Pagina 1 van 34

Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 16:27
door nozems
Zoals de titel al zegt ga ik een cremé witte (RS) sprecial opbouwen met zwarte accenten.
Al heel lang, al minstens 6 jaar liep ik met het idee een special te gaan bouwen, de ideeën over de opbouw en hoever ik zou gaan afwijken van het fabrieksorgineel liepen sterk uiteen tot en met een compleet ander frame, waterkoeling en membraan aan toe. Maar uiteindelijk bleef de gedachte toch meer hangen bij iets wat nog op een Kreidler lijkt en voor mij is dat het plaatstalen frame inclusief de grote rijwind gekoelde cilinder hetgeen wat duidelijk herkenbaar moest zijn, in hoeverre je het dan nog een special mag noemen dat laat ik aan jullie over.

Het model zal in grote lijnen sterk lijken op de bekende en in mijn ogen toch erg mooie Zuidhollandse Pvdg Kreidlers, de special gaat er dus sportief en snel uitzien, wat ook de bedoeling is. De kleurcombinatie is toch wel op een bijzondere manier tot stand gekomen, het was een meubelstuk wat cremé wit was met zwarte delen en ook de huidige Renaults die mij tot deze combinatie inspireerden (je moet er maar de fantasie voor hebben). Ook wilde ik kwa kleur afwijken van de rest, rood, groen, oranje en fluor oranje ken ik wel, daarbij heb ik al een oranje Kreidler.

Over de motor kan ik kort zijn, daar ga ik hier niet over uitweiden, het verleden speelt daarin zeker een rol en daarbij als er een standaard RS of brommer gerestaureerd wordt word de motor ook niet uitvoerig besproken :)

Ik zal terloops wat foto's plaatsen.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 16:47
door nozems
Ik moet er ook bij zeggen dat Marcel Onvlee (de oudere forummers kennen hem wel) z'n Kreidler een broertje moest krijgen, ook dat heeft me getriggeerd. Er komt een cockpitkuipje op, daar als het op snelheid aankomt stroomlijn belangrijk wordt. Veel delen zijn niet origineel en of bedoelde voor andere motorfietsen, maar dat is juist het mooie van een special, dan kan dat allemaal.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 17:08
door jamojamo
Ik zie dat je serieus bezig bent Pascal. Hij wordt vast heel mooi, en dat kuipje wil ik via pb wel een adresje van weten. Hij ziet er mooi uit en als ie past zou het ook mooi zijn voor de Mustang.

Gr,
Eric

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 17:11
door nozems
Nou Eric, dat hoeft niet via pb, hier om de hoek bij mij verkopen ze dat in rolcontainers :mrgreen: :lol: namelijk bij Roukama, ik vindt het kuipje erg mooi, al zijn er wellicht strakkere kuipjes te vinden als je goed kijkt hoe het glas bevestigd wordt, maar daarmee past hij mijn inziens heel goed in het tijdsbeeld van de jaren 70, hij moet er niet uit gaan zien als een scooter of een R1

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 17:18
door nozems
De bedoeling van deze Kreidler is ook dat hij er enigszins klassiek blijft uitzien en een klein beetje in de richting van een Cafe racer, dus zo kaal en miniem mogelijk.

Het frame was al heel mooi gespoten, maar niet in de juiste kleur, affen dat is gebeurd :) echter was hij daarvoor al eens gestraald geweest en wat en ellende om het zand eruit te krijgen, kloppen en uitzuigen/blazen gaf weinig resultaat, daarna op een onverlet moment het frame tig keer met water gevuld en uitgespoeld en elke keer kwam er een klein beetje zand mee, maar na 150 keer het frame vullen had ik geen armen en rug meer over...en jahoor toen hij droog was even weer met een lichtje erin geschenen en nog steeds die vermaledijde zandtroep erin, weliswaar minder maar toch, ook elke keer met kloppen en doen kwam er telkens een beetje zand mee.... Dus dan toch maar alle gaten dichtgeplakt en een bus ML erin leeggespoten alle kanten opgedraaid en het overtollige vloeistof afgetapt, nu blijft het meeste wel vast zitten. Had nog wel voor ik hem ging tectyleren een loog bedrijf gevraagd of dat problemen kon geven in hun loogbad, nee was het antwoord (mocht ik ooit van kleur willen veranderen is dat wel handig om te weten).

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 17:35
door jamojamo
Stickers, flappen en een buddy zullen hem goed doen. Je hebt een mooi contrast uitgekozen dat niet eens zo ver af ligt van een originele Kreidler combinatie van antraciet en ivoor.
Gr.,
Eric

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 17:56
door Andy
Jammer van die mooie gele kleur frame, je weet toch wel dat signal geel de kleur is voor 2016....

Andy,

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 18:10
door Hansr
Ik vind het een prachtige kleur. Liep zelf ook al eens met het idee zoiets te doen. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Hans R.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 18:23
door jvr
Heel leuk Pascal, zal wel een mooie SPECIAL worden, niet overhaasten maar doe rustig aan, dan komt het wel goed.
Heele mooie aparte kleur, goed uitgekozen.Veel sukses ermee en ik blijf dit volgen, maak er veel foto,s van groeten Jan.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 18:57
door nozems
Andy ik vindt geel geen mooie kleur, en daarbij loop ik liever niet mee met de rest, je kent me :mrgreen: maar zonder gein ik twijfelde wel even, maar niet lang.
Meer foto's volgen, ik had het voornemen hem over heel 2016 uit te smeren, maar als ik eenmaal bezig ben wil ik door, heb geen datum maar ben ook niet van plan te treuzelen. Had er ook wat van op FB gezet, maar dat is wel een heel vluchtig medium.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 19:44
door HVG86cc
Hoi Pascal,
Jij had bij S&S al het 1 en ander verteld maar het begint er mooi uit te zien ben benieuwd.
Ik heb voor mijn Kreidler een beetje tijd gevonden en daar zit nu ook beweging in.
In april rij ik weer. :internetbrommer \:D/
Mvg Henk.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 19:48
door arno meijer
dat wordt zeker een mooie speciale kreidler ,daar hou ik wel van ,goed bezig pascal,

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 22:08
door midde
Mooi.

Gr Thijs

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 05 feb 2016, 22:14
door hermanngas
Apart . . . eh ik bedoel speciaal!

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 09:13
door nozems
Voor het zadel heb ik de veel gebruikte Nurnberg Denfeld buddy gekozen, de 'goede' immitatie uitvoering. Eerst had ik nog het idee een zadel te laten verbouwen tot een mooie racy uitziende buddy, maar ja dat gaat natuurlijk wel gelijk de hoofdprijs kosten, en vergeet niet het wachten tot ie klaar is...vaak is het met die dingen dat het dan te afwijkend is en dan moet je net iemand vinden die het echt leuk vind om te doen anders wordt het een 10jaren plan wat nooit afkomt, niet dat ik ineens haast heb, maar er zijn ook grenzen. Het zou in de toekomst ook nog altijd kunnen.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 09:22
door nozems
Voor de tank heb ik de immitatie flappenset gebruikt, gevonden op de beurs in Heerhugowaard. De messingstrippen moet je door het rubber heen rijgen, echter zijn de strippen nogal dik en ging het rubber erg bobbelen wat ik geen gezicht vond voor deze mooie flappenset, de combinatie met dat messing. Daarop heb ik de stripjes opmaat geknipt afgewerkt en licht gebogen, dat heb ik ook met het embleem gedaan en vervolgens goed gelijmd, zelf zit het nu veel strakker en netter op de tank.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 10:38
door Henk 3bakvoet
en daarbij als er een standaard RS of brommer gerestaureerd wordt word de motor ook niet uitvoerig besproken :)
Dan volg jij het forum niet Pascal, maar goed ik begrijp het wel, ze maken jou de pis gloeiend heet in plaats van lauw als het over bigbore (cilinders) gaat.

Een anus verkramping als het grafiekje 0,2 pk minder gaf als verwacht, lekker belangrijk.
Kom op Pascal, laat je horen, wat wordt het?

Varkens geluiden of zuiger gestuurd? wie heeft jou nou weer gek lopen laten maken?

Voor poets adviezen kun je altijd bij mij terecht.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 10:48
door Enzo-tvdzijden
nozems schreef:Voor de tank heb ik de immitatie flappenset gebruikt, gevonden op de beurs in Heerhugowaard. De messingstrippen moet je door het rubber heen rijgen, echter zijn de strippen nogal dik en ging het rubber erg bobbelen wat ik geen gezicht vond voor deze mooie flappenset, de combinatie met dat messing. Daarop heb ik de stripjes opmaat geknipt afgewerkt en licht gebogen, dat heb ik ook met het embleem gedaan en vervolgens goed gelijmd, zelf zit het nu veel strakker en netter op de tank.
Ik had ook zo'n flappenset gekocht om te beoordelen. De messing strippen VEEL te dik. Ik had ze er wel net als origineel door gestoken en daarna een paar weken onder veel kilo's gelegen. Toen ging het weer ergens op lijken. Uiteindelijk heb ik ze weggegeven.

Enzo

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 15:31
door nozems
Ik wist het dat je zo reageren Henk, maar ik vindt Kreidler.nl geen medium meer om over bigbore's en powerbanden en alles wat met tuning te maken heeft te wauwelen, en heb gewoon niet de behoefte om daar over uit te wijden... het komt vast wel ter sprake als hij ook daadwerkelijk rijdt, maar voorlopig is dat nog zeker niet het geval, rustig aan :)

Tjerry dat had ik ook gedaan, ik had het voor weken begraven onder m'n Vapro studie materiaal, dat is bijna zoveel gewicht dat je van een stuk steenkool een diamant kunt maken, maar ondanks dat gaf geen bevredigend resultaat, dus toen had ik ze opmaat gemaakt en gelijmd.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 15:48
door nozems
Goed en toen verplaatste het geheel zich naar de berging, gelukkig had ik nog veel dingen liggen, zoals een knappe voorvork, achterbrug en schokdempers (bijna nieuw) maar had het zadel gemonteerd middels de bijgeleverde beugels/omgezette plaatjes maar dat is dus echt geen pan en er zat bijna 1kilometer ruimte tussen het spatbord en zadel.

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 16:01
door nozems
en voordat er commentaar komt, het is klein en rommelig in mijn berging, in tegenstelling tot velen hier beschik ik niet over ruime en decadente sleutelruimtes. Van de Kreidler is werkelijk elk onderdeel apart bij elkaar gesprokkeld, alleen de wielen die ik nog had liggen zijn een set, de rest is bij elkaar geraapt :)

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 16:28
door Enzo-tvdzijden
Ik heb Al een aantal keer uitgelegd (zelfs met bouwtekening ) hoe simpel je met Gamma om de hoek deze buddy PERFECT kan monteren

Enzo

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 17:40
door rick rol
Klopt als je een beetje crea bent en andere strips maakt komt hij echt een stuk lager, voor de rest ziet het er leuk uit.
komt zeker een snel blok onder gezien de maagdelijke kleur .

succes

Rick

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 18:05
door Enzo-tvdzijden
rick rol schreef:Klopt als je een beetje crea bent en andere strips maakt komt hij echt een stuk lager, voor de rest ziet het er leuk uit.
komt zeker een snel blok onder gezien de maagdelijke kleur .

succes

Rick
Vooruit nog maar een keer dan :mrgreen:

Let op ook nog eens makkelijke montage/demontage !
(met dank aan onze handige Ron)


Enzo

Re: Cremé witte RS special

Geplaatst: 06 feb 2016, 19:31
door nozems
Hoho jongens rustig aan, ik had hiervan al eens eerder foto's van op FB gezet en ik werd direct getipt, ook Andy vertelde hoe hij het had gedaan. Ik heb die malle plaatjes direct in een hoek gemikt en een stuk stalen strip gehaald, gemeten en de gaatjes geboord/getapt en met busjes op de juiste hoogte gezet. Maar nogmaals bedankt want ik heb zelf vergeten foto's van de strippen te maken, maar het ziet er hetzelfde uit...nu hebben anderen er ook wat aan en kan je van een stuk immitatie/irritatie nog iets moois maken.