accu samenstellen

Technische problemen en oplossingen. Ook voor verslagen van motorblokrevisies - Questions and answers on technical problems and engine overhaul
Bericht
Auteur
Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

accu samenstellen

#1 Bericht door Roland » 28 jan 2010, 12:51

Heren,

Ik wil voor de droge accu gaan en deze zelf samenstellen. Het is natuurlijk 6 volt puntenontsteking met extra laadcapacitiet van 10 w. totaal 34 w.

De brommer is wel gekieteld ddor Claus en rijdt 75 km p.u., ik weet niet of dat mee teld :?

Hoeveel mAH van de NICD kan ik het beste gebruiken, zodat de knipperlichten en toeter het TOP doen.

Zie http://www.elektronicaonline.nl/Accu%27s.htm


Grt, Roland

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#2 Bericht door Roland » 28 jan 2010, 19:33

Niemand gepield met die droge cellen :-k

Grt, Roland

Gebruikersavatar
rm-mer
Berichten: 1679
Lid geworden op: 21 nov 2004, 21:37
Locatie: België
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#3 Bericht door rm-mer » 28 jan 2010, 19:38

Misschien moet je even het wattage van de knipperlicht lampjes laten weten.

4*5w/4*8w/4*10w/4*18w/4*21w?

20w verbruik of 84w is wel een heel verschil

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#4 Bericht door Roland » 28 jan 2010, 19:45

Zitten de standaard lampjes nog in, volgens mij is dat 10 w. Maar dat zou ik moeten nakijken morgen.

Roland

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#5 Bericht door Roland » 28 jan 2010, 19:45

Zitten de standaard lampjes nog in, volgens mij is dat 10 w. Maar dat zou ik moeten nakijken morgen.

Roland

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53731
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 353 keren
Ontvangen waarderingen: 566 keren

#6 Bericht door Enzo-tvdzijden » 28 jan 2010, 19:55

Roland schreef:Zitten de standaard lampjes nog in, volgens mij is dat 10 w. Maar dat zou ik moeten nakijken morgen.

Roland
Standaard is 21W :wink:

Enzo

Gebruikersavatar
rm-mer
Berichten: 1679
Lid geworden op: 21 nov 2004, 21:37
Locatie: België
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0

#7 Bericht door rm-mer » 28 jan 2010, 19:55

Je kan omrekenen hoeveel amp/u je nodig hebt.

Maar het verbruik van de knipperlichten is niet constant, het is niet dat je er continu mee rijdt.

Normaalgezien heb je bij 4*10w niet veel stroom nodig.

Ik heb zelf een knipperlicht systeem met een natte accu 6v6amp/u.
Hier staat ook het remlicht op via het contactslot en 4*10w knipperlicht lampjes.
De ontsteking met laadspoel 5W geeft voldoende stroom om de accu volledig op te laden.
Ik heb nog nooit gehad dat ze volledig leeg was door de knipperlichten.

Gebruikersavatar
Gijs
Berichten: 6232
Lid geworden op: 07 sep 2002, 13:08
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

#8 Bericht door Gijs » 28 jan 2010, 21:50

Ik heb ooit bij de batterijfact iets laten maken, ben er zeer tevreden over!

www.batteryfact.nl

Gebruikersavatar
Writer
Berichten: 923
Lid geworden op: 03 jul 2005, 23:14
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 19 keren

accu

#9 Bericht door Writer » 28 jan 2010, 23:06

Een accu is een buffer voor elektrische energie, capaciteit daarvan wordt aangegeven in Ah wat staat voor ampere/uur. Als je een 6V installatie hebt en 21Watt richtingaanwijzers hebt houd dit in 2*21Watt (voor en achter) is due 42Watt/6V = 7A daar een richtingaanwijzer 50% aan en uit is zal dit dus resulteren in 3,5A. Indien je dan een accu hebt van 4Ah zal deze zonder bijladen dit een uur ongeveer volhouden.

Voor de droge accu zou mijn voorkeur zijn een grote capaciteit, er zijn al cellen van 5000mAh is dus 5Ah.

Zelf zou ik een droge onderhoudsvrije accu nemen, werken top.

Suc6,

Paul

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#10 Bericht door Roland » 29 jan 2010, 10:05

Bedankt Paul, ik ga voor de onderhoudsvrije accu. Hoeveel van die cellen van 5ah heb ik dan nodig.

Grt, Roland

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53731
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 353 keren
Ontvangen waarderingen: 566 keren

#11 Bericht door Enzo-tvdzijden » 29 jan 2010, 17:24

Roland schreef:Bedankt Paul, ik ga voor de onderhoudsvrije accu. Hoeveel van die cellen van 5ah heb ik dan nodig.

Grt, Roland
Altijd 5 Roland. Net als origineel.
Cellen zijn 1,2V. En 5x1,2=6V

Enzo

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#12 Bericht door Roland » 29 jan 2010, 17:44

Dus 5 cellen van 1,2 v van 5 ah en dan zit ik goed.

Roland

Gebruikersavatar
Caspar
Berichten: 10948
Lid geworden op: 10 sep 2002, 14:43
Locatie: Zuid-Oost Limburg
Gegeven waarderingen: 235 keren
Ontvangen waarderingen: 147 keren

#13 Bericht door Caspar » 29 jan 2010, 19:25

Standaard zitten er 5 cellen in van 1,0 Ah , Varta gebruite later 1,2 Ah voor de vervangings accu's voor Ulo.

Je kukt de laadelectronica van de Ulo-box prima gebruiken, die is best inteligent. Vergeet niet de PTC temperatuuropnemer tussen de cellen te plaatsen met contactpasta, die verlaagd namelijk de laadstroom als de cellen te warm worden

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#14 Bericht door Roland » 29 jan 2010, 19:30

Casper, ik wil juist niet die electronica van de ULO box gebruiken want van electronica heb ik helemaal géén kaas gegeten :lol:

Wordt zo een pakkeje van 5 cellen dus.

Roland

Gebruikersavatar
TonK
Berichten: 2961
Lid geworden op: 12 aug 2007, 15:56
Locatie: JO32FI
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

#15 Bericht door TonK » 29 jan 2010, 19:44

Hoe wil je die accu gaan laden dan. :?:

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#16 Bericht door Roland » 29 jan 2010, 19:47

De oude lood accu wordt vervangen door een droge accu, het oude systeem wat de accu laadt blijft zitten.

Roland

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53731
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 353 keren
Ontvangen waarderingen: 566 keren

#17 Bericht door Enzo-tvdzijden » 29 jan 2010, 19:47

TonK schreef:Hoe wil je die accu gaan laden dan. :?:
Ik denk met de ongeregelde ULO diode gelijkrichter van een RMC.

Enzo

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 19028
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Gegeven waarderingen: 44 keren
Ontvangen waarderingen: 38 keren

#18 Bericht door dijk » 29 jan 2010, 19:49

zo meschien :?:
Bijlagen
000_0783__small__162.jpg
000_0783__small__162.jpg (62.66 KiB) 4118 keer bekeken

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#19 Bericht door Roland » 29 jan 2010, 19:51

Ja Dijkie :clap , zo een soort paketje (links) gaat er dus komen.

Géén geneusel meer met zuur #-o

Roland

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53731
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 353 keren
Ontvangen waarderingen: 566 keren

#20 Bericht door Enzo-tvdzijden » 29 jan 2010, 19:52

Roland schreef:Ja Dijkie :clap , zo een soort paketje (links) gaat er dus komen.

Géén geneusel meer met zuur #-o

Roland
Bijlagen
DSC00654 (Small).JPG
DSC00654 (Small).JPG (46.23 KiB) 4106 keer bekeken

Gebruikersavatar
TonK
Berichten: 2961
Lid geworden op: 12 aug 2007, 15:56
Locatie: JO32FI
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

#21 Bericht door TonK » 29 jan 2010, 19:58

Roland schreef:De oude lood accu wordt vervangen door een droge accu, het oude systeem wat de accu laadt blijft zitten.

Roland
Volgens mij haal je de boel door elkaar.

Wat is een droge accu ? Een NiCad ? Een gel accu ? Et-cetera ?

Al het andere dan een natte accu stelt hogere eisen aan het laadcircuit.

Zonder aanpassing zal je accu dan snel stuk zijn.

Roland
Berichten: 4520
Lid geworden op: 22 nov 2004, 09:18
Locatie: Amstelveen
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 14 keren
Contacteer:

#22 Bericht door Roland » 29 jan 2010, 20:00

Die is ook lekker ingepakt :clap , ik ga de clignoteur denk ik ook maar zo lekker inpakken.

Hij hangt wel in de rubbers maar ja, het is tenslotten wel wat ouder spul :roll:

Roland

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53731
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 353 keren
Ontvangen waarderingen: 566 keren

#23 Bericht door Enzo-tvdzijden » 29 jan 2010, 21:08

Roland schreef:Die is ook lekker ingepakt :clap , ik ga de clignoteur denk ik ook maar zo lekker inpakken.

Hij hangt wel in de rubbers maar ja, het is tenslotten wel wat ouder spul :roll:

Roland
Lees maar eens wat er op de clignoteur automaat staat gedrukt. Dan snap je waarom :idea:
Heb niks met oud spul te maken :wink:

Enzo

Gebruikersavatar
Caspar
Berichten: 10948
Lid geworden op: 10 sep 2002, 14:43
Locatie: Zuid-Oost Limburg
Gegeven waarderingen: 235 keren
Ontvangen waarderingen: 147 keren

#24 Bericht door Caspar » 29 jan 2010, 23:12

TonK schreef:
Roland schreef:De oude lood accu wordt vervangen door een droge accu, het oude systeem wat de accu laadt blijft zitten.

Roland
Volgens mij haal je de boel door elkaar.

Wat is een droge accu ? Een NiCad ? Een gel accu ? Et-cetera ?

Al het andere dan een natte accu stelt hogere eisen aan het laadcircuit.

Zonder aanpassing zal je accu dan snel stuk zijn.
Ik sluit me bij TonK aan, lees eerst eens wat over accu's en hun laadmethode. :study
Accu's kunnen BOEM zeggen als je ze mishandeld :shock:
Loodaccu's zijn nog helemaal zo slecht niet hoor.
En als je dan een gel accu neemt, heb je dus gewoon een loodaccu met gel ipv dun accuzuur. Kost € 10,- voor een 4 AH (12v ook nog )
Die Nicads accu's die jij wil gebruiken, zijn eigenlijk de slechtste soort accu's die je kunt kiezen: Groot geheugen effect, grote zelf ontlading, relatief kleine capaciteit en erg gevoelig voor overbelading.

Aan die electronica in de Ulobox is niks moeilijks: Je neemt de + en de - draad, en die sluit je aan op je nieuwe NicD, ptc er tussen frotten, klaar

Gebruikersavatar
TonK
Berichten: 2961
Lid geworden op: 12 aug 2007, 15:56
Locatie: JO32FI
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 0
Contacteer:

#25 Bericht door TonK » 29 jan 2010, 23:30

Caspar schreef:
Ik sluit me bij TonK aan, .........
Het is verstandig je aan te sluiten bij iemand met een zeer rijke ervaring op het technisch vlak in de meest uitgebreide zin van het woord.

Just my two cents.

Plaats reactie