kokusan afstellen/koppeling

Technische problemen en oplossingen. Ook voor verslagen van motorblokrevisies - Questions and answers on technical problems and engine overhaul
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

kokusan afstellen/koppeling

#1 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 11:53

hallo

ik heb net een kokusan gekocht nu wil ik hem er op zetten en dan laten fijn afstellen met een stroboscoop lamp. maar hoe moet ik hem ongeveer afstellen?

ik weet al dat hij op 1 uur moet staan. maar moet de krukas dan op 0.9 voorontstekking staan?

mvg michel
Laatst gewijzigd door michel1990 op 23 mei 2009, 15:29, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
kreidler844
Berichten: 4702
Lid geworden op: 20 aug 2006, 13:41
Locatie: opende
Gegeven waarderingen: 19 keren
Ontvangen waarderingen: 74 keren
Contacteer:

#2 Bericht door kreidler844 » 23 mei 2009, 11:57

Opnemer op 1 uur en de grondplaat zo ver mogenlijk naar rechts draaien.

Wietse

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#3 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 12:06

en dan het vliegwiel op 0.9?? met de microontstekkings meter?

of moet je gewoon het vliegwiel monteren dan op 0.9 zetten en een streepje zetten op je blok en het vliegwiel en dan controlleren met de stroboscoop?
Laatst gewijzigd door michel1990 op 23 mei 2009, 12:23, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53321
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 320 keren
Ontvangen waarderingen: 522 keren

#4 Bericht door Enzo-tvdzijden » 23 mei 2009, 12:22

michel1990 schreef:en dan het vliegwiel op 0.9?? met de microontstekkings meter?
Altijd merktekens met bougiegat micrometer zetten.

Enzo

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#5 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 12:50

die schroefjes komen tegen die plactice spoelen aan van de ontstekking dus kan hem niet ver genoeg draaien #-o

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53321
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 320 keren
Ontvangen waarderingen: 522 keren

#6 Bericht door Enzo-tvdzijden » 23 mei 2009, 13:12

michel1990 schreef:die schroefjes komen tegen die plactice spoelen aan van de ontstekking dus kan hem niet ver genoeg draaien #-o
Moet je afslijpen met Dremel. Dit had je allemaal al op het forum kunnen lezen :study Ook moet je de zwarte ommanteling naar binnen trekken om de draadjes te beschermen bij de grondplaat. Doe je dit niet is je plezier voor hele korte duur.
Zet hem in ieder geval met 2 schroefjes vast anders krijg je hem niet op tijd.

Enzo

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#7 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 13:46

kon het niet precies vinden hoe je hem nou moest afstellen. had al gezocht maar vond het niet erg duidelijk

dat met die schroefjes heb ik al opgelost maar wat bedoel je met die zwarte ommanteling precies?

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#8 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 15:14

ik heb nu ook opeens geen 3e en 4e versnelling meer #-o ik reed weg en wou overschakelen naar zijn 3 maar hij doet niks meer ik heb de koppelings kabel al strakker gezet. het blok is nog geen 200 km geleden gereviceerd. koppelings hevel staat haaks op het blok.
heb ook al gezocht op het forum maar kon niks vinden wist ook niet precies hoe ik dat in moet type :roll:

Gebruikersavatar
Lacsap
Berichten: 1244
Lid geworden op: 03 dec 2008, 17:48
Locatie: Berkel
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#9 Bericht door Lacsap » 23 mei 2009, 17:01

Heb je al geprobeert het schakelpookje af te stellen?
Dat zou wat uit kunnen maken...

viewtopic.php?t=1978
Onderaan staan hoe je dat moet doen.

Gr Pascal

Gebruikersavatar
larsz
Berichten: 213
Lid geworden op: 17 jul 2006, 22:16
Locatie: noord holland
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#10 Bericht door larsz » 23 mei 2009, 17:03

heb je dat excenterboutje al geprobeerd? onder je schakel pedaal zit een boutje (als je direct geschakeld heb iig) ik heb wel is gehad dat die los was getrild, dat boutje moet je afstellen op speling in ze 2e versnelling pedaal omhoog en omlaag evenveel speling geve en dan rijden en uitproberen

Gebruikersavatar
papabrolli
Berichten: 2074
Lid geworden op: 10 jul 2005, 19:43
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#11 Bericht door papabrolli » 23 mei 2009, 17:11

michel1990 schreef: het blok is nog geen 200 km geleden gereviceerd.
Zal wel een paar beste centen gekost hebben :oops: :wink: maar voor echte kwaliteit mag geld geen rol spelen :lol: toch :?: :oops:

Paps

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53321
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 320 keren
Ontvangen waarderingen: 522 keren

#12 Bericht door Enzo-tvdzijden » 23 mei 2009, 17:13

Pascal en Michel ik verwacht jullie nu wel in Stompwijk na al dat gesleutel. Het moet eens een keer af zijn.
Bovendien is het bijna een thuiswedstrijd.

Enzo

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#13 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 17:36

motorblok is gereviceerd door kreidlerparts kabel is afgestelt schakelpook is ook afgestelt. dus sorry maar dan weet ik het ook niet meer

Gebruikersavatar
Lacsap
Berichten: 1244
Lid geworden op: 03 dec 2008, 17:48
Locatie: Berkel
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#14 Bericht door Lacsap » 23 mei 2009, 18:04

Enzo-tvdzijden schreef:Pascal en Michel ik verwacht jullie nu wel in Stompwijk na al dat gesleutel. Het moet eens een keer af zijn.
Bovendien is het bijna een thuiswedstrijd.

Enzo
En of ik er morgen bij ben :wink: Vanmiddag bij nico met ferry er een nieuwe krukaskeering ingezet en hij stotterde nagenoeg niet meer! Loopt weer als een trein. Tot Morgen :lol:

Gr Pascal

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53321
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 320 keren
Ontvangen waarderingen: 522 keren

#15 Bericht door Enzo-tvdzijden » 23 mei 2009, 18:21

Goed nieuws, nu Michel nog :!:

Enzo

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#16 Bericht door michel1990 » 23 mei 2009, 18:30

ik krijg hem nu helemaal niet meer in zijn versnelling. ik heb de schakelpook netjes in het midden afgestelt en al zet ik hem in zijn 1 en laat de koppeling op komen dan schokt hij naar vooren en valt hij uit

probeer hem straks nog wel af te stellen

edit: heb hem weer afgestelt hij doet het nu goed ik denk dat hij net iets verschoven was toen ik hem vast draaiden

Gebruikersavatar
freaky_ferry
Berichten: 3590
Lid geworden op: 20 sep 2006, 18:05
Locatie: Ypenburg (s'Gravenhage)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#17 Bericht door freaky_ferry » 23 mei 2009, 21:01

Lacsap schreef:
Enzo-tvdzijden schreef:Pascal en Michel ik verwacht jullie nu wel in Stompwijk na al dat gesleutel. Het moet eens een keer af zijn.
Bovendien is het bijna een thuiswedstrijd.

Enzo
En of ik er morgen bij ben :wink: Vanmiddag bij nico met ferry er een nieuwe krukaskeering ingezet en hij stotterde nagenoeg niet meer! Loopt weer als een trein. Tot Morgen :lol:

Gr Pascal
mag het :| met een keerring van een 10tje viewtopic.php?t=30752&highlight=weerstand :lol:

Gebruikersavatar
Pim
15 pk - S&S 2007
Berichten: 222
Lid geworden op: 15 sep 2002, 23:14
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#18 Bericht door Pim » 23 mei 2009, 21:07

freaky_ferry schreef:
Lacsap schreef:
Enzo-tvdzijden schreef:Pascal en Michel ik verwacht jullie nu wel in Stompwijk na al dat gesleutel. Het moet eens een keer af zijn.
Bovendien is het bijna een thuiswedstrijd.

Enzo
En of ik er morgen bij ben :wink: Vanmiddag bij nico met ferry er een nieuwe krukaskeering ingezet en hij stotterde nagenoeg niet meer! Loopt weer als een trein. Tot Morgen :lol:

Gr Pascal
mag het :| met een keerring van een 10tje viewtopic.php?t=30752&highlight=weerstand :lol:
Hmm, mag je wel mee uitkijken, straks tordeerd je krukas 8)
Door één zo'n lichtlopend keerringetje. :lol:
Pim

Gebruikersavatar
TonK
Berichten: 2961
Lid geworden op: 12 aug 2007, 15:56
Locatie: JO32FI
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

#19 Bericht door TonK » 23 mei 2009, 21:13

Formule 1 techniek voor een tientje ? Het is te geef. :wink:

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#20 Bericht door michel1990 » 04 jun 2009, 22:09

het centreer moertje is weer los getrilt. ik heb hem zo vast als ik kon vast gedraaid maar krijg de schroefen draaier er niet goed tussen. hij ging opeens weer niet in zijn 3 en 4. iemand handige tips ofzo om deze goed vast te krijgen?

( kokusan is afgestelt met een stroboscoop, heb een hella gekocht werkt perfect :mrgreen: )

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53321
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 320 keren
Ontvangen waarderingen: 522 keren

#21 Bericht door Enzo-tvdzijden » 04 jun 2009, 22:22

michel1990 schreef:het centreer moertje is weer los getrilt. ik heb hem zo vast als ik kon vast gedraaid maar krijg de schroefen draaier er niet goed tussen. hij ging opeens weer niet in zijn 3 en 4. iemand handige tips ofzo om deze goed vast te krijgen?

( kokusan is afgestelt met een stroboscoop, heb een hella gekocht werkt perfect :mrgreen: )
Wat denk je van een vers moertje waar het nylon nog goed in zit.
Deze is al gaar gedraaid :!:
Begrijp trouwens niet waarom er geen nieuwe nylockmoer op gaat en de reviseur hem niet voor je heeft afgesteld. Bij mijn revisieblokken heb ik daar nog nooit aan hoeven draaien.

Enzo

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#22 Bericht door michel1990 » 04 jun 2009, 22:50

ik had het toen gecontroleerd na het reviceren en het klopte niet. maar dan zet ik er weer een vers moertje op en dan stel ik het weer af. :D

Gebruikersavatar
michel1990
Berichten: 561
Lid geworden op: 03 aug 2008, 23:17
Locatie: nieuwerkerk A/D ijssel(z-h)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#23 Bericht door michel1990 » 05 jun 2009, 18:48

hoe kan ik de bobine van die kokusan mooi wegwerken.

ik zat er aan te denken om hem in 1 van mijn accu bakjes te monteren kan dat?

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53321
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 320 keren
Ontvangen waarderingen: 522 keren

#24 Bericht door Enzo-tvdzijden » 05 jun 2009, 18:54

michel1990 schreef:hoe kan ik de bobine van die kokusan mooi wegwerken.

ik zat er aan te denken om hem in 1 van mijn accu bakjes te monteren kan dat?
Er zijn al genoeg topics met foto´s. Even kijken met zoekfunctie

Enzo

Gebruikersavatar
den willem
Berichten: 694
Lid geworden op: 16 nov 2003, 18:05
Locatie: Gent (België)
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#25 Bericht door den willem » 05 jun 2009, 18:55

Die past zelfs met een beugeltje onder de kap!
Zie laatste foto: viewtopic.php?t=27116&postdays=0&postorder=asc&start=50

Plaats reactie