Aanpassing regels evenementen sectie

Handleiding, vraagbaak en gedragsregels van het Kreidlerforum.
Guide with questions and answers about using the Kreidler forum.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Dimage
Expert
Berichten: 6629
Lid geworden op: 15 mar 2003, 13:33
Locatie: Maassluis
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Aanpassing regels evenementen sectie

#1 Bericht door Dimage » 04 nov 2007, 22:27

Aanpassing regels evenementen sectie.

Door de loop der jaren heen is het qua topics in de evenementen sectie een stuk drukker geworden.
Helaas komt het nog wel eens voor dat er in een topic veelvuldig offtopic wordt gegaan en/of dat er ruzies ontstaan.
Om dit toch wat meer aan banden te leggen, is er besloten de regels van deze sectie aan te scherpen en wel als volgt;
Handleiding & Gedragscodes voor het forum "Evenementen - Events"

In deze sectie kan alles besproken worden wat met evenementen te maken heeft.
De regels voor deze sectie zijn als volgt:
  • Een evenement mag maximaal 4 maanden vantevoren aangemeld worden d.m.v. een topic, dit geldt echter niet voor de kalender.
  • Wil je meer dan 4 maanden dingen bespreken omtrent een te organiseren evenement, dan is het wel toegestaan een topic hiervoor te openen in de chat.
  • Het evenement moet betrekking hebben tot het merk Kreidler (dus geen evenement wat uitsluitend over een ander merk gaat).
  • De geplaatste berichten behoren inhoudelijk over het evenement te gaan, het is dus geenszins de bedoeling er een chattopic van te maken.
Kalender

Op de frontpage van https://www.kreidler.nl is de kalender te zien. Deze kalender houdt zich zelf bij en is 100% dynamisch.. d.w.z. dat als een evenement is afgelopen, dat het dan automatisch verdwijnt. Komen er nieuwe evenementen bij, dan verschijnen deze vanzelf in het rijtje.

Om zelf een evenement toe te voegen aan de kalender druk je op Afbeelding Kalender bovenaan de pagina.
Vervolgens druk je op: Nieuw evenement, onderaan de pagina. Je voert de datum/tijd en de verdere gegevens in en drukt op OK
Je evenement wordt nu bekeken door de moderator van de kalender en als het in orde is, komt hij er vanzelf op te staan.

Disclaimer
Alhoewel we onze uiterste best doen om de evenementen zo zorgvuldig mogelijk bij te houden en ook de informatie daaromtrend zo zorgvuldig mogelijk in te winnen, kan de organisatie van https://www.kreidler.nl niet aansprakelijk worden gehouden voor foutief geplaatste informatie.

Deelname aan evenementen, zoals toerritten, geschiedt geheel voor eigen risico. Houdt u zich altijd aan de aanwijzingen van de organisatie of de aanwijzingen van de autoriteiten zoals de politie. Gedurende een evenement dient u zich te houden aan de verkeersregels, en dient u zich normaal te gedragen. Daaronder vallen oa. dat uw voertuig in een goede technische conditie dient te zijn.
Ongewenst gedrag tijdens evenementen wordt niet gewaardeerd en kan er toe leiden dat de betreffende deelnemer door de organisatie gesommeerd wordt om weg te gaan. Voorbeelden van ongewenst gedrag zijn alle dingen die niet passen binnen de gangbare normen en waarden zoals agressief gedrag, onder invloed zijn, scheldpartijen, het uiten van bedreigingen, rijden met te lawaaierige voertuigen, rijden met hoge snelheden waar dit niet is toegestaan, roekeloos gedrag, het in gevaar brengen van zich zelf of anderen etc. etc.
Kreidler.nl kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor schade of problemen welke zijn ontstaan door of tijdens op deze site aangekondigde evenementen.
Om nog wat verder op deze aanpassing en de beweegredenen er achter, in te gaan;

De 4 maanden regel is ingesteld, omdat het af en toe voorkomt dat er meer dan een half jaar vantevoren topics worden geopend over een evenement.
Het nut hiervan ontgaat ons helemaal; wordt er veel gereageerd, dan heeft het merendeel van de replies weinig tot niets te maken met het evenement.
Wordt er weinig tot niet gereageerd, dan staat de topic over het evenement tegen de tijd dat we in de betreffende maand zitten, vele bladzijden verder in de evenementen sectie en allang niet meer in het zicht.
Er is een kalender waar je een evenement ruim vantevoren kan en mag aanmelden.
Wil je zelf of met een groep een evenement organiseren en dit graag met de overige leden bespreken (om tips te ontvangen, of een goede datum te prikken), dan kan je hier een topic in de chat voor openen.

Reeds bestaande topics over evenementen die over meer als 4 maanden gehouden worden, zullen naar de chat verplaatst worden.

Verder zal er met het oog op het komende seizoen, strenger worden gemodereerd in de evenementensectie.
Waar in het verleden de meeste topics netjes werden gebruikt voor het aanmelden en een gezellige nababbel (die dan ook inhoudelijk over het evenement ging), komt het nu regelmatig voor dat het richting een chattopic gaat ofdat er ruzies ontstaan.
Kortom, het gaat ons er niet om de gezelligheid uit die topics te halen maar dat berichten die niet inhoudelijk over het evenement gaan achterwege blijven en dat ruzies en persoonlijke vetes niet op het forum uitgevochten dienen te worden.

Iedereen bij voorbaat dank voor de medewerking.

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 8115
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Has thanked: 95 times
Been thanked: 80 times
Contacteer:

#2 Bericht door Maarten » 04 nov 2007, 22:37

Als ik dit nog even mag samenvatten:

We willen dus liever niet dat men al 9 maanden vantevoren een evenement gaat aankondigen en dan al vele pagina's vol schrijft hier over, wat dan weer overgaat in een hoop gechat waar niemand wijzer van wordt.

Dus de voorbereidingen van een evenement kan men plannen in de chat, als het evenement dichterbij komt dan kan er een topic geopend worden op het evenementen-forum waar dan alle informatie en gegevens van het evenement vermeld kunnen worden. (en dan graag alleen de nuttige informatie, en geen pagina's vol met luchtig gechat).

Wel kan een evenement al lang vantevoren op de kalender worden gezet.

Plaats reactie