claxon werkt niet

Technische problemen en oplossingen. Ook voor verslagen van motorblokrevisies - Questions and answers on technical problems and engine overhaul
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Stan
Berichten: 18
Lid geworden op: 24 jan 2021, 14:05
Locatie: Twente
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

claxon werkt niet

#1 Bericht door Stan » 22 jun 2022, 16:56

Hallo, heeft iemand enig idee of deze schakelaars enig goed zijn? Ik heb mijn balhoofdkapje omgewisseld met een claxon en deze massa-geschakeld aangesloten. De stroom komt vanuit de schakelaar binnen, deze verdeeld zich over lampen uit, groot- en klein licht. Ook gaat deze naar de onderbreker. Nu heb ik alleen het probleem dat de claxon het niet doet. Omdat de lamp en de onderbreker wel aangesloten zijn en volledig werken maar de claxon niet heb ik mijn twijfels. Ook heb ik al een keer een nieuwe gekocht om te kijken of de schakelaar kapot was. Helaas was dit tevergeefs. Is er een ander alternatief of zie ik iets over het hoofd.

Groet,
Stan
Afbeelding

Gebruikersavatar
nvliet
Berichten: 280
Lid geworden op: 13 mar 2015, 19:34
Locatie: Zuid-Scharwoude
Gegeven waarderingen: 3 keren
Ontvangen waarderingen: 12 keren

Re: claxon werkt niet

#2 Bericht door nvliet » 22 jun 2022, 17:01

Een claxon schakelt net als de stopknop de massa, er moet dus een draad aan de claxon zitten met de wisselspanning en de andere draad van de claxon moet naar de schakelaar, dus in principe schakelt dit andersom als bv het licht waar de massa continue aangesloten is.

Gebruikersavatar
wimv8
Berichten: 802
Lid geworden op: 16 feb 2019, 22:12
Locatie: Castricum
Gegeven waarderingen: 2 keren
Ontvangen waarderingen: 50 keren

Re: claxon werkt niet

#3 Bericht door wimv8 » 22 jun 2022, 17:03

Je hebt wel een wisselstroom claxon. 6volt.
Je hebt spanning op de claxon?
Als je het knopje indrukt heb je dan massa aan het (geschakelde)massa draadje bij de claxon?


Gr. Wim.

Stan
Berichten: 18
Lid geworden op: 24 jan 2021, 14:05
Locatie: Twente
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: claxon werkt niet

#4 Bericht door Stan » 22 jun 2022, 17:04

Aah op die manier, heb ik hem verkeerd om aangesloten denk ik! Ga ik dit maar eens proberen.

Stan
Berichten: 18
Lid geworden op: 24 jan 2021, 14:05
Locatie: Twente
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: claxon werkt niet

#5 Bericht door Stan » 22 jun 2022, 17:05

Ik heb spanning vanuit de schakelaar, en massa naar het frame vanuit de claxon. Dit moet dus blijkbaar andersom begreep ik van Nvliet?

Gebruikersavatar
nvliet
Berichten: 280
Lid geworden op: 13 mar 2015, 19:34
Locatie: Zuid-Scharwoude
Gegeven waarderingen: 3 keren
Ontvangen waarderingen: 12 keren

Re: claxon werkt niet

#6 Bericht door nvliet » 22 jun 2022, 17:25

Je hebt geen spanning uit de schakelaar die komt van de gele draad die ook de lamp voedt als je het knopje indrukt moet die massa maken.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 56589
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 583 keren
Ontvangen waarderingen: 1043 keren

Re: claxon werkt niet

#7 Bericht door Enzo-tvdzijden » 22 jun 2022, 17:49

Stan schreef: 22 jun 2022, 17:05 Ik heb spanning vanuit de schakelaar, en massa naar het frame vanuit de claxon. Dit moet dus blijkbaar andersom begreep ik van Nvliet?
Je kan ook even in een Kreidler schema kijken hoe je de claxon aansluit :D
Bijlagen
0047A8BD-854D-4CCA-A221-6E29C27B6554.jpeg
0047A8BD-854D-4CCA-A221-6E29C27B6554.jpeg (113.76 KiB) 175 keer bekeken

Stan
Berichten: 18
Lid geworden op: 24 jan 2021, 14:05
Locatie: Twente
Gegeven waarderingen: 0
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: claxon werkt niet

#8 Bericht door Stan » 22 jun 2022, 18:16

Aaah zoo, ik dacht verkeerd om... Sorry!
Dankjulliewel!

Stan

Thomas_Kreidler
Berichten: 174
Lid geworden op: 13 dec 2021, 11:15
Gegeven waarderingen: 3 keren
Ontvangen waarderingen: 11 keren

Re: claxon werkt niet

#9 Bericht door Thomas_Kreidler » 22 jun 2022, 18:54

dat ding rechtstreeks ff met testkabeltjes aan je ontsteking of een 6V bron hangen, kan overigens ook nooit kwaad.

Plaats reactie