Vragen over Motoplat ontstekingen

Technische problemen en oplossingen. Ook voor verslagen van motorblokrevisies - Questions and answers on technical problems and engine overhaul
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Ries
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 6771
Lid geworden op: 06 nov 2002, 12:54
Locatie: Achterhoek
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#51 Bericht door Ries » 02 mar 2004, 22:46

goedzo, maareh, hoe vast wil je hem aandraaien?? :mrgreen:

mooi zo :clap

Gebruikersavatar
Chris - RMC Black Flamed
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 822
Lid geworden op: 29 nov 2002, 16:31
Locatie: Zuid-Limburg
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#52 Bericht door Chris - RMC Black Flamed » 02 mar 2004, 22:51

Ries RMC schreef:goedzo, maareh, hoe vast wil je hem aandraaien?? :mrgreen:

mooi zo :clap
haha :mrgreen:
m'n opa werkte in de kolenmijnen hier, en was later hoefsmid, dus ik heb zijn "als we het maken, maken we het stevig"-mentaliteit een beetje geërft denk ik :wink: . Als die iets maakt is het ram stevig [en zo zwaar dat je het niet meer kun vervoeren haha]

Gebruikersavatar
Andre
Berichten: 3352
Lid geworden op: 05 feb 2004, 21:50
Locatie: Heos zeeland
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#53 Bericht door Andre » 02 mar 2004, 23:07

Ik heb zelf een RS en rij met een nieuwe zuntrade ontsteking echt geweldig! 125 euro en loopt perfect.Er is nu weer een nieuwe uit met een lichter vliegwiel deze ga ik binnenkort bestellen.Dit is een bosch ontsteking en kost 175 nieuw.beide zijn ster onstekingen.En een licht!
Konijnen uit bos.

Bolle Aad
Berichten: 3749
Lid geworden op: 13 sep 2002, 15:16
Locatie: meestal in het kreidler hok
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#54 Bericht door Bolle Aad » 02 mar 2004, 23:43

KONIJNEN UIT T BOS :shock: :D

Nieuw = BETER

Heb er al HEEL wat gezien die er maar mee zitten te Klieren
daar heb ik geen vertouwen meer in eigelijk
(niet persoonlijk bedoeld)(naar niemand dus)
Voor 25,-meer heb je dus een nieuwe ?
DIe belg kreeg ze toch ook ?

Gebruikersavatar
Evan
Berichten: 196
Lid geworden op: 12 sep 2002, 11:11
Locatie: Leidschendam/Leiden
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#55 Bericht door Evan » 14 mei 2004, 12:50

Weet iemand hoe je de 35/5/18 W motoplat aan moet sluiten (das die met rode giethars, er komen 5 draden uit:

zwart, blauw, geel, wit, rood.

iemand enig idee?

Bolle Aad
Berichten: 3749
Lid geworden op: 13 sep 2002, 15:16
Locatie: meestal in het kreidler hok
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#56 Bericht door Bolle Aad » 14 mei 2004, 13:03

Er was nog een topik over , moet je even verder zoeken denk,
OF ...... :wink: wie weet krijg je de link van iemand

Gebruikersavatar
Joris
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 3748
Lid geworden op: 08 sep 2002, 09:48
Locatie: Oosterhout
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#57 Bericht door Joris » 14 mei 2004, 14:53

maar even buiten dat
ik ben zeer tevreden over mijn motoplatt (komt van een Mustang 80cc af)
het is er een met een stalen vliegwiel met die soort van spijkers erin.

loopt mooier en veel rustiger.
bougie is nu ook beter gekleurd (of licht dat aan het tjuun beurtje ;))

f bij steven een beugel gemaakt ziet er strak uit allemaal.
meteen lopen en een lichtopbrengst waarje helemaal naar van word!!
jaja MHKZ is beter blablabla nee mensen dit is ook een goede (goedkope) vervanging.
punten zijn ook goed maar die blijf je stellen
nu kan ik er de komende 10 jaar vanaf blijven :)

Gebruikersavatar
Ries
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 6771
Lid geworden op: 06 nov 2002, 12:54
Locatie: Achterhoek
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#58 Bericht door Ries » 14 mei 2004, 14:56

dat hoop je Joris,

motoplatts willen er soms zomaar mee ophouden, is een goedkope oplossing, maar ik had nog ff doorgespaard voor een mhkz of een zuntrade...

voor mensen die nog een motoplatt zoeken, ik heb er nog 2 van een ks 80

Gebruikersavatar
Joris
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 3748
Lid geworden op: 08 sep 2002, 09:48
Locatie: Oosterhout
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#59 Bericht door Joris » 14 mei 2004, 15:24

als dat ff zou kunnen
(het binnenwerk dan)

@ries,het ding was nieuw
en bijna niet gebruikt (dus niet nieuw maar goed)
en het enige wat kapot kan gaan is die bobine
en die kan je overkrijgen.(ik wel)

en toch ging ie kapot ries je had gelijk :)
als deze punten me de neus uit hangen koop ik zo'n ding net als steven!
Laatst gewijzigd door Joris op 08 mei 2005, 11:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
-Johnny-
Berichten: 1557
Lid geworden op: 07 sep 2002, 13:30
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#60 Bericht door -Johnny- » 16 mei 2004, 16:23

Chris! waar blijven de foto's van je zuurverdiende opknapresultaat :mrgreen: ben benieuwd!

Gebruikersavatar
Chris - RMC Black Flamed
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 822
Lid geworden op: 29 nov 2002, 16:31
Locatie: Zuid-Limburg
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#61 Bericht door Chris - RMC Black Flamed » 16 mei 2004, 19:51

-Johnny- schreef:Chris! waar blijven de foto's van je zuurverdiende opknapresultaat :mrgreen: ben benieuwd!
Heej Johnny,

wat bedoel je precies, foto's waarvan? foto's van die motoplat die ik gefixt had?

groetjes,
Chris

4-speed
Berichten: 24
Lid geworden op: 26 okt 2004, 20:59
Locatie: Zaandam
Has thanked: 0
Been thanked: 0

elec--ontsteking

#62 Bericht door 4-speed » 07 mei 2005, 22:43

hallo mensen: ik vind het toch leerzaam over de elec. ontsteking.
dus ik dacht kga maar es naar dick baan.daar gekomen kon ik kiezen uit tweedehands of nieuw .bij de gebreukte kon er nog wel eens een dingetje
stuk gaan wat moeilijk te krijgen is(weet niet meer wat) dus werd het een nieuwe voor 160 euri met spannings regelaar.MAAR nu hou ik 1 geele draad over die voor het licht is.is het nou dat ik 1 draad in 3e splits.
1=kop.l + achter.l
2=teller.l
3=rem.l
als er iemand is die meer weet over deze ontsteking hoor ik dat graag.
het is zo donker s,avonds.en een lichtje is wel zo lekker.

groetjes,4-speed---jac

Ed.P
Berichten: 2798
Lid geworden op: 29 nov 2005, 13:44
Has thanked: 9 times
Been thanked: 20 times

#63 Bericht door Ed.P » 25 jul 2006, 23:26

Kan iemand mij vertellen welk type Motoplat nu een diode in de stator heeft en welk type niet , ik kan namelijk geen diode teken vinden op de stator.
Ik heb een motoplat met alu. vliegwiel en een gever op de voorkant van de stator ( rood , idem zoals Maarten) ?
Hij vonk niet en geeft de waarde,s van een motoplat zonder diode....de bobine is 100% goed , en geprobeerd met zowel een bobine met zwarte en rode bougiedraad,

Gr,

Ed

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 48209
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Has thanked: 44 times
Been thanked: 72 times

#64 Bericht door Enzo-tvdzijden » 26 jul 2006, 00:28

Pobeer je vraag aan Ewald te stellen.
http://www.motelek.net/

Enzo

PRO TUNING
Gebanned
Berichten: 602
Lid geworden op: 29 okt 2003, 15:05
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#65 Bericht door PRO TUNING » 26 jul 2006, 13:55

Ed.P schreef:Kan iemand mij vertellen welk type Motoplat nu een diode in de stator heeft en welk type niet , ik kan namelijk geen diode teken vinden op de stator.
Ik heb een motoplat met alu. vliegwiel en een gever op de voorkant van de stator ( rood , idem zoals Maarten) ?
Hij vonk niet en geeft de waarde,s van een motoplat zonder diode....de bobine is 100% goed , en geprobeerd met zowel een bobine met zwarte en rode bougiedraad,

Gr,

Ed
Motoplat met zwarte bobine kabel heeft diode in stator

Motoplat met rode bobine kabel heeft diode in bobine

Een klein zwart vlekje op de stator is meestal verbrande diode

Gebruikersavatar
Andy
Berichten: 8261
Lid geworden op: 02 mar 2003, 21:39
Locatie: heemskerk
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times

k

#66 Bericht door Andy » 26 jul 2006, 14:10

Waar zit de stator???

Andy,

Ed.P
Berichten: 2798
Lid geworden op: 29 nov 2005, 13:44
Has thanked: 9 times
Been thanked: 20 times

#67 Bericht door Ed.P » 26 jul 2006, 19:18

PRO TUNING schreef:
Ed.P schreef:Kan iemand mij vertellen welk type Motoplat nu een diode in de stator heeft en welk type niet , ik kan namelijk geen diode teken vinden op de stator.
Ik heb een motoplat met alu. vliegwiel en een gever op de voorkant van de stator ( rood , idem zoals Maarten) ?
Hij vonk niet en geeft de waarde,s van een motoplat zonder diode....de bobine is 100% goed , en geprobeerd met zowel een bobine met zwarte en rode bougiedraad,

Gr,

Ed
Motoplat met zwarte bobine kabel heeft diode in stator

Motoplat met rode bobine kabel heeft diode in bobine

Een klein zwart vlekje op de stator is meestal verbrande diode
Het ging me om de diode die eventueel in de stator zit , de bobine met rode kabel kun je namelijk voor alle twee type stators gebruiken...geen zwart plekje in de stator.

Gr,

Ed

PRO TUNING
Gebanned
Berichten: 602
Lid geworden op: 29 okt 2003, 15:05
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#68 Bericht door PRO TUNING » 26 jul 2006, 19:43

Ed.P schreef:
PRO TUNING schreef:
Ed.P schreef:Kan iemand mij vertellen welk type Motoplat nu een diode in de stator heeft en welk type niet , ik kan namelijk geen diode teken vinden op de stator.
Ik heb een motoplat met alu. vliegwiel en een gever op de voorkant van de stator ( rood , idem zoals Maarten) ?
Hij vonk niet en geeft de waarde,s van een motoplat zonder diode....de bobine is 100% goed , en geprobeerd met zowel een bobine met zwarte en rode bougiedraad,

Gr,

Ed
Motoplat met zwarte bobine kabel heeft diode in stator

Motoplat met rode bobine kabel heeft diode in bobine

Een klein zwart vlekje op de stator is meestal verbrande diode
Het ging me om de diode die eventueel in de stator zit , de bobine met rode kabel kun je namelijk voor alle twee type stators gebruiken...geen zwart plekje in de stator.

Gr,

Ed
Normaal kun je de bobines niet omwisselen, zitten verschillende platte stekkers aan.

Gebruikersavatar
Leks
Berichten: 728
Lid geworden op: 01 aug 2004, 17:20
Locatie: Wog de la mar
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: k

#69 Bericht door Leks » 26 jul 2006, 20:26

Andy schreef:Waar zit de stator???

Andy,

Vlakbij de rotor Andy :oops:

Ed.P
Berichten: 2798
Lid geworden op: 29 nov 2005, 13:44
Has thanked: 9 times
Been thanked: 20 times

#70 Bericht door Ed.P » 26 jul 2006, 21:41

PRO TUNING schreef:
Ed.P schreef:
PRO TUNING schreef: Motoplat met zwarte bobine kabel heeft diode in stator

Motoplat met rode bobine kabel heeft diode in bobine

Een klein zwart vlekje op de stator is meestal verbrande diode
Het ging me om de diode die eventueel in de stator zit , de bobine met rode kabel kun je namelijk voor alle twee type stators gebruiken...geen zwart plekje in de stator.

Gr,

Ed
Normaal kun je de bobines niet omwisselen, zitten verschillende platte stekkers aan.
Niet...maar laat maar.

Gr,

Ed

Gebruikersavatar
caveman
Berichten: 7904
Lid geworden op: 01 okt 2003, 11:21
Locatie: Grunn
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#71 Bericht door caveman » 27 jul 2006, 01:30

Hoi Ed

ik heb er wel 15 geprobeert maar telkens een keer lopen en einde oefening. ook het wisselen van verschilende bobines hielp niet.
wat ik er uit heb begrepen van Homoet en Pro.
dat ze als een keer een tik hebben gehad ze er spontaan mee op houden.
en dat de beide delen dan een optater krijgen
en dat zowel je strator als je bobine naar de eeuwige jachtvelden zijn.

en

Motoplat met zwarte bobine kabel heeft diode in stator

Motoplat met rode bobine kabel heeft diode in bobine

Coinoperator
Berichten: 505
Lid geworden op: 01 jan 2006, 17:15
Locatie: Ergens in Arnhem achter een flipperkast of met mijn dikke reet op een Kreidler onderweg ernaartoe
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#72 Bericht door Coinoperator » 28 jul 2006, 21:33

waar koop je die ontstekingen eigenlijk nog nieuw
ik ken alleen kreidlerparts en daar kost een boschje 300 pleuries (slik)

Ed.P
Berichten: 2798
Lid geworden op: 29 nov 2005, 13:44
Has thanked: 9 times
Been thanked: 20 times

#73 Bericht door Ed.P » 28 jul 2006, 22:37

caveman schreef:Hoi Ed

ik heb er wel 15 geprobeert maar telkens een keer lopen en einde oefening. ook het wisselen van verschilende bobines hielp niet.
wat ik er uit heb begrepen van Homoet en Pro.
dat ze als een keer een tik hebben gehad ze er spontaan mee op houden.
en dat de beide delen dan een optater krijgen
en dat zowel je strator als je bobine naar de eeuwige jachtvelden zijn.

en

Motoplat met zwarte bobine kabel heeft diode in stator

Motoplat met rode bobine kabel heeft diode in bobine
Hoi Cave,

De bobine heb ik even van me KVV gepikt , die is zeker goed , daarna heb ik de stator opengefreesd daar was een draad los van de gever..ik dacht GEVONDEN...niet dus , nog steeds geen vonk , dus je kon nog wel eens gelijk hebben.

Gr,

Ed

Gebruikersavatar
dijk
Winnaar Kreidlerverkiezing crossklasse 2010
Berichten: 18683
Lid geworden op: 04 dec 2003, 19:43
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

#74 Bericht door dijk » 28 jul 2006, 23:21

Coinoperator schreef:waar koop je die ontstekingen eigenlijk nog nieuw
ik ken alleen kreidlerparts en daar kost een boschje 300 pleuries (slik)
dat is een mhkz 6 polig waar je het over hebt coinoperater,die is dan ook nog zonder bobine en bobinebeugel. :(

Coinoperator
Berichten: 505
Lid geworden op: 01 jan 2006, 17:15
Locatie: Ergens in Arnhem achter een flipperkast of met mijn dikke reet op een Kreidler onderweg ernaartoe
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#75 Bericht door Coinoperator » 28 jul 2006, 23:34

ja oke maar als ik nu een leuke nieuwe kerncentrale onder mijn kapje wil die wat meer watjes ophoest...
WAAR haal ik zoiets dan vandaan?

nee geen motoplat.
NOOIT MEER
Dankzij motoplat stond ik ergens in de jaren 70 stil met m'n Bultaco op een crosscircuit terwijl ik gvd pole position reed op dat moment.
%^#$&%$#@&%^$

Plaats reactie