Dealer diskoshow bij Kreidler Juffermans te Purmerend met DJ Anthony Parker (1976) Plus unieke foto's!

Allerlei artikelen over Kreidler, vaak overgenomen uit oude tijdschriften.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9248
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 295 keren
Ontvangen waarderingen: 116 keren
Contacteer:

Dealer diskoshow bij Kreidler Juffermans te Purmerend met DJ Anthony Parker (1976) Plus unieke foto's!

#1 Bericht door Maarten » 01 mei 2019, 20:09

Dealer diskoshow bij Kreidler Juffermans te Purmerend met DJ Anthony Parker (1976)


Uit Kreidler Krabbels Nr. 2, 1976


Afbeelding

KREIDLER PROMOTIE

NATUURLIJK LATEN WIJ U OOK DIT KWARTAAL NIET AAN UW LOT OVER.. WIJ STEUNEN U ER EEN GEWELDIG KREIDLER-JAAR VAN TE MAKEN. HOE? LET MAAR EENS OP.

ADVERTENTIE-CAMPAGNE

U heeft hem al gesignaleerd. In de krant of in de Panorama. De "Hey-Boys"- advertentie waarmee wij de Kreidler Kopers Uw zaak binnen drijven. U zult hem nog vaker terugzien.


Hey boys...Wie rijdt er het eerste met het Aluminium Sterwiel?
Nieuw in Nederland En alken op de Kreidler's. Het aluminium sterwiel
Uit één stuk gegoten onverwoestbaar aluminium
Vandaag te zien en te koop bij alle Kreidler bromfietsdealers, 700 in getal, verspreid over heel Nederland
Wie maakt de blits op het sterwiel?
Het sterwiel vergt geen onderhoud, Is ijzersterk en oogt fraai, Het Heeft een onwrikbaar remvermogen
Wordt gemaakt door Kreidler zélf. Zoals alles wat Kreidler heet. Misschien is dat wel de reden waarom de Kreidlers jaren achtereen langs 's herenwegen razen
Vraag de nieuwe kleurenfolder dealerlijst aan bij Van Veen Import BV, Haarlemmerweg 518, Amsterdam Tel 020-845555

Kreidler: europese topklasse.

In het motorsportblad "MOTO '73" zijn wij deze zomer een vaste adverteerder. Gedurende vele weken achtereen zal onze RS-advertentie hierin pronken. Natuurlijk op groot formaat. Dealers die een RS motorfiets bij ons bestelden, worden beloond. Hun naam, adres en woonplaats wordt in de advertentie opgenomen. Kost ze niets! Deze RS dealerlijst kan wekelijks worden uitgebreid. Ook voor U is ruimte gereserveerd. Zorg dat U erbij bent!

FOLDER-MATERIAAL

De nieuwe KREIDLER-folder is inmiddels bij U gearriveerd. U vindt hem mooi, dat hebben we al gehoord.

Heeft U tekort? Geen nood. Even een belletje met toestel 41. en U wordt weer snel bevoorraad.

EN VERDER

De Kreidler-promotie mogelijkheden zijn onuitputtelijk:

-Het Kreidler-filmprogramma, geheel in kleur. Kosten f 50,- all in.

-Jan de Vries. Bijvoorbeeld voor de officiële daad bij Uw (her) opening. Steeds vergezeld van de originele "Van Veen Kreidler"-wegracer.

-Poster (RM SUPER STAR, Angel Nieto op Van Veen Kreidler). stickers of (in bruikleen) een spandoek. Kreidler-lichtbakken? Voor een vriendenprijsje kunt U er een aan Uw gevel hangen.

-Wij stellen een advertentie voor U op. Of leveren het materiaal daarvoor. Bijvoorbeeld een zwart/ wit opname van de RM SUPER STAR. Geschikt voor een fraaie afdruk in de krant.

-Anthony Parker en zijn geweldige "VIDEO-DRIVE-IN-DISCOTHEEK". Daarover straks meer.
Wilt U het weer helemaal gaan "maken" met KREIDLER? Bel ons even. Telefoon 020-845555, toestel 41.

We vinden altijd wel iets dat in uw straatje past.Afbeelding


KREIDLER PROMOTIE

In een groot aantal plaatsen in Nederland zal het de komende maanden weer eens flink uit de hand gaan lopen. De jeugd zal zich in hoofdzaak ophouden in en rond de zaak van de plaatselijke Kreidler-dealer. De bioscoopexploitant kan zijn personeel naar huis sturen. Caféhouders zitten op rozen als ze het geluk hebben te zijn gevestigd in de nabijheid van de Kreidler-dealer. Zelfs de Hammonds worden aan hun lot overgelaten. Een zeer ongewone situatie die een grote oorzaak moet hebben. Die is er dan ook:

ANTHONY PARKER IS WEER BEZIG....

Velen van U zullen hem nog kennen. De swingende drijfveer achter de "KREIDLER GRAND PRIX SHOW", waarin hij een aantal jaren geleden door Nederland trok en het "grand prix' model van Kreidler hielp introduceren. Een zeer geslaagde happening, waar wij met plezier aan terugdenken.

Anthony is trouwens nooit weggeweest. Drieëndertig jaar nu en woonachtig in Budel:

A.P.: "De "drive-in-discotheek", noem mij maar gerust de geestelijke vader ervan. Ik heb het Zang genoeg gedaan om te mogen zeggen: nu wil ik iets heel anders gaan doen. Toen kreeg ik dit idee: de VIDEO-DRIVE-IN-SHOW. Daar ga ik Nederland helemaal gek mee maken.
Vraag niet wat het gekost heeft om het idee te realiseren".

We vroegen het toch en kregen te horen: 270.000,--. Daarvoor heeft hij dan wél een video-bus waarmee hij "de show steelt".

Een spectaculaire presentatie. Uniek op de wereld, verzekerde Anthony Parker.

In de zijwanden van de bus, werden 8 monitoren ingebouwd. Hierop verschijnen de beelden die ter plaatse worden geschoten door een aantal kleuren-camera's, Terwijl de toeschouwer op de ene monitor Anthony hoort, doen op een andere monitor de Rolling Stones het aanwezige vrouwelijke publiek bijna in zwijm vallen.

Een interviewtje met zomaar iemand uit het publiek, een gesprekje met de winkelier, Anthony maakt spektakel. Een gladde plaatprater en formidabel showman.


Afbeelding


Onbetwist hoogtepunt van zo'n spektakel: DE MISS KREIDLER VERKIEZING. Naast alle kwaliteiten die we eerder aan Anthony toekenden, beschikt hij over een duidelijke kennis van zaken op het gebied van vrouwelijk schoon.

Uit het aanwezig vrouwelijk potentieel kiest hij met veel zorg onze miss, waarbij als criteria gelden: Kreidler-kennis, gevatheid en uiterlijke kwaliteiten. Met de volgorde heeft Anthony nog wel eens moeite.

Een aantrekkelijk competitie-systeem, dat erop neerkomt dat een in plaats A gekozen miss, haar titel mag verdedigen in plaats B, plus een aantal leuke prijzen, maken deelname extra aantrekkelijk.

De drempelvrees wordt definitief weggewerkt als Anthony de kandidaat-miss op haar gemak stelt en haar een plaatje-in-de-krant belooft. Zelfs het verlegen vlindertje vanuit de achterste regionen ontpopt zich aan de zijde van de geroutineerde kwismaster als een erg adremme "tante" die niet op haar mondje blijkt te zijn gevallen.

Bij het neerschrijven van deze lofprijzingen baseren we ons niet meer op onze goede ervaringen van enkele jaren geleden.

Wij testten Anthony Parker en zijn VIDEO-DRIVE-IN-SHOW grondig uit tijdens een happening bij Uw collega Juffermans uit de Zuidoost Beemster.

Juffermans' zaak bevindt zich op een flinke steenworp afstand van Purmerend.

Purmerend groeit snel en daarmee groeit ook de vraag naar tweewielers. Juffermans wil gelijke tred hiermee houden, en vindt de oplossing in het openen van een filiaal in de gemeente Purmerend zelf.

Purmerend kende Juffermans al. Daar had hij al voor gezorgd via de plaatselijke kranten, waarin hij een regelmatige adverteerder was. Maar Juffermans is te ambitieus om het daarbij te laten.

"Ik wil dat ze van me dromen", vertrouwde hij ons toe, toen hij om advies aanklopte. "Ik wil mijn naam erin stampen, zoals op de lagere school de tafel van 5 erin wordt gestampt".

Na het nodige gepieker van onze kant kwam de oplossing op tafel. Anthony Parker kon aan de bak!

de voorbereidingen....

Er kwam nogal wat voor kijken. Zo moest de plaatselijke politie worden ingeseind. Problemen leverde dat niet op.

Wij maakten de advertentie op. En zorgden ervoor dat de kranten ook redaktioneel aandacht aan


Afbeelding


het komende gebeuren gingen schenken. In ons enthousiasme kondigden we de introduktie van de SUPER STARS aan....

DE SHOW....

Wie beter dan de heer Juffermans zelf kan daarover oordelen: "Formidabel: Wat een artiest. Een prima happening. Als Purmerend de naam Juffermans nu nog niets zegt..."

Juffermans vervolgt: "En dan de napubliciteit. Niet te geloven. Dat is nog eens voordelige reklame. De kranten stonden een week later nog bol met verhalen en foto's. En alleen maar enthousiaste reakties gehad. Zelfs van collega-winkeliers hier in de buurt.

en MISS KREIDLER?

werd de 21 jarige Agatha Hoekstra uit Oost Knollendam. Een mooie miss.
Anthony had opnieuw de roos getroffen. Wat zij het leukste had gevonden?

"De plaatjes in de krant natuurlijk. Samen met Anthony Parker en Jan de Vries.
Agatha: moest je mijn vriendinnen zien. Die stikten bijna van jaloezie. En nu mijn titel verdedigen. Lijkt me erg leuk. Waarom ik meedeed? Ik moest wel. Van mijn vriend. Rij rijdt al jaren op een kreidler en hij hoopte dat een kreidler Super Star de hoofdprijs zou zijn. Zou hij wel willen. Laat hij daar maar lekker voor gaan sparen."

Tenslotte laten we mevrouw Juffermans nog even aan het woord:

"HET LEEK HIER WEL EEN NOS STUDIO"

En daarmee lijkt ons deze Kreidler-happening in Purmerend het best gekenschetst.

Voor de geïnteresseerden onder U het volgende:

Anthony Parker heeft een volle agenda. Maar er zitten nog enkele open plekken in. Zorg ervoor dat Uw naam op zo'n plek kan worden ingevuld.

Doe het snel. Reserveer telefonisch via ondergetekende.
De kosten? f 1500,- all in (excl. BTW).


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


AfbeeldingAnthony Parker:

DJ Anthony Parker
DJ Anthony Parker
Anthony-Parker.jpg (92.37 KiB) 1751 keer bekekenEvert Smeets, 2014 schreef:Geweldig Super, mijn jeugdherinneringen, ik heb zelf nog samengewerkt als dj met Anthony in de midden 70er jaren. Anthony en Krijn waren destijds (zoals men dat noemde) de A Dj's en ik als B Dj zat vaak als voorprogramma in het zuiden des lands voor Anthony en Krijn, ja moest ergens beginnen. Dit was allemaal in de periode van Avro's Toppop Drive in show. We hadden toen 3 Dj;s uit het zuiden die met de grote jongens mochten samenwerken, de namen waren Willem Nacken, Victor van Spijk en ik. Wauw!
the great real angel Jesus Frieswijk, 2015 schreef: Deze man heeft mij geleerd hoe het vak in elkaar steekt ook zijn kasteel en zijn oldtimer waren hem lief. Alleen de laatste jaren eenzaam van verdriet en de long ziekte maakte hem klein.... Groetjes van Djero Danny Frieswijk hij werd ontdekt in Amsterdam op het teras.. Mijn Dj bloed is begonnen bij Anthony Parker. Leuk om te vertellen. Anthony zijn stem werd ondekt op een teras in Amsterdam. Ik Djero heb hem leren kennen op een teras in Weert. Hij had namelijk een old timer rolls royce. Vroeg hem of ik een keer mee mocht touren. Hij zei dat heb ik heel mijn leven al gedaan.. Hoe heetje... Danny zei ik. Maar rij maar mee Danny... na wat getourt kwam het verhaal van de roadshow AVRO Natuurlijk het verhaal van SKY NOORZEE & VERONICA. Kom mee zei Anthony laat ik je mijn plakboeken zien.... Gingen naar zijn boederij schuintegen over het kampje.. Mensen die weten wie Anthony is zullen meteen zeggen we hebben het over de zelfde. Dit was zijn wagen een collectors item
Peter Magne, 2017 schreef:Prachtige man was dat met 'n geweldige DJ stem. Ik heb verschillende keren met hem mogen draaien bij Toppop en ben mede door hem beroeps discjocky geworden wat ik meer dan 40 jaar heb gedaan. Inmiddels heb ik al weer jaren 'n eetcafé in Maastricht maar zo nu en dan draai ik nog op jaren 70, 80 en 90 feesten. Blijft leuk natuurlijk.


Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 54382
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 401 keren
Ontvangen waarderingen: 654 keren

Re: Dealer diskoshow bij Kreidler Juffermans te Purmerend met DJ Anthony Parker (1976) Plus unieke foto's!

#2 Bericht door Enzo-tvdzijden » 01 mei 2019, 20:23

Mooi stukje geworden Maarten.

Enzo
Bijlagen
453A625B-E230-4E34-9A92-14523091B654.jpeg
453A625B-E230-4E34-9A92-14523091B654.jpeg (164.22 KiB) 1668 keer bekeken
Laatst gewijzigd door Enzo-tvdzijden op 02 mei 2019, 09:50, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Nicolaas
Berichten: 705
Lid geworden op: 21 apr 2006, 10:04
Locatie: Utrecht - Rivierenwijk
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 3 keren

Re: Dealer diskoshow bij Kreidler Juffermans te Purmerend met DJ Anthony Parker (1976) Plus unieke foto's!

#3 Bericht door Nicolaas » 02 mei 2019, 09:16

Goed artikel 👍

Roland
Berichten: 4540
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

Re: Dealer diskoshow bij Kreidler Juffermans te Purmerend met DJ Anthony Parker (1976) Plus unieke foto's!

#4 Bericht door Roland » 02 mei 2019, 10:12

Zeer leuk om te lezen.

Rolando

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9248
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 295 keren
Ontvangen waarderingen: 116 keren
Contacteer:

Anthony Parker bij heropening dealer De Kruyf te Amersfoort (23-06-1976)

#5 Bericht door Maarten » 04 mei 2019, 16:45

Anthony Parker bij heropening dealer De Kruyf te Amersfoort (23-06-1976)


Scan: Tjerry (Enzo-tvdzijden)


Afbeelding

AMERSFOORT VIERT FEEST!

Op woensdagmiddag 23 juni a.s. om 4 uur heropent


Tweewielerspecialist DE KRUYF
Soesterweg 234-236
Amersfoort

zijn totaal vernieuwde pand, nu met belangrijk meer showroomruimte waarin een grandioos assortiment bromfietsen (Kreidler, Vespa. Sparta en Mobylette), rijwielen (Union en Sparta) en accessoires zijn ondergebracht.

Woensdag is onze werkplaats en benzinepomp gesloten.

Bij een feest horen attracties:

De Kruijf, tweewielerspeciallst maar vooral KREIDLER SPECIALIST
Dus alle 1976-modellen in voorraad, óók de sensationele "super star" met lichtgewicht, aluminium sterwielen.
Altijd voordelige occasions voorradig!

Vanal 4 uur tot 's avonds laat: De populaire discjockey
ANTHONY PARKER

met zijn wereldprimeur: VIDEO-DRIVE-IN-DISCOTHEEK,
een wervelende show vol TOPATTRACTIES.
Anthony kiest en huldigt op zijn eigen manier de Kreidier-miss.

De Kruyf kiest Miss Kreidler 1976

Doe mee!

Stel je eens voor dat je wint! Interviews, plaatje in de krant, cadeaus. etc. Moet je die gezichten van je vrienden en vriendinnen eens zien. Al zou je het alleen daarvoor maar doen. Al zijn die mooie prijzen natuurlijk ook nooit weg !
Weet je wat, je probeert het gewoon!

Foto: Miss Kreidler 1976Bron: Leidse Courant, 1 deember 1971

Afbeelding

PAGINA 2, LEIDSE COURANT

Anthony Parker keiharde discjockey op pad voor Toppop

(Van onze showredactie)

D'r zullen weinig disc-jockies in Nederland zijn, die zich ze druk maken als Anthony Parker. Vanuit zijn woonplaats Wessem in Midden-Limburg bestrijkt hij het hele land met de door hem opgezette Avro's Top Pop Disco Drive In Show. Meer dan eens staat hij tweemaal op één dag op ver van elkaar verwijderde podia. Is de afstand te groot dan schroomt Parker - door sommigen een linke jongen en dictator genoemd - niet om een vliegtuig of helicopter in te schakelen. Alles bij elkaar zegt hij aan de 24 uur slaap per week te komen, reden waarom zijn lijfarts hem regelmatig op de vingers tikt. De 29-jarige ex-medisch instrumentenmaker en rijschoolhouder heeft als gevolg van al die inspanningen al eenmaal volkomen overspannen het bed moeten houden.

Vakantie is er sinds vijf jaar niet meer bij geweest. Toch gaat Parker onverstoorbaar verder. Niets of niemand die hem tegenhoudt. Zojuist kwam Parkers eerste Engelstalige plaat uit. Een typische discotheekstamper getiteld Hey Na I Think I Love You met op de achterzijde Kitty Cathy Abernathy.

Hij vertelt: In 1969 begonnen bij de VARA als producer van de Vara drive-in. Daar ruzie gekregen en toen later bij de Avro. Nu ben ik - hou je vast - disc-jockie, boeker, leider, producer, hoofdtechnicus, chauffeur en manager. Ik sta enorm goed aangeschreven bij de zaalhouders. Gewoon omdat ik eerlijk zaken doe en omdat ik ALTIJD op tijd ben. Ik sterf nog liever, dan dat ik te laat kom. Farce Majeur ken ik niet. Rij je je kapot tegen 'n boom, dat is wat anders. Ik zal je dit zeggen: onlangs ben ik helemaal afgeknapt in Haarlem. Het werd ineens allemaal zwart voor m'n ogen. Toen ik wakker werd lag ik in 't Johannes de Deo. Kaarten. Brieven. Daar kon ik m'n kamer meer behangen. Fruitbakken! Hele afdelingen heb ik ermee kunnen tracteren. D'r waren erbij van 150 gulden. Parker heeft ook wel eens een makkie: na vier platen draaien kan hij weer inpakken. Loon voor deze arbeid 600 gulden. Onkosten: 100 gulden voor de geluidsinstallatie. Gratis toegift: het zingen van zijn zojuist op de plaat gezette nummers voor de naar schatting 15.000 aanwezigen.

Verdiensten

Er wacht een optreden In. het Drentse Vries. Soms is het gemakkelijk verdiend. Is dat altijd zo?

Parker: „Ben je belazerd. Luister, binnenkort beginnen we bij de disco-drive in van de AVRO ook met danseressen en een grand-prix-show. Die gaat de zaalhouders 890 gulden kosten. Daarvan is 125 gulden voor de AVRO, 150 voor de danseressen, 200 voor de tweede discjocky. 385 voor mij en wat overschiet is voor de roadmanagers. Nou, 385 gulden dus. Maar nu gaan we even rekenen: ik heb een eigen Mercedesbus, die 20.000 gulden gekost heeft. Ik heb 'm helemaal laten verbouwen tot half vracht - half reiswagen. Achter-in de discotheek, voorin zitplaatsen. twee bedden, klerenkast, gaspitten en een aanrecht. Hatsjee. verbouwing 5000 gulden. Dat is dus al 25.000 gulden. Komt nog bij de apparatuur van 50 mille. Tellen we die twee bedragen even op, dan komen we op 75.000 gulden. Dus ga maar na wat er allemaal nog af moet. Vorig jaar had ik 52.000 gulden bruto. Daar hield ik er 15.000 netto van over.

Versieren

Collega's zeggen dat wel eens. Zo van: Parker, die versiert 't toch maar. Ja oké. Maar ik verdien het om de verdommenis niet met niks doen. Moet je nagaan: Ik had nooit Engels gehad, en als er één vak is waarbij je je Engelse taaltje moet kunnen spreken dan is het wel discjockie. Dus: ik ben een cursus gaan volgen. Nu nog. Als ik 'ns vrij heb zit ik weer Engels te studeren.

Popgroepen hebben nogal eens te maken met meisjes, die zich op een presenteerblaadje aanbieden.

Parker: „Ja, wat heet? Maar ik ga d'r niet op in. Daar heb ik goed lak aan. Ik ben erg principieel wat dat aangaat. Ik ben getrouwd en ik vind, dat je het dan niet kunt maken om met een ander d'r tussenuit te gaan."

Foto: Discjockey Parker „Ik ben van alles tegelijk"Bron: Dagblad van het Noorden, 14-05-1975


Afbeelding

Anthony Parker ontwikkelde uniek idee: de videoshow

Met zijn ideeën wil hij anderen niet één maar liefst tien slagen voor liggen: Anthony Parker, de man wiens naam op de radio regelmatig te horen valt bij de aankondiging van Toppop-shows die her en der in het land door hem ten beste worden gegeven. Zijn nieuwste, voor ons land uniek te noemen, idee en geesteskind waarvoor hij patent vroeg en kreeg: de videoshow! Vooralsnog uniek te noemen om-dat er voor Anthony Parker niemand op het idee kwam om met dergelijke — in de letterlijke zin van het woord — „beeldende" shows door het land te trekken. Zijn verhaal: „Ik ben nu vijf jaar aan het werk. Genoot als discjockey enorm veel belangstelling. En wat dat laatste betreft: ik blijf ook nu ik met videoshows door het land trek als discjockey fungeren. Iedereen kan me bellen.". „Waar het me echter om ging, was het weken naar een nieuwe richting. Voor de Toppop-shows door het land nam ik destijds het initiatief. Ze zijn nog steeds succesvol. Maar er komt natuurlijk een dag dat je moet zeggen: is dit niet verouderd.
Vandaar dat ik ondanks dat Ik b6lijf doen een nieuw idee heb ontwikkeld: de video-show".
Wat het realiseren daarvan betreft blijkt Parker een bijzonder wakkere en commercieel ingestelde „professional". „Ik heb me verzekerd vonkte medewerking van een groot aantal bedrijven en instellingen die deze videoshows sponsoren om via de shows•op beeldband nog meer bekendheid aan hun artikelen te kunnen geven." Anthony Parker: „Laten we het eens hebben over de bedragen die artiesten en sterren verdienen. De goeie onder hen dan wel te verstaan. In Duitsland krijgen die, wanneer ze tenminste wat voorstellen, per optreden zo'n slordige tienduizend gulden. Vind je het dan gek dat ik ook zo'n droom heb? Maar er is aan dit alles wel één„ maar" verbonden. Je moet je vak verstaan. Je moet een eerlijke, goede en doorknede manager hebben. Wel die heb ik, als enige disc- en videojockey". Het is Lee van Dam uit Assen die een eigen bureau heeft in Groningen. Parker heeft ook acteertalent. Hij werd gevraagd om samen Met .Willeke van Ammelrooy te spelen in de nog op te nemen speelfilm „La Noice" ("De abortus").Bron: Het Parool, 31-03-1976


Afbeelding

ANTHONY PARKER en zijn bus met acht beeldschermen

De tv-bus van Anthony Parker

Anthony Parker is terug. De man wiens naam tientallen keren per dag door de radio weerklonk — als producer van de rijdende discotheken van VARA en AVRO — ver-huurt zich vanaf heden aan alle bedrijven, die een knallende manifestatie wensen. Hij beschikt over een bus met acht tv-schermen op de zijkant, die de beelden vertonen van en razend-commercieel programma dat zich afspeelt in het bedrijf van de opdrachtgever.

„Ik rij ergens vóór met de bus.,ga met twee kleurencamera's de zaak binnen en presenteer daar een programma van vier uur met een kwis, met interviews, met tv-commercials, met opnamen van artiesten, tekenfilmpjes en ga zo maar door — en dat alles is buiten op de bus te zien. De bedoeling is dat er daardoor zoveel mogelijk mensen naar binnen worden getrokken, in een pas geopende winkel bijvoorbeeld. En dat kost zo'n ondernemer dan ruim 2000 gulden."

door HENK VAN GELDER
foto GEORGE VERBERNE

Anthony Parker („dat is wel een pseudoniem, ja") is bijna 34, werd geboren op Ambon en woonde lange jaren in Amsterdam. In het Jappen-kamp werden zijn oren beschadigd, waardoor hij werd afgekeurd voor militaire dienst — een zware klap voor de zoon van een beroepsmilitair. Hij werd opgeleid als medisch instrumentmaker, maar werd tien jaar geleden manager van beginnende beatgroepjes. „Die groepen donderden steeds uit elkaar en toen ben ik begonnen met het organiseren en presenteren van drive-In-shows. Eerst voor de VARA, daarna voor de AVRO. Na een paar jaar ben ik daar met trubbels weggegaan. Ik heb die drive-in-wereld toen voor eeuwig en altijd gedag gezegd; ik wilde gaan werken voor leeftijdsgenoten."

Hij woont nu in Budel, in het zuiden. „Ik heb in Hilversum zoveel broodnijd en ellende meegemaakt, dat ik met vrouw en kinderen ver weg wen gaan wonen'

Sinds vorig jaar experimenteert hij met video, aanvankelijk in opdracht van de firma Edet. ,Eerst met zwartwit-schermen, die we ophesen aan een gevel. Maar ik wou kleur en bovendien kan je die schermen hij rotweer nergens ophangen. Deze bus, met een complete regietafel, een discotheek en twee camera's, heeft me 250.000 gelden gekost, maar ik heb 't toch maar gedaan. Je kunt er ontzettend veel mee doen: winkelshows, deze zomer de campings langs, maar ook de inbedrijfstelling van een nieuwe Installatie waar maar heel weinig mensen bij kunnen — dat kan via die tv-schermen bijvoorbeeld aan alle personeelsleden laten zien."

„Ik voel me echt een artiest, ik ben alleen óók zakelijk."

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9248
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 295 keren
Ontvangen waarderingen: 116 keren
Contacteer:

Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting

#6 Bericht door Maarten » 04 mei 2019, 19:57

Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting


Scan: Tjerry (Enzo-tvdzijden)


Afbeelding


Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting

Anloo- Het was van 5 uur 's middags tot 10 uur in de avond een drukte van belang bij Jan Oosting voor en in de zaak.
Voor de winkel had Anthony Parker zijn video-studio-op-wielen opgesteld, waarnaar de vele honderden met belangstelling werd gekeken. 8 monitoren lieten in prachtige kleuren (van Philips) vele motor-evenementen zien en flitsen van wat in de zaak van Jan Oosting gebeurde.
Er hadden zich 20 Missen in spé aangemeld. Die het van 'leuk', tot `doodeng, al die mensen, die naar je kijken' vonden.
De jeugd die vrijdagavond aan de TV gekluisterd bleef zitten om Toppop niet te missen, had dit niet hoeven doen, want de fabuleuze wagen van Parker kon rechtstreeks worden aangesloten op het Nederlandse TV-net, waardoor de bezoekers Toppop in kleur hebben gezien op 8 schermen, en dat is heel wat anders...

Winnares van de avond werd Tineke Boskma uit Hoogeveen, die hiervoor beloond werd met een kus Jan Oosting, de btw daarover van Anthony en boven-dien ontving ze f 100,- cash en een prachtig motorjack van Oosting. Bovendien moet ze nu konkurreren met de volgende Miss-Kreidler uit een andere plaats, die dan met elkaar strijden om de hoogste eer Miss Kreidler Nederland, die als beloning een buitenlandse reis wint. De heer Van Raay, hoofdvertegenwoordiger van Van Veen, de importeur van Kreidler, vertelde aan het eind van dit jaar zo'n 10 missen te hebben verzameld. Hij heeft met Anthony Parker het idee van de Kreidler happenings gevormd:
`Hier in Anloo hebben we echter het meeste sukses. De bezoekers zijn zo geweldig enthousiast, de deelneemsters zijn eerst even wat blue, maar daarna werken ze volledig mee Het kontakt van de importeur rechtstreeks met de afnemer wordt hierdoor bevorderd. Wij importeren 20% van de fabricage uit Duitsland.. Binnenkort komt de 200.000ste ons land binnen.'
Uiteraard levert een dergelijke show veel publiciteit op, wat de merkbekendheid van Kreidler ten goede komt en uiteraard de verkoop van de dealer. (Wij noemden Kreidler alleen in dit artikeltje al 7x, de naam van Jan Oosting 6x, die van Van Veen 3x, en dat alleen in de Schakel'!).
De andere missen werden verrast met een zijden shawl van hetzelfde merk als de brommer. Het waren Etty Wever en Roelie de Wit, die de 2e en 3e plaats bezetten. Nr 4 werd Mary Ziengstra, 5 Paulien Vervoort en 6 Roelie Bakker.

Plaats reactie