Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

Technische problemen en oplossingen. Ook voor verslagen van motorblokrevisies - Questions and answers on technical problems and engine overhaul
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Niekjuh
Berichten: 3300
Lid geworden op: 20 jun 2007, 17:13
Locatie: Enschede
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#26 Bericht door Niekjuh » 06 mei 2012, 22:44

emilio schreef:Ik had hem sinds augustus 2010. Dus het moet de eerste serie zijn geweest. Ik ben nu weer over op een binnenroter. Zet alles over op LED en laat het licht via accu lopen. Daar zet ik dan de 10w lichtspoel op. Laadt niet veel maar ik rij dan ook bijna niet met licht...
Zit er aan te denken om dat ook te gaan doen. Ze worden idd super warm, ik rij ook alleen nog maar zonder ontstekingsdeksel.
Vliegwiel kun je ook niet lang vasthouden na een stukje knallen...

Gebruikersavatar
pax00l
Berichten: 946
Lid geworden op: 18 aug 2008, 19:33
Locatie: ROTTERDAM
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#27 Bericht door pax00l » 21 mei 2012, 17:07

Het is de hoogspanningsspoel die naar de knoppen is,ik zou hem even door meten,
als de ohmmeter geen waarde aan geef is hij naar de knoppen,het kan ook wezen dat er kortsluiting in zit dan meet je wel een ohm s weerstand maar geen goede.


GR LOUIS

Gebruikersavatar
Markde2e
Berichten: 877
Lid geworden op: 15 aug 2004, 20:36
Locatie: Nijmegen
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#28 Bericht door Markde2e » 21 mei 2012, 22:17

Niekjuh schreef:
emilio schreef:Ik had hem sinds augustus 2010. Dus het moet de eerste serie zijn geweest. Ik ben nu weer over op een binnenroter. Zet alles over op LED en laat het licht via accu lopen. Daar zet ik dan de 10w lichtspoel op. Laadt niet veel maar ik rij dan ook bijna niet met licht...
Zit er aan te denken om dat ook te gaan doen. Ze worden idd super warm, ik rij ook alleen nog maar zonder ontstekingsdeksel.
Vliegwiel kun je ook niet lang vasthouden na een stukje knallen...
Vliegwiel van de standaard HPI binnenrotor ontsteking kun je ook niet vast houden na heel eventjes rijden.
Maar die blijft wel heel met een normaal vliegwieldeksel.
Het zijn gewoon beunhazen bij HPI :mrgreen:

Gewoon een dynamo op je krukas aansluiten :P

Gebruikersavatar
bertRS
Berichten: 1306
Lid geworden op: 02 dec 2007, 21:09
Locatie: Nijverdal
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#29 Bericht door bertRS » 21 mei 2012, 23:05

Vanavond bericht gehad en er wordt morgen een nieuwe ontsteking opgestuurd.
Weer een uitstekende service van CNC-parts :!:

Groet,
Bert

dolle aad
Berichten: 2351
Lid geworden op: 27 apr 2008, 09:41
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#30 Bericht door dolle aad » 22 mei 2012, 10:41

dat is netjes van dat bedrijf .

Gebruikersavatar
Mach4
Berichten: 2003
Lid geworden op: 10 aug 2011, 11:16
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#31 Bericht door Mach4 » 23 okt 2012, 20:10

Nou bij mij is het ook zover,gisteren nog gereden,vandaag dacht ik ook nog ff
te gaan rijden,nou mooi niet,geen vonk meer en een geroosterde spoel,dus weer
een HPI naar de klote :roll: :cry: ,heeft het toch nog zo,n 200km vol gehouden,
wat een troep,toch maar naar wat anders op zoek,ga denk de MVT ontsteking maar eens
proberen.

Gebruikersavatar
bertRS
Berichten: 1306
Lid geworden op: 02 dec 2007, 21:09
Locatie: Nijverdal
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#32 Bericht door bertRS » 23 okt 2012, 21:08

Had je de deksel om de ontsteking?? Heb een andere gekregen en die gemonteerd . Heb er daarna wel weer ff mee gereden maar nog geen 200km en ook geen grote afstanden waardoor die flink warm wordt.
Inmiddels het blok er weer onder weg want moet een nieuwe krukas in en cilinder en kop moeten worden aangepast.

Als deze het begeeft komt er geen HPI meer op!

Gebruikersavatar
Mach4
Berichten: 2003
Lid geworden op: 10 aug 2011, 11:16
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#33 Bericht door Mach4 » 24 okt 2012, 01:32

Nee geen deksel,ik rij ook geen grote afstanden,gemiddeld zo,n 40km,deed het gisteren nog prima,
wat mij wel opviel dat de motor onderin minder goed oppakte dan anders,was waarschijnlijk het begin
van het einde ik ben gewoon naar huis gereden,alleen toen ik de dag er na weer probeerde te starten deed
hij niks meer,hij vonkt nog wel maar veel te zwak,ik weet wel dat het vliegwieltje zeer heet word,en de ontstekingspoel
ziet er ietwat gefrituurd uit,gezien dat er al aardig wat problemen zijn met die dingen is de ontsteking een slecht ontwerp te noemen,een ontsteking die voor het snellere werk is ontworpen mag gewoon niet na een paar 100km al kapot
gaan,dan is er in de constructie iets niet in orde,probleem is dat ik de ontsteking wel kan laten repareren bij HPI
maar als dat weer kapot gaat blijf je aan de gang,en ik heb geen zin om straks ergens in de middle of nowhere
stil te staan met weer een kapotte ontsteking.

Gebruikersavatar
Chrismetzwarteletters
Berichten: 1407
Lid geworden op: 27 jan 2009, 18:29
Locatie: Maasland
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#34 Bericht door Chrismetzwarteletters » 24 okt 2012, 11:36

Weinig toeren draaien geen optie? :mrgreen:

Gebruikersavatar
Mach4
Berichten: 2003
Lid geworden op: 10 aug 2011, 11:16
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#35 Bericht door Mach4 » 24 okt 2012, 13:01

Chrismetzwarteletters schreef:Weinig toeren draaien geen optie? :mrgreen:
Nee,er moet wel een beetje gang in zitten :rs ,en zoveel toeren maakt hij niet,max 12500.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 48005
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Has thanked: 30 times
Been thanked: 43 times

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#36 Bericht door Enzo-tvdzijden » 24 okt 2012, 14:53

Chrismetzwarteletters schreef:Weinig toeren draaien geen optie? :mrgreen:
Het is wel een race ontsteking

Enzo

Gebruikersavatar
kaZeta
Berichten: 540
Lid geworden op: 25 jul 2006, 11:30
Locatie: Antwerpen
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#37 Bericht door kaZeta » 20 mei 2014, 21:52

Net even naar mijn HPI gekeken, en denkelijk ook gefrituurd.
Alles zat nog deftig vast en de spoel waar de kabels aanhangen ziet er gebakken uit qua kleur.

Welke moet ik uitmeten met Ohm om te testen, dat vierkante blokje met HPI op? (met de triple connector-plug)

Gebruikersavatar
Theove
Moderator
Berichten: 2809
Lid geworden op: 05 sep 2007, 23:00
Locatie: Gelderland
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times
Contacteer:

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#38 Bericht door Theove » 20 mei 2014, 23:06

Afbeelding

Afbeelding

Gebruikersavatar
kaZeta
Berichten: 540
Lid geworden op: 25 jul 2006, 11:30
Locatie: Antwerpen
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#39 Bericht door kaZeta » 21 mei 2014, 02:30

erm...HPI. en niet de spoelen ;)

Gebruikersavatar
Theove
Moderator
Berichten: 2809
Lid geworden op: 05 sep 2007, 23:00
Locatie: Gelderland
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times
Contacteer:

Re: Geen vonk meer met HPI met 55watt lichtspoel

#40 Bericht door Theove » 21 mei 2014, 21:33

sorry :oops:

Plaats reactie