Index Kreidler Rijtesten

Hier is alle documentatie m.b.t. Kreidler te vinden. - Here you can find all documentations about Kreidler.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9204
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 268 keren
Ontvangen waarderingen: 95 keren
Contacteer:

Index Kreidler Rijtesten

#1 Bericht door Maarten » 14 jan 2004, 08:12

Kreidler Roadtests (Rij-Impressies & Rijtesten)1951 - Kreidler K50
Wij reden Kreidler... en werden enthousiast.
Meer motorrijwiel dan bromfiets!
Lees verder...1957 - Kreidler Florett
Duitstalige test.
Lees verder...1957 - Auf alle Straẞen zu Hause
De Florett werd stevig aan de tand gevoeld, en reed per dag soms meer dan 500 km over allerlei bergpassen!
Duitstalig.
Lees verder...1962 - Kreidler Florett (Bromfiets)
Wanneer een nieuw merk wordt geïntroduceerd duurt het natuurlijk even voor het een reputatie heeft opgebouwd. De Florett heeft echter al vermaardheid in ons land gekregen op het moment dat de aflevering nog niet eens is begonnen.
Lees verder...1962 - Kreidler Florett Super (Motorfiets)
Brandstofkraan open, luchtschuifje op de carburateur dicht, een klein trapje op de kickstarter, we nemen plaats op de buddy een lichte druk op het schakelpedaal, één is ingeschakeld, we laten de koppeling weer komen en daar gaat ie!
Lees verder...1964 - Kreidler Eitank
Ontwerpers van gemotoriseerde tweewielers hebben iets met eieren. Althans, met de vorm van dit pluimveeprodukt. Zo kennen we het fameuze Berini 'ei', het Motobi 'krachtei' en, het onderwerp hier, de niet minder roemruchte Kreidler Florett 'ei-tank'...
Lees verder...1964 - Kreidler Super 4
Hier ist nun der erste Super-Test der Kleinkrafträder natürlich mit gekauftem Maschinen. An der Start gingen sechs Konkurrenten.
Die Kandidaten:
DKW Hummel 166, Hercules K50, Honda C110, Kreidler Florett Super, NSU Quick 50, Zündapp KS50 Super
Lees verder...1965 - Kreidler Florett Super
Sinds enkele maanden wordt het Kreidler Florett motorrijwiel met 5,2 pk motor geleverd in een uitvoering met vijf versnellingen. Dit model "Super" hebben wij gedurende bijna twee weken op vele kleine en enkele grotere ritten flink aan de tand gevoeld.
Lees verder...1965-1969 - Kreidler Mustang
Kreidler kreeg als wegracemerk in de jaren '60 en '70 heel wat aandacht in de motorpers. Ook voor Kreidlers met noppen was aandacht, tenminste, als het over motocross ging. Ging het over enduro, vroeger betrouwbaarheidsritten genoemd, dan werd het een stuk minder.
Lees verder...1966 - Kreidler Florett, Bromfiets K53/1 NL
Omdat wij de laatste tijd weer diverse bromfietsen uit de klasse van f 1.000,- en hoger op deze plaats hebben beschreven, achtten wij de tijd rijp om het zo populaire merk Kreidler weer eens aan enkele proeven te onderwerpen!
Lees verder...1967 - Franse Kreidler Florett RS
Interessant Frans artikel uit 1967 over de nieuwe Florett RS, met enkele aardige wetenswaardigheden.
Lees verder...1968 - Kreidler Florett SL (Bromfiets)
Meer nieuws van Kreidler op bromfiets-gebied werd eigenlijk niet verwacht, totdat op de IFMA (begin september van dit jaar) de stadsbromfiets van dit merk uitkwam. Het laatste nieuws is dat Kreidler onmiddellijk gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid kleinere wielen te monteren, waardoor het model nog stoerder aandoet.
Lees verder...1968 - Kreidler Florett RS
Was eine Fünfziger kann... Das Motorrad fuhr ein Kreidler Florett RS Versuchsmodell auf dem Nürburgring.
Lees verder...1968 - Kreidler Florett RS
"Eine heisse Sache", dat zijn de bewoordingen, waarmee Kreidler de nieuwe 50 cc Florett RS presenteert. Na een twee weken durende test, moet dit ook onze conclusie zijn...
Lees verder...1969 - Kreidler Florett TM
16000 km onderweg met een Kreidler Florett TM
Onze testmachine overleefde 2 winters met zout op straat en een zeer turbulente en hectische zomer met veel kilometers.
Lees verder...1970 - Kreidler Mofa
Das KREIDLER-Mofa wirkt langgestreckt, bedingt durch groẞen Radstand und Linienführing. Die gut durchdachten Kunststoff-Seitenverkleidungen weisen eine sichere, schnell lösbare Drehknopf-Befestigung auf. Endlich ist mal ein Sattel tief genug, daẞ auch kleine Personen ohne Problem ein Mofa fahren können... und so drehte Fräulein Tochter (10) im Garten ihre Runden!
Lees verder...1972 - Kreidler Florett RS (Franse Motorfiets)
Het merkteken Kreidler is op zichzelf een programma, zoals men kan lezen in “Kreidler Florett vestigt records!”. En wat voor records! Dit is inderdaad een scherp wereldrecord van Kreidler. Stel je voor, 210, 634 km/h met vliegende start. Dit record werd gevestigd op 25 oktober 1965 op de zoutvlaktes van Bonneville USA. En staat nog steeds als een deur, de machine werd uitgerust met een compressor en de koeling werd gewaarborgd door ijskoud water. De versnellingsbak werd elektrisch aangedreven en had acht versnellingen.
Lees verder...1972 - Kreidler Florett TRS (Bromfiets)
Als u weet, dat het rijwielgedeelte hetzelfde is als dat van de 50 cc motorfiets, kunt u zich voorstellen dat het eerste oordeel over deze sportief uitziende brommer "duur maar degelijk" is.
Lees verder...1973 - Kreidler Grand Prix (Bromfiets)
Of het nu de matzwarte schilden waren of de frisse oranje kleur van het frame, we weten het niet, maar die nieuwe Kreidler Grand Prix bromfiets trok ons dermate, dat we speciaal naar importeur Van Veen gingen om er eens een uitgebreide proefrit mee te maken.
Lees verder...1973 - Kreidler Florett RS (1972)
"Kreidler-FLORETT RS- noch besser gemacht." Dipl. Ing. H. Hütten testet die neue FLORETT RS

Lees verder...1973 - Kreidler Florett RS
Wij testten het nieuwste model, dat zich onderscheidt door een elektronische Bosch ontsteking, een nog grotere cilinder en een vernieuwd uiterlijk.
Lees verder...1973 - Kreidler Florett RS (Frans model)
Hij snort als een poes in hoge toeren.
De sticker op het achterspatbord zit er om je eraan te herinneren dat in 1965 een 50cc Kreidler, op de zoutvlakten van Bonneville is geklokt op 210 km/h! De Florett is direct gekoppeld aan dit indrukwekkende record.
Lees verder...1973 - Kreidler Florett RS
Een motorfiets om te stelen!
De 50 cc ééncilinder tweetakt leent zich uitstekend voor vlot transport in grote steden, terwijl zijn topsnelheid van bijna 95 km/u hem in deze tijd weer de kans geeft op autosnelwegen. De Florett RS is een sportieve "boodschappenfiets".
Lees verder...
1974 - Kreidler Mustang
Enduro-Modelle unter dem Motto "Runter von der Strasse, rin ins Gelände" zu propagieren, war ein Denkfehler. Das neue Kreidler-Modell in Enduro-Look jedoch wird bestimmt seine Käufer finden.
Lees verder...

1975 - Kreidler Florett RS
Klein maar dapper.
De Kreidler die we op een regenachtige dag in Brussel gingen afhalen is een volwaardige 50 cc motorfiets met voetversnellingen. Men mag met deze Kreidler Florett RS "Super Cockpit"op de autosnelwegen...
Lees verder...
1976 - Kreidler Florett RS
Met de 50cc door de Ardennen. Een maand geleden hebben we binnen- en buitenland doorkruist op een motor die in Nederland gerust tot de zeldzame verschijningen gerekend mag worden, een machine waarvan je er minder tegenkomt dan van b.v. de Honda Goldwing. Een Kreidler namelijk...
Lees verder...1976 - Kreidler NGK Grand Prix Racer
De eerste machine die voor de “motor„ racerstest aan de beurt komt is de 50 cc Grand Prix Kreidler van Piet Plompen, die gesponsord wordt door Tunit BV, de importeur van Life helmen en de Japanse NGK bougies...
Lees verder...1977 - Kreidler Florett RS
Voor 80 km/uur is 50 cc voldoende!
En hoewel niet noodzakelijk is zo'n 50 cc Kreidler een belangrijke tussenfase in het motorbestaan- een fase die velen met de opgevoerde bromfiets doorlopen hebben, maar die legaal te beleven valt met de Florett motorfiets!
Lees verder...1977 - Kreidler Florett RS
Kreidler blijft verwondering wekken.
"Is dit een 75 cc versie van Kreidler?" hoorden we de man vragen. Nadat we zijn auto met caravan op de snelweg waren voorbijgestoken, ontmoetten we hem opnieuw en zijn verwondering werd nog groter toen we onderstreepten dat dit een gewone 50 cc Kreidler was!
Lees verder...1977 - Formule Kreidler
"dat rijdt een stuk beter dan het er uit ziet", aldus meervoudig Europees motorcross kampioen Gerard Rond.
Meerdere artikelen over de Formule Kreidler samengebracht in één uitgebreide topic.1978 - Lucht- of waterkoeling?
Vergelijkingstest: De Kreidler behoort nog steeds, ondanks het 20 jaar oude concept, tot de meest geliefde lichte motorfietsen. Deze voorliefde is zeker terug te voeren op de goede rijeigenschappen, want de Kreidler motor is met zekerheid de meest uitgerijpte 50 cc op de markt.
Lees verder...1978 - Die starksten Fünfziger
Vergelijkingstest Fantic + Hercules + Kreidler + KTM + Puch + Suzuki + Yamaha + Zündapp
Lees verder...1979 - Kreidler RMC Superstar (Bromfiets)
Kreidler is een merk dat enorm geliefd is bij de jeugd, maar ook bij ouderen. Dat komt doordat het een stevige bromfiets is zonder al te veel poespas. Over het uiterlijk valt te twisten maar het ding heeft in ieder geval iets weg van een kleine motorfiets en oogt goed - een beetje ruig. Ook heeft het een goede naam opgebouwd in wegrace en cross - zoiets werkt stevig mee aan het imago.
Lees verder...1980 - Kreidler Van Veen GS 50
TECHNIK UND TEST - Fünfziger fahren - Test Kreidler Van Veen GS 50 - Für Spaß im Dreck (Voor de lol in de modder).
Lees verder...1980 - Test Fantic TX 160 en Kreidler van Veen GS50
Wie naar de technische gegevens kijkt, die ziet dat de Kreidler wel eens als beste uit de test zou kunnen komen. Maar daarom is het ook een rijtest, want Fantic is niet voor niets de Europese kampioen in dat jaar...
Lees verder...1981 - Kreidler Van Veen Crosser
KVV KREIDLER - Blaasbalg in bloedarmoedige 50 cc klasse.
In Lierop werd door Carol Mulder en Dave Strijbos een KVV aan de tand gevoeld. Onvoorstelbaar zoals die jongens met zo'n ding over de zware Brabantse zandbaan raceden.
Lees verder...1981 - Van Veen-Kreidler GS 80
Cross-Sproß
Wer eine wirkliche Rarität haben will, muß schnell zugreifen. Das neue Enduro-Leichtkraftrad mit dem alten Kreidler Florett-Motor gibt's nur in begrenzter Stückzahl.
Lees verder...1981 - Kreidler 80 cc modellen
KREIDLER'S WELTERGEWICHTEN.
Kreidler voert bij ons wél de nieuwe 80 cc Mustang en Florett modellen.
Lees verder...1981 - Kreidler 80 cc chopper
Geschmack Sache (Kwestie van Smaak)
Hans-Georg Anscheidt, sport- en perschef van de mensen uit Kornwestheim: De Chopper is niet ontwikkeld voor motorrijders in hart en nieren, noch voor racers, maar veel meer voor reislustigen.
Lees verder...1993 - Kreidler Florett 1966 en Zundapp 1970
Kreidler en Zündapp: Twee rivalen onder één dak. Haarlemmer Hans van Straten bezit een Kreidler Florett van 1966 en een Zündapp uit 1970. Op een zaterdag in juli stelde Hans ons in de gelegenheid de beide bromfietsen te beproeven...
Lees verder...19xx - Kreidler Van Veen GS50
Schnapsglas-Hüpfer - Kreidler Van Veen GS 50
Duitstalig artikel
Lees verder...1997 - Bahn Frei!
Hier kommen die wilden Jungs auf Ihren 50ern
Duitstalig artikel
Lees verder...2000 - John Bos Kreidler RMC-S
Het feest der herkenning. We hebben in nummer 1/1997 al uitgebreid bericht over het herleven van Kreidler als 'Nederlands' merk. John Bos uit Goes is nu de fabrikant. Echt gereden hadden we nog niet met zijn producten, maar onlangs kregen we een testbrommer ter beschikking, die we eens uitgebreid aan de tand konden voelen.
Lees verder...Tochten
Lange reizen gemaakt met de Kreidler, de ultieme rijtest.
Ga naar het overzicht...
Van Veen OCR 1000
Geen Kreidler, maar een project van Kreidler-importeur Henk van Veen.
Van Veen OCR1000 topic (2003)
Van Veen OCR 1000 Folder
King of the midgets / Van Veen OCR 1000
Van Veen OCR 1000 - Rolls Royce op twee wielen (1979)
Eerste OCR nieuwe serie te koop á f. 85.000 ex belastingen (2010)

Plaats reactie