Caspar - Kreidlerclublid mei 2010

Elke maand zetten we iemand van de club in de schijnwerpers
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 7842
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Contacteer:

Caspar - Kreidlerclublid mei 2010

#1 Bericht door Maarten » 01 mei 2010, 09:10

Caspar - Kreidlerclublid mei 2010

Afbeelding
Caspar - Kreidlerclublid mei 2010 - Beige LS uit 1969 met geforceerde 3,6pk 3-voetbak.


Niet zo heel opvallend aanwezig op de Kreidlersite, maar wel al vanaf het begin en doet altijd leuk mee: Caspar!
Afkomstig uit Limburg, zo komen de clubleden uit elke hoek van het land.

Veel plezier met de Kreidlerhobby Caspar!

V R A G E N L I J S T


Wanneer werd jij besmet met het Kreidlervirus? Hoe oud was je toen en wat gebeurde er?

Ik was geloof ik 12 jaar oud toen mijn achterbuurjongens al op hun Kreidlers rond reden. Ik was dus veel te vinden bij de achterburen in de garage. Daar leerde ik al het sleutelen aan Kreidlers. Het waren allemaal 2e hands Kreidlers en er moest veel gesleuteld worden om ze low-budget aan het rijden te houden.
Zelf had ik al wat automaatjes versleten en had op dat moment een Vespa-Ciao. Een vriend van mij had een oranje RM-Supercockpit uit 1975. Die werd naar goed gebruik meteen omgetoverd tot een RMC look-alike, je weet wel: rood spuiten, vierkante SIM imitatie koplamp erop, chroom achterspatbordje, accubakken, imi weltmeister-buddy, achterlicht in het kontje van het zadel, kettinglijstje, zijstandaard en een Zündapp KS50 cockpit er op, grote naven er in, chromen zijkappen en nog véél meer foute spullen uit de imi-shop.
Die vriend was echter vrij klein en reed liever op mijn Vespa-Ciao. Je raad het al: Op een gegeven moment stelde hij voor om te ruilen. Ik moest wel Fl. 125,- bijbetalen maar was zo blij als een hond met 7 l*llen ! Mijn ouders hebben achter mijn rug om nog contact gehad met de ouders van mijn vriend om zeker te weten dat het in orde was. En zo is het gekomen.
Later leerde ik iemand op school kennen die dezelfde afwijking had: Edmond, en bij mij in de klas naderhand nog iemand: Eric. Gelukkig: Ik was niet de enigste mafkees !


Afbeelding
Caspar - Kreidlerclublid mei 2010. Caspar en zoon Max op de 1969 LS


Wat vind jij het leukste aan de Kreidlerhobby?

Eigenlijk een mix van alles , beurzen zijn leuk om te doen, rijden ook en bouwen en sleutelen zou ik ook niet willen missen. Wel denk ik dat mijn hart het meeste ligt bij het sleutelen.
Rijden schiet er zomers nog wel eens bij in doordat ik service technicus ben in de koeltechniek. Hoe warmer hoe drukker dus. Als je dan thuis komt is de batterij ver leeg.


Wat voor Kreidler vind jij het mooist?

Heb zelf het meeste met een mooie originele of opnieuw opgebouwde Kreidler . Maar ik ben een voorstander van verbeterpunten, dus strikt origineel hoeft niet perse.

Afbeelding
Zo is het allemaal begonnen

Welk type Kreidler vind je het mooist, en welke het lelijkst?

Afbeelding
Gered van de sloop, een Sparta-3V Sport

Een mooie RMC of late RS vind ik het mooiste, en een Fluor 1973 is ook niet te versmaden.
Met eitankjes heb ik zelf helemaal niks, dat was vóór mijn tijd. Racers en crossers zijn ook prachtig maar bijna onbereikbaar voor de gewone man destijds.Je staat met je net gerestaureerde Kreidler op een meeting, en iemand zegt je dat je buddyseat van het verkeerde type is, hoe reageer je?

Ik vind het best, we leven in een vrij land. Ik ben alleen te overtuigen door fabrieks en importeur documentatie.


Wie bewonder je het meest binnen de Kreidlerhobby?

Eerst de vader van mijn vriend: Willy Eggen, helaas vroeg overleden. Die had een garagebedrijf waar we het sleutelen verder leerden, daarnaast heb ik veel respect voor Dick Baan en Paul Hendriks.
Ook ben ik dankbaar dat John Bos destijds de failliete handel heeft veilig gesteld en vergeet niet Maarten ! Zonder zijn site waren we nooit zo ver gekomen, waarvoor dank.


Afbeelding
Caspar's eerste Kreidler, een verbouwde RM uit 1975

Je bent één dag minister van verkeer, wat ga je doen?

Eerst alle betuttellende verkeers maatregelen schrappen: Wegversmallingen, 60km zones buiten de bebouwde kom. Daarna alle stoplichten beter af laten stellen of verbouwen tot rotonde. En vervolgens een aantal mensen het rijbewijs afpakken. Als toetje de rijbewijzen aanpassen in het voordeel van de brommer, zoiets als ze eerder in Duitsland ook hadden.


Wat is je favoriete weg/route om met de Kreidler te rijden?

Ik rijd erg graag net over de grens in Duitsland, minder stress en meer discipline, beter wegen, andere mentaliteit t.o.v. brommers en lichte motorfietsen.


Wat vind jij van het opvoeren van de Kreidlers? Doe jij daar aan mee?

Doe ik al aan mee sinds ik er een heb, zeg nou eerlijk: 45km/u met een geknepen brommer die eigenlijk ooit gebouwd is als 50cc motorfiets, dat moet sneller !

Afbeelding
Een kijkje in de 'keuken'

Wie mag er absoluut niet op jouw Kreidler rijden?

Agenten met slechte bedoelingen, andere agenten zijn overigens welkom


Hoeveel Kreidlers heb jij? Zou je er nog een Kreidler bij willen hebben, en welk type dan?

Heb er nu 5. Niet allemaal helemaal af, maar dat komt als ik een zak met tijd vind.
-1-Mijn eerste oude RM Supercockpit uit 1975 K54/42
-2-Een zandbeige LS 3 voetbak uit 1969 K53/2NL
-3-Een polariszilveren RMC uit 1978 in wording, nog veel werk
-4-Een Golfgrüne RMC SuperStar overgangsmodel eind 1979
-5-Een Oranje Zwitserse RS K54/511CH uit 1981, de laatste der Mohikanen
Op mijn verlanglijstje staan eigenlijk alleen nog de Duitse TM uit 1968/1969 , een RMC-S5 (K54/540) in het zilver en de bijbehorende RS met de vierkante foute cockpit , beiden van bouwjaar 1980 / 1981Ben je nog gek van andere merken bromfietsen, motoren, auto's etc.?

Heb een zwak voor 2takt spul.
Er staat dus ook nog een Hercules GX50-Prima, een Zündapp KS80 en een Yamaha TDR-250 Supermotard voor het betere ragwerk
Maar een mooie Volvo 5 cilinder voor gezinvervoer bevalt mij ook prima, helaas 4takt………


Afbeelding
RMC Superstar K53-402Wat is het idiootste dat je ooit met je Kreidler hebt gedaan?

Op weg naar de kapper met een vriend, op de stoep naar de kapper toe nog effe samen een wheely trekken. Die Wheely ging goed, maar toen ik neerkwam stond daar een betonnen paaltje midden op de stoep ! Vork krom en ego gedeukt.
Ook was er in de buurt een zandgroeve waar gecrost werd met afgejakkerde bakken als: Honda MT-8 , Yamaha DT, Suzuki TS50ER etc. Ik kon die natuurlijk niet bijbenen met mijn straat Kreidler. Dus: Verhogen, noppenbandjes, Zeta 45mm Breitwandje erop, hoge druk kop, 17mm Bing, expansiepijpje en als klap op de vuurpijl: tandwielverhouding 9/38 ! Nu ging het al stúkken beter. Maar een straatkreidler is toch beter in zijn element op het asfalt.
Ook leuk: Ik had met een vriend de hele dag gesleuteld aan de Kreidler, je kent het wel: groot onderhoud. Die vriend vond de blokbout boven het voortandwiel van mijn Kreidler te lang, die zou hij wel effe afzagen, aldus geschiede. Toen ik naar huis wilde rijden, starte hij niet. Mijn maat zou me wel effe aanduwen. Toen we de straat 2x op en af hadden geduwd was ik het zat en kneep de koppeling in om er mee te kappen. Op dat moment volgde er een grote knal en de demper vloog uit de uitlaat, vlak langs zijn kuitbeen. De demper hebben we 80meter verder weer teruggevonden !! Wat bleek: hij had het zwarte draadje ook doorgezaagd en dat lag tegen de terughaalveer van de koppelingskabel, geen vonk dus, totdat ik de koppeling inkneep :?


Ben je een mooi weer rijder, staat je Kreidler zelfs gepoetst in de huiskamer, of rij je dagelijks door weer en wind?

Absoluut een mooi weer rijder ! Maar -10 graden en een strak blauwe lucht is ook mooi weer ;-) Ik heb vroeger naar school genoeg regen gehad.

Afbeelding
Waarom 93cc als je dit ook voor handen hebt, Yamaha TDR Supermotard

Welk Kreidler- of motorevenement vind jij het leukst en wil je absoluut niet missen?

Rosmalen is absoluut mijn favoriet maar Hamont-Achel is ook erg gezellig.Hoe goed vind je dat je zelf kunt rijden, op een schaal van 1 tot 10? En kun je dat toelichten?

Ik denk een 8, ben erg handig met alles wat wielen heeft. Denk ook dat ik wel gevoel heb voor het mechaniek onder mij.


Welke persoon of welk bedrijf heeft jou het best geholpen met je Kreidler?

Zoals gezegd: Dick Baan, Paul Hendriks maar ook de mannen van de Jager.

Afbeelding
Ook opgevoerd! Rijdt nu 2x zo hard met dubbele accu


Hoe vet smeer je je Kreidler, en meng je zelf?

Ik meng zelf , 1:50 en soms 1:40 met vers gereviseerd of sneller spul. Goede olie is het behoud van je spullen.


Je ziet dat iemand het Kreidlerkapje van je vorkbovenplaat probeert te stelen, wat doe je?

Ik vraag hem eerst netjes wat dat moet en adviseer hem vervolgens om een goede levensverzekering te nemen , en rap.
Ben niet agressief maar wel allergisch voor mensen die niet van mijn spullen af kunnen blijven. Heb ook een professioneel alarm laten aanleggen in de garage. Helaas nodig, kijk maar naar de diefstal van o.a. de RS-GS van Gosé. Ik hoop alleen dat ik niet wakker wordt áls het alarm ooit gaat.


Wat vind jij het leukst op de Kreidlersite? En waar erger je je mateloos aan op de site?

Leukste is altijd lekker brainstormen over een technisch probleem, alleen of samen met Tjerry.
Ergerlijk zijn de afgunst en de mensen die mekaar het licht niet in de ogen gunnen.

Afbeelding
Hercules GX50 Prima


Welke onhebbelijkheid heb jij in het verkeer?

Ik kan me groen en geel ergeren aan mede weggebruikers die de boel ophouden door bijv. 60 te rijden in de spits op een weg waar je 80 mag en niet in kunt / mag halen.
Ook heb ik weinig respect voor mensen die schijt hebben aan de rest van het verkeer. Ik zit voor mijn werk veel op de weg. Rijden vind ik nog altijd leuk om te doen, maar de verkeersdrukte maakt het er niet leuker op. Ik heb ook nog wel eens de indruk dat de wegbeheerder e.e.a. ook nog eens in de hand werkt door bepaalde maatregelen en constructies.


Waarvoor ga jij naar een Kreidler-evenement, wat zie (of hoor) je daar het liefst?

Een bakkie leut en een praatje zijn onmisbaar. Als je dan ook nog de lang gezochte onderdelen vind voor een schappelijke prijs, dan is het feest compleet.


Doe jij veel zelf aan je Kreidler, of besteed je alles uit?

Het spaken en spuiten besteed ik uit, net als zadels bekleden. De rest doe ik liever zelf


Wat is je lievelingsmaal?

Heb je effe ? Pizza Taco met een lekker potje bier gaat er altijd in. Liever geen dikke tuinbonen en orgaanvlees.


Vind je de Kreidlerhobby duur, of kun je kopen wat je hebben wilt?

Je kunt het zo duur maken als je wilt. Ik ken iemand met een Van Veen GP racer in de huiskamer, maar goedkoper kan net zo leuk zijn. Ik vind het meevallen als je maar oplet.


Kun je alle onderdelen die je nodig hebt nog vinden? Helemaal niet meer, of alleen als je veel geld neertelt?

Ergens op de wereld moet dat onderdeel liggen! Soms vind ik na jááren zoeken net die onderdelen die ik nodig had, en soms tegen normale prijzen. Als je haast hebt kost het veel geld. Zo werkt dat.


Vertel tot slot nog eens iets over je zelf....

Ben deze maand 42 jaar geworden en getrouwd met Elly, heb een zoon van 6 en een dochter van 4, werk in de koeltechniek als servicetechnicus. Naast werk, gezin en Kreidlers ben ik in de wintermaanden ook nog actief sportschutter. Woon in Limburg, waar het mooi toeren is (behalve op zondag, dan rijd je in de file) Ook België en Duitsland liggen in mijn achtertuin.

Afbeelding
Zwitserse RS Electronic K54 511CH


Afbeelding
Heeft ook wielen!

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 47669
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg

#2 Bericht door Enzo-tvdzijden » 01 mei 2010, 11:13

Super leuk verhaal Caspar. En een Pico Bello verzameling zo.

Ben alleen jaloers op de mooie streek waar jij woont.

Enzo

Gebruikersavatar
Theove
Moderator
Berichten: 2794
Lid geworden op: 05 sep 2007, 23:00
Locatie: Gelderland
Contacteer:

#3 Bericht door Theove » 01 mei 2010, 11:17

Mooi verhaal Caspar!

Gebruikersavatar
Leopold Hogenhuis
Berichten: 1835
Lid geworden op: 15 nov 2004, 13:02
Locatie: Bilzen B
Contacteer:

#4 Bericht door Leopold Hogenhuis » 01 mei 2010, 11:32

Hartelijk Gefeliciteerd Caspar.

Jij hebt deze titel wel verdiend. :clap :clap

Een leuk verhaal .

Een wel verdiende pluim .

Tot binnenkort , Leopold.

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18687
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43

#5 Bericht door dijk » 01 mei 2010, 11:37

Gefeliciteerd Caspar,zeker een mooi verhaal over jou.
mooie verzameling ook :!:

Gebruikersavatar
Kreidler freak
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 apr 2008, 15:00
Locatie: Expert doos nr9
Contacteer:

#6 Bericht door Kreidler freak » 01 mei 2010, 11:42

Gefeliciteerd :clap

Gr Joey

Gebruikersavatar
jensje36
Berichten: 102
Lid geworden op: 26 apr 2010, 18:35
Locatie: Mechelen

#7 Bericht door jensje36 » 01 mei 2010, 12:01

Gefeliciteerd :D !!
Je hebt echt een mooie verzameling brommers ;)

Gebruikersavatar
MichielJ
Winnaar Kreidlerverkiezing 2009
Berichten: 2341
Lid geworden op: 13 okt 2006, 22:47
Locatie: Leidschenveen / 's-Gravenhage

#8 Bericht door MichielJ » 01 mei 2010, 12:24

Gefeliciteerd Casper. Mooie collectie heb je daar. Lekker afwisselen en genieten van de mooie streek daar :clap

Gebruikersavatar
mink
Berichten: 2953
Lid geworden op: 29 aug 2006, 21:01
Locatie: ridderkerk

#9 Bericht door mink » 01 mei 2010, 12:37

gefeliciteerd casper,

met het mei 2010 lid v/d maand !

leuk verhaal en knappe verzameling .

gr mink.w

Gebruikersavatar
peterria
Berichten: 1271
Lid geworden op: 04 nov 2007, 15:25
Locatie: alblasserdam
Contacteer:

#10 Bericht door peterria » 01 mei 2010, 12:48

gefelicteerd casper mooie verzameling leuk verhaal weer

en inderdaad het mooiste deel van nederland

gr peterria

Gebruikersavatar
Ries
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 6771
Lid geworden op: 06 nov 2002, 12:54
Locatie: Achterhoek

#11 Bericht door Ries » 01 mei 2010, 13:22

Leuk verhaal Caspar,

een zeer gewaardeerde, en waardige opvolger van kreidlerclublid van de maand :clap :clap

mvg Ries

Gebruikersavatar
Blok724
Berichten: 476
Lid geworden op: 09 aug 2008, 23:50
Locatie: NW Overijssel

#12 Bericht door Blok724 » 01 mei 2010, 13:23

Casper,

Gefeliciteerd, mooie Kreidlers heb je.

Rene

Gebruikersavatar
alex
Berichten: 251
Lid geworden op: 07 sep 2002, 13:58
Locatie: Groningen

#13 Bericht door alex » 01 mei 2010, 14:10

Gefeliciteerd Caspar, je hebt een leuke verzameling!

Gebruikersavatar
jvr
Berichten: 3575
Lid geworden op: 05 okt 2005, 17:50
Contacteer:

#14 Bericht door jvr » 01 mei 2010, 14:39

Gefeliciteerd Caspar, mooie brommers heb je :clap :lol:

Gebruikersavatar
hannes
Berichten: 2211
Lid geworden op: 19 okt 2008, 18:27
Locatie: arnhem-holland

#15 Bericht door hannes » 01 mei 2010, 14:55

Gefeliciteerd caspar.
Gr.Hannes :wink:

Gebruikersavatar
gerwinskreidler
Berichten: 1514
Lid geworden op: 30 dec 2006, 19:55
Locatie: Utrecht

#16 Bericht door gerwinskreidler » 01 mei 2010, 15:08

Gefeliciteerd Caspar, leuk stukje. :clap

Gerwin

Gebruikersavatar
Loek D.
Berichten: 649
Lid geworden op: 12 aug 2008, 20:16
Locatie: Zuid Limburg

#17 Bericht door Loek D. » 01 mei 2010, 17:28

Mooi man, eindelijk eens geen bollenstreek, westland etc maar gewoon Limburg aan de beurt :mrgreen: :mrgreen:
gefeliciteerd, mooi verhaal, mooie Kreidlers :clap

Gebruikersavatar
caveman
Berichten: 7908
Lid geworden op: 01 okt 2003, 11:21
Locatie: Grunn
Contacteer:

#18 Bericht door caveman » 01 mei 2010, 18:19

van harte casper.... leuk verhaal.

geniet er van greetz cave

Gebruikersavatar
koepelsekreidler
Berichten: 3373
Lid geworden op: 28 aug 2005, 14:29
Locatie: schagerbrug
Contacteer:

#19 Bericht door koepelsekreidler » 01 mei 2010, 18:26

gefeliciteerd casper mooi spul allemaal kerel


mart

Gebruikersavatar
Flacko
Berichten: 2486
Lid geworden op: 12 aug 2004, 18:21
Locatie: 's-Hertogenbosch
Contacteer:

#20 Bericht door Flacko » 01 mei 2010, 18:45

Caspar van Harte Gefeliciteerd met Kreidlerclublid van Mei 2010.
Mooie foto's en een leuk verhaaltje.

Greetz Ad

Gebruikersavatar
mopeddy
Berichten: 874
Lid geworden op: 06 nov 2006, 21:00
Locatie: Thailand

#21 Bericht door mopeddy » 01 mei 2010, 19:07

Schitterend mooi stukje Casper, wonderlijk dat er zoveel leden zijn die, buiten Kreidler, zoveel de zelfde interesses hebben :P

Terecht genomineerd.

Eddy.

Gebruikersavatar
Monsma
Berichten: 3665
Lid geworden op: 21 jan 2007, 20:14
Locatie: Harkema

#22 Bericht door Monsma » 01 mei 2010, 19:46

Zeker weer een mooi verhaal.

Gefeliciteerd Casper.

en mooie kreidlers heeft u.

Mvgr Anne Monsma

Gebruikersavatar
arnoudboy1
Berichten: 165
Lid geworden op: 29 aug 2009, 18:33
Locatie: Capelle A/D IJssel

#23 Bericht door arnoudboy1 » 01 mei 2010, 20:16

Een erg leuk stukje.
Gefeliciteerd

arnoud

Gebruikersavatar
Caspar
Berichten: 8989
Lid geworden op: 10 sep 2002, 14:43
Locatie: Zuid-Oost Limburg

#24 Bericht door Caspar » 01 mei 2010, 20:23

Hallo mannen,
Ik was verrast door de nominatie , waarvoor dank Maarten !
Ook bedankt voor alle spontane reacties, ik zal de titel met eer dragen !

Gebruikersavatar
2-stroke140159
Berichten: 117
Lid geworden op: 07 sep 2002, 23:03
Locatie: Roermond
Contacteer:

#25 Bericht door 2-stroke140159 » 01 mei 2010, 22:26

Caspar, gefeliciteerd met je benoeming.
leuk verhaal.

Groeten Ben.

Plaats reactie