kokusan evo

Kreidler 50 cc motorsport:
Brommerrace, Cuprace, Motocross, Sprint, Wereldsnelheidsrecord, Wegrace
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

kokusan evo

#1 Bericht door Ronnie » 31 mei 2011, 15:13

Afgelopen weekend voor het eerst ervaring opgedaan met een kokusan evo,prima
ontsteking,maar wie heeft er toch lopen roepen dat de grondplaat en de spoelen
niet meer hoeven aangepast te worden.
Ik had al uit voorzorg het sleufgat wat op 1700uur zit al een 6mm aangepast
(om vroeger te kunnen) maar na maximaal tegen de klok in de grondplaat gezet te
hebben stond deze nog tevroeg.
Moet er wel bij vertellen dat ik de grondplaat met 3schoeven vastzet want 2 vind ik echt
te weinig.
Ook moest ik de spoelen ter hoogte vd boutjes aanpassen want deze liepen aan tegen de spoel
zijn er mensen hier die hier hele andere ervaring mee hebben.
Gr Ron

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#2 Bericht door kreidler844 » 31 mei 2011, 16:13

Ronnie schreef:Afgelopen weekend voor het eerst ervaring opgedaan met een kokusan evo,prima
ontsteking,maar wie heeft er toch lopen roepen dat de grondplaat en de spoelen
niet meer hoeven aangepast te worden.
Ik had al uit voorzorg het sleufgat wat op 1700uur zit al een 6mm aangepast
(om vroeger te kunnen) maar na maximaal tegen de klok in de grondplaat gezet te
hebben stond deze nog tevroeg.
Moet er wel bij vertellen dat ik de grondplaat met 3schoeven vastzet want 2 vind ik echt
te weinig.
Ook moest ik de spoelen ter hoogte vd boutjes aanpassen want deze liepen aan tegen de spoel
zijn er mensen hier die hier hele andere ervaring mee hebben.
Gr Ron
Dan zit je wel fout Ron,

de opnemer moet ongeveer op 1/2 1 komen en dan kun je er zo 3 schroefjes indraaien.

Wietse

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#3 Bericht door Ronnie » 31 mei 2011, 17:17

Wat bedoel je precies met moet op 1/2 1 staan
als de grondplaat maximaal vervroegd staat(tegen de klok in)
dan staat de voorontsteking nog op 1.6 terwijl hij 1.1 a' 1.2 moet
zijn.. De opnemer staat dan op +/- 1 uur

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 47682
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg

Re: kokusan evo

#4 Bericht door Enzo-tvdzijden » 31 mei 2011, 17:40

Ronnie schreef:Wat bedoel je precies met moet op 1/2 1 staan
als de grondplaat maximaal vervroegd staat(tegen de klok in)
dan staat de voorontsteking nog op 1.6 terwijl hij 1.1 a' 1.2 moet
zijn.. De opnemer staat dan op +/- 1 uur
Hij bedoelt de opnemer :wink:
Bijlagen
kopie van 59f-po.jpg
kopie van 59f-po.jpg (39.82 KiB) 19786 keer bekeken

Gebruikersavatar
Gijs
Berichten: 6234
Lid geworden op: 07 sep 2002, 13:08

Re: kokusan evo

#5 Bericht door Gijs » 31 mei 2011, 17:41

Ronnie schreef:Wat bedoel je precies met moet op 1/2 1 staan
als de grondplaat maximaal vervroegd staat(tegen de klok in)
dan staat de voorontsteking nog op 1.6 terwijl hij 1.1 a' 1.2 moet
zijn.. De opnemer staat dan op +/- 1 uur
plak maar eens een foto van je ontsteking in deze topic.

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#6 Bericht door kreidler844 » 31 mei 2011, 18:01

De "oude" Kokusan moest op 1 uur, de Evo moet eventjes meer naar links , en dan passen er precies 3 schroefjes in.

Wietse

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#7 Bericht door Ronnie » 31 mei 2011, 19:07

Het komt er in ieder geval op neer,als de 3 schoeven gemonteerd
zitten geeft de grondplaat niet de ruimte om hem op 1.2 vooront-
steking te zetten.
ik heb er geen foto van is ook niet nodig de gever staat +/- op
1uur

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#8 Bericht door kreidler844 » 31 mei 2011, 19:11

Ronnie schreef:Het komt er in ieder geval op neer,als de 3 schoeven gemonteerd
zitten geeft de grondplaat niet de ruimte om hem op 1.2 vooront-
steking te zetten.
ik heb er geen foto van is ook niet nodig de gever staat +/- op
1uur
FF leze Ron 1 uur is te vroeg!

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#9 Bericht door Ronnie » 31 mei 2011, 22:04

Nee Wietse jij FF lezen ik heb het toch over +/- 1uur mis kwart voor 1
of half 1 weet ik veel.
Het gaat er om (nog een keer)bij maximaal verdraaien vd grondplaat tegen de klok in
staat hij nog steeds op 1.6 voorontsteking dat krijg ik wel goed maar moet dan
nog meer de grondplaat aanpassen.
Dat soort dingen was toch niet meer nodig bij zo'n Evo ???

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#10 Bericht door kreidler844 » 31 mei 2011, 22:35

Ronnie schreef:Nee Wietse jij FF lezen ik heb het toch over +/- 1uur mis kwart voor 1
of half 1 weet ik veel.
Het gaat er om (nog een keer)bij maximaal verdraaien vd grondplaat tegen de klok in
staat hij nog steeds op 1.6 voorontsteking dat krijg ik wel goed maar moet dan
nog meer de grondplaat aanpassen.
Dat soort dingen was toch niet meer nodig bij zo'n Evo ???
Dat probeer ik je uit te leggen, je hoeft niet te frezen 'k heb gisteren nog 1 gemonteerd.
Onderste en bovenste schroefje laten zitten en losdraaien daarna de grondplaat linksom draaien totdat het derde schroefgaatje links zichtbaar wordt, schroef er in... klaar.
De spoelen hoeven niet eens meer van de grondplaat, wel tijdstip afstellen bij het juiste toerental.

Wietse

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#11 Bericht door Ronnie » 31 mei 2011, 23:02

Kijk nu ben je wel wat duidelijker als in je eerste reactie,ik heb 1 schoef boven en
2schoeven onder geplaatst het is mij denk ik niet opgevallen dat er met 2 gemonteerde
schoeven en verdraaien aan de linkerkant nog een schoefgat vrijkomt :oops:
Waar ik nog wel aan twijfel is het aanlopen vd schoeven tegende spoelen ik heb namelijk
ringetjes onder de boutjes gezet.
Ik ga het nog wel even nader bekijken van de week
Bedankt Wietse
Gr Ron

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#12 Bericht door Ronnie » 01 jun 2011, 09:46

Bij welk +/- toerental word de voorontsteking van Evo afgesteld
heb zelf een Hella stroboscoop tot mijn beschikking maar die
die geeft het na ongeveer 4000 toeren al op.
Ron

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 47682
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg

Re: kokusan evo

#13 Bericht door Enzo-tvdzijden » 01 jun 2011, 17:01

Ronnie schreef:Bij welk +/- toerental word de voorontsteking van Evo afgesteld
heb zelf een Hella stroboscoop tot mijn beschikking maar die
die geeft het na ongeveer 4000 toeren al op.
Ron
De Bosch ontsteking moet op 7.000 rpm.

Hangt natuurlijk af van de verlating van je bobine. :idea:

Enzo

Gebruikersavatar
TonK
Berichten: 2962
Lid geworden op: 12 aug 2007, 15:56
Locatie: JO32FI
Contacteer:

Re: kokusan evo

#14 Bericht door TonK » 01 jun 2011, 17:58

Er bestaat maar één juiste methode, flitsen bij toerental van maximum vermogen, daar wil je toch het juiste ontstekingstijdstip ?!

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#15 Bericht door kreidler844 » 01 jun 2011, 18:25

TonK schreef:Er bestaat maar één juiste methode, flitsen bij toerental van maximum vermogen, daar wil je toch het juiste ontstekingstijdstip ?!
Lijkt mij ook, alleen kun je natuurlijk met de kurve die bekend is ook terugrekenen om een gebrek in je apparatuur goed te maken.

Wietse

Gebruikersavatar
TonK
Berichten: 2962
Lid geworden op: 12 aug 2007, 15:56
Locatie: JO32FI
Contacteer:

Re: kokusan evo

#16 Bericht door TonK » 01 jun 2011, 18:32

Elektronische componenten (zeker uit China) vertonen nogal wat spreiding, het is dus onzeker of de kurve in jouw ontsteking wel volgens het boekje is.

En daarom blijft er maar één juiste methode over.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 47682
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg

Re: kokusan evo

#17 Bericht door Enzo-tvdzijden » 01 jun 2011, 18:38

TonK schreef:Elektronische componenten (zeker uit China) vertonen nogal wat spreiding, het is dus onzeker of de kurve in jouw ontsteking wel volgens het boekje is.

En daarom blijft er maar één juiste methode over.
De meeste bijgeleverde Kokusan Bobines regelen bij na niks. :!:

Je kan er beter nog een zwarte Bosch aan hangen.

Enzo

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#18 Bericht door Ronnie » 01 jun 2011, 19:08

De ontsteking zit op een brommer dus geen extreem ding
ik denk dat het wel gaat lukken

ron

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#19 Bericht door kreidler844 » 01 jun 2011, 19:15

Enzo-tvdzijden schreef:
TonK schreef:Elektronische componenten (zeker uit China) vertonen nogal wat spreiding, het is dus onzeker of de kurve in jouw ontsteking wel volgens het boekje is.

En daarom blijft er maar één juiste methode over.
De meeste bijgeleverde Kokusan Bobines regelen bij na niks. :!:

Je kan er beter nog een zwarte Bosch aan hangen.

Enzo
Dat is niet waar Tjerry, een originele Kokusan cdi heeft redelijk bruikbare vervroeging(verlating).
Tegenwoordig worden er door sommige wel goedkopere cdi's bij geleverd en die hebben dat niet.

Wietse

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 47682
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg

Re: kokusan evo

#20 Bericht door Enzo-tvdzijden » 01 jun 2011, 19:19

kreidler844 schreef:
Enzo-tvdzijden schreef:
TonK schreef:Elektronische componenten (zeker uit China) vertonen nogal wat spreiding, het is dus onzeker of de kurve in jouw ontsteking wel volgens het boekje is.

En daarom blijft er maar één juiste methode over.
De meeste bijgeleverde Kokusan Bobines regelen bij na niks. :!:

Je kan er beter nog een zwarte Bosch aan hangen.

Enzo
Dat is niet waar Tjerry, een originele Kokusan cdi heeft redelijk bruikbare vervroeging(verlating).
Tegenwoordig worden er door sommige wel goedkopere cdi's bij geleverd en die hebben dat niet.

Wietse
Die laatste bedoelde ik Wietse :wink:

Enzo

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#21 Bericht door Ronnie » 01 jun 2011, 20:16

Dat was wel opvallend bij deze EVO zat niet de bekende zwarte bobine
maar een rood/roze bobine

Gebruikersavatar
Jack Emmelot
Berichten: 42
Lid geworden op: 19 jan 2009, 10:32
Locatie: Velsen Zuid

Re: kokusan evo

#22 Bericht door Jack Emmelot » 01 jun 2011, 23:03

Ik heb zelf net een Kokusan Evo gemonteerd. Als je de montagebeschrijving volgt, moet de opnemer op 1 uur.
Afstellen met micrometer 1.1 -1.2 voor BDP.
Fijnafstelling gaat wel met een stoboscooplamp, rond de 7000 tpm.
Ik heb de plaat met 2 schroefjes gemonteerd, meer ervaar wel dat het met het onderste schroefje en de spoel die daar zit nét gaat.

Succes

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4148
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Contacteer:

Re: kokusan evo

#23 Bericht door kreidler844 » 01 jun 2011, 23:18

Ronnie schreef:Dat was wel opvallend bij deze EVO zat niet de bekende zwarte bobine
maar een rood/roze bobine
Fout dus....

Gebruikersavatar
Ronnie
Berichten: 633
Lid geworden op: 30 apr 2008, 23:18
Locatie: Nootdorp

Re: kokusan evo

#24 Bericht door Ronnie » 02 jun 2011, 11:49

Wat is fout dus ????

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 47682
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg

Re: kokusan evo

#25 Bericht door Enzo-tvdzijden » 02 jun 2011, 14:28

Ronnie schreef:Wat is fout dus ????
De bijgeleverde bobine.

Enzo

Plaats reactie