid geworden op: 21 jan 2007, 20:14
Locatie: Harkema
Gegeven waarderingen: 5 keren
Ontvangen waarderingen: 6 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (1979)

#7 Bericht door Monsma » 23 okt 2010, 16:12

F 6750 leuk bedrag

Blijft een mooie crosser de Gebben

Gebruikersavatar
KJ
Berichten: 4531
Lid geworden op: 12 nov 2002, 18:05
Locatie: Onder steen 13
Gegeven waarderingen: 46 keren
Ontvangen waarderingen: 8 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (1979)

#8 Bericht door KJ » 23 okt 2010, 17:33

mooie documentatie bij de machine die (inmiddels) in de opslag staat. Mijn dank daarvoor allemaal. :clap

Volgend voorjaar er weer op uit in de nieuwe bus, met wss 2 nieuwe grasbaanmannen de demo's af te rijden.
Mijn VHS zal worden opgebouwd en door de toekomstige bestuurder van eigen LTV-tuning worden voorzien :mrgreen:
Ei-tankcrosser krijgt een S4 blokje. Welke setup is nog ff onduidelijk maar hangt definitief af van de portemonnee van deze nieuwe jonge bestuurder.
Deze jonge grasbaan aanwas komt iig uit het Groninger Westerkwartier en heeft het Kreidler-hart op de juiste plek.

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18964
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 22 keren
Ontvangen waarderingen: 22 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (1979)

#9 Bericht door dijk » 23 okt 2010, 19:33

dick baan is ook een nieuwe aan het bouwen laaste type gebben. met een nieuw frame gemaakt door chris homoet.
de gebben wordt voor Bart de Rooij.

gebben
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (1979)

#10 Bericht door gebben » 23 okt 2010, 20:54

mooi artikel :clap
zo een heb ik ook nog :mrgreen:
zonder goed mijn best te hebben gedaan op school :lol: :wink:

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9025
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 139 keren
Ontvangen waarderingen: 53 keren
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#11 Bericht door Maarten » 25 okt 2010, 12:08

Claus maakte me er in zijn mail nog op attent dat het hier gaat om Gebben Kreidler model 3 en had nog enkele foto's meegestuurd, meest van Simon.
Bijlagen
Gebben Kreidler
Gebben Kreidler
geb1.jpg (92.39 KiB) 21160 keer bekeken
Gebben Kreidler
Gebben Kreidler
geb2.jpg (95.52 KiB) 21161 keer bekeken
Gebben Kreidler
Gebben Kreidler
geb3.jpg (89.95 KiB) 21161 keer bekeken

Gebruikersavatar
Eifelyeti
Eifeltour Rijder
Berichten: 6990
Lid geworden op: 19 aug 2008, 21:41
Locatie: Nirvana
Gegeven waarderingen: 128 keren
Ontvangen waarderingen: 83 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#12 Bericht door Eifelyeti » 25 okt 2010, 12:19

wat is het verschil van een Typ 3 tot een GP??

Gebruikersavatar
caveman
Berichten: 7902
Lid geworden op: 01 okt 2003, 11:21
Locatie: Grunn
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#13 Bericht door caveman » 25 okt 2010, 12:45

ik zie bij deze al verschil in de achterbrug. de nr 77 lijkt het meest er op.

dan zou deze toch ook geleverd kunnen zijn met alu achterbrug ?

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 52319
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 228 keren
Ontvangen waarderingen: 312 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#14 Bericht door Enzo-tvdzijden » 25 okt 2010, 12:48

caveman schreef:ik zie bij deze al verschil in de achterbrug. de nr 77 lijkt het meest er op.

dan zou deze toch ook geleverd kunnen zijn met alu achterbrug ?
http://50ccclassicgrasbaanteam.123forum ... -t137.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9025
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 139 keren
Ontvangen waarderingen: 53 keren
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#15 Bericht door Maarten » 25 okt 2010, 15:04

Dat is een heel mooi overzicht daar op het grasbaanforum.
Eifelyeti schreef:wat is het verschil van een Typ 3 tot een GP??
Ik zie een andere tank...

Gebruikersavatar
Eifelyeti
Eifeltour Rijder
Berichten: 6990
Lid geworden op: 19 aug 2008, 21:41
Locatie: Nirvana
Gegeven waarderingen: 128 keren
Ontvangen waarderingen: 83 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#16 Bericht door Eifelyeti » 25 okt 2010, 15:07

Maarten schreef:Dat is een heel mooi overzicht daar op het grasbaanforum.
Eifelyeti schreef:wat is het verschil van een Typ 3 tot een GP??
Ik zie een andere tank...
2 en 3 is de zelfde tank of niet???

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18964
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 22 keren
Ontvangen waarderingen: 22 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#17 Bericht door dijk » 25 okt 2010, 16:27

caveman schreef:ik zie bij deze al verschil in de achterbrug. de nr 77 lijkt het meest er op.

dan zou deze toch ook geleverd kunnen zijn met alu achterbrug ?
dat was een optie denk ik hilvert :wink:

Gebruikersavatar
caveman
Berichten: 7902
Lid geworden op: 01 okt 2003, 11:21
Locatie: Grunn
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#18 Bericht door caveman » 25 okt 2010, 17:04

dus wat is het dan, bij elkaar geraapt? of tussen modellen.... snap hem nu ook niet meer.

want ik ken een model 3 zonder haakjes aan het frame.

zal nog eens kijken of dat klopt met het balhoofd

dus zou dat gelijk zijn aan de KVV frame? of zit ik dan weer mis.

Gebruikersavatar
LVS
Berichten: 2742
Lid geworden op: 01 sep 2002, 19:21
Locatie: naaldwijk
Gegeven waarderingen: 2 keren
Ontvangen waarderingen: 24 keren
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#19 Bericht door LVS » 25 okt 2010, 17:14

caveman schreef:dus wat is het dan, bij elkaar geraapt? of tussen modellen.... snap hem nu ook niet meer.

want ik ken een model 3 zonder haakjes aan het frame.

zal nog eens kijken of dat klopt met het balhoofd

dus zou dat gelijk zijn aan de KVV frame? of zit ik dan weer mis.
------------------------------------------------------

:arrow: lees het artikel eens aandachtig door :idea:

daar staat alles precies omschreven :mrgreen:

##

Gebruikersavatar
caveman
Berichten: 7902
Lid geworden op: 01 okt 2003, 11:21
Locatie: Grunn
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#20 Bericht door caveman » 25 okt 2010, 17:26

ja klopt dus, alleen dan zou de Kayaba voorvork hier ook weer in kunnen en maakt het allemaal geen **** wat je aan dit model frame knoopt.

Gebruikersavatar
Johnnycross
Berichten: 818
Lid geworden op: 30 jan 2008, 20:36
Locatie: ruunerwold
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (1979)

#21 Bericht door Johnnycross » 26 okt 2010, 17:13

dijk schreef:dick baan is ook een nieuwe aan het bouwen laaste type gebben. met een nieuw frame gemaakt door chris homoet.
de gebben wordt voor Bart de Rooij.
Bart..... die ken ik ... liefhebber en vakman op zien gebied :wink:
is nog bezig veur mien GP gebben kreidler IETS HEEEEEL MOOJS TE MAAKN :mrgreen:

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18964
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 22 keren
Ontvangen waarderingen: 22 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (1979)

#22 Bericht door dijk » 26 okt 2010, 18:19

Johnnycross schreef:
dijk schreef:dick baan is ook een nieuwe aan het bouwen laaste type gebben. met een nieuw frame gemaakt door chris homoet.
de gebben wordt voor Bart de Rooij.
Bart..... die ken ik ... liefhebber en vakman op zien gebied :wink:
is nog bezig veur mien GP gebben kreidler IETS HEEEEEL MOOJS TE MAAKN :mrgreen:
bart is zeker een vakman :!:

Gebruikersavatar
Johnnycross
Berichten: 818
Lid geworden op: 30 jan 2008, 20:36
Locatie: ruunerwold
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#23 Bericht door Johnnycross » 26 okt 2010, 18:34

caveman schreef:ja klopt dus, alleen dan zou de Kayaba voorvork hier ook weer in kunnen en maakt het allemaal geen **** wat je aan dit model frame knoopt.

de juiste voorvork Kayaba 32mm in kroonplaten van honda elsinore CR125 1973 :wink:
Bijlagen
IMG_2147 (Medium) (Large).jpg
IMG_2147 (Medium) (Large).jpg (63.51 KiB) 27120 keer bekeken

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18964
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 22 keren
Ontvangen waarderingen: 22 keren

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#24 Bericht door dijk » 26 okt 2010, 18:41

Johnnycross schreef:
caveman schreef:ja klopt dus, alleen dan zou de Kayaba voorvork hier ook weer in kunnen en maakt het allemaal geen **** wat je aan dit model frame knoopt.

de juiste voorvork Kayaba 32mm in kroonplaten van honda elsinore CR125 1973 :wink:
die Kayaba 32mm had dick ook gauw geregeld bij chris voor bart :wink:

Gebruikersavatar
Johnnycross
Berichten: 818
Lid geworden op: 30 jan 2008, 20:36
Locatie: ruunerwold
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: Gebben Kreidler; De Snelle... (model 3) (1979)

#25 Bericht door Johnnycross » 29 okt 2010, 14:34

dijk schreef:
Johnnycross schreef:
caveman schreef:ja klopt dus, alleen dan zou de Kayaba voorvork hier ook weer in kunnen en maakt het allemaal geen **** wat je aan dit model frame knoopt.

de juiste voorvork Kayaba 32mm in kroonplaten van honda elsinore CR125 1973 :wink:
die Kayaba 32mm had dick ook gauw geregeld bij chris voor bart :wink:
die Bart is een mazzelkont :mrgreen: kroonplaten maakt hij zelf denk ik :wink:

Plaats reactie