Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

Adressen Kreidlers & onderdelen, Verzekeringen, Motorkeuring, Framenummers,
Aankooptips, Links etc.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#301 Bericht door Maarten » 01 mei 2019, 18:57

Anthony Parker Miss Kreidler Verkiezing Disko Show (1976)


Afbeelding

Anthony Parker op Kuilsburg met video-drive-in-show

Tevens miss-Kreidler verkiezing

DELFZIJL - De winkeliersvereniging Kuilsburg zorgt vrijdag voor een spectaculaire opening van de 5e landenweek. Anthony Parker zelf komt met een video-drive-in show naar het winkelcentrum.

De jeugd. kent deze presentator van Hilversum III en drive-in-shows zeer goed. .,De drive-in-discotheek, noem mij maar gerust de gestelijke vader ervan", aldus Anthony Parker, heb ik lang genoeg gedaan om te mogen zeggen: nu wil ik iets heel anders gaan doen.

Toen kreeg ik dit idee: de Video-drive-in-show. Daar ga ik Nederland mee gek maken" Anthony vervolgt:
„Maar vraag niet wat het gekost heeft"! We vroegen het toch en kregen te horen: f 270.000,00! Daarvoor heeft hij dan wel een video-bus, waarmee hij de show steelt. „Een spectaculaire presentatie, uniek Op de wereld" , verzekerde Anthony Parker.

In de zijwanden van de bus werden 8 monitoren ingebouwd. Hierop verschijnen de beelden die ter plaatse worden geschoten door een aantal kleuren-camera's. Terwijl de toeschouwer op de ene monitor Anthony hoort, doen op een andere monitor de Rolling Stones het aanwezige vrouwelijke schoon in zwijm vallen.

Tussen dit alles door een interviewtje met zomaar iemand uit het publiek, een gesprekje met een winkelier, Anthony maakt spektakel. Een gladde plaatprater en een formidabele showman.

MISS VERKIEZING

Onbetwist een hoogtepunt van zo'n spektakel: de Miss Kreidler verkiezing. Naast alle kwaliteiten die we eerder aan Anthony toeschreven, beschikt hij over een duidelijke kennis op het gebied van vrouwelijk schoon. Uit deze aanwezigen kiest hij met veel zorg de miss. Het blijft niet bij deze miss-verkiezing alleen, want de winnares doet tevens een andere wedstrijden mee.

Deze video show begint. om half vier en zal tot 9 uur 's avonds duren, terwijl het zal worden onderbreken voor de officiële opening om 7 uur, 'Waarbij de heer E. Makken ook via deze televisie-toestellen te zien en te beluisteren valt.


Afbeelding
Margot Naber en Anthony Parker


Afbeelding
vlnr: Kreidlerdealer uit Emmen Theo Bruning en zijn vrouw, daarnaast Margot Naber en Anthony Parker


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


AfbeeldingAnthony Parker:

Anthony Parker
Anthony Parker
Anthony-Parker.jpg (92.37 KiB) 3457 keer bekeken
Evert Smeets, 2014 schreef:Geweldig Super, mijn jeugdherinneringen, ik heb zelf nog samengewerkt als dj met Anthony in de midden 70er jaren. Anthony en Krijn waren destijds (zoals men dat noemde) de A Dj's en ik als B Dj zat vaak als voorprogramma in het zuiden des lands voor Anthony en Krijn, ja moest ergens beginnen. Dit was allemaal in de periode van Avro's Toppop Drive in show. We hadden toen 3 Dj;s uit het zuiden die met de grote jongens mochten samenwerken, de namen waren Willem Nacken, Victor van Spijk en ik. Wauw!
the great real angel Jesus Frieswijk, 2015 schreef: Deze man heeft mij geleerd hoe het vak in elkaar steekt ook zijn kasteel en zijn oldtimer waren hem lief. Alleen de laatste jaren eenzaam van verdriet en de long ziekte maakte hem klein.... Groetjes van Djero Danny Frieswijk hij werd ontdekt in Amsterdam op het teras.. Mijn Dj bloed is begonnen bij Anthony Parker. Leuk om te vertellen. Anthony zijn stem werd ondekt op een teras in Amsterdam. Ik Djero heb hem leren kennen op een teras in Weert. Hij had namelijk een old timer rolls royce. Vroeg hem of ik een keer mee mocht touren. Hij zei dat heb ik heel mijn leven al gedaan.. Hoe heetje... Danny zei ik. Maar rij maar mee Danny... na wat getourt kwam het verhaal van de roadshow AVRO Natuurlijk het verhaal van SKY NOORZEE & VERONICA. Kom mee zei Anthony laat ik je mijn plakboeken zien.... Gingen naar zijn boederij schuintegen over het kampje.. Mensen die weten wie Anthony is zullen meteen zeggen we hebben het over de zelfde. Dit was zijn wagen een collectors item
Peter Magne, 2017 schreef:Prachtige man was dat met 'n geweldige DJ stem. Ik heb verschillende keren met hem mogen draaien bij Toppop en ben mede door hem beroeps discjocky geworden wat ik meer dan 40 jaar heb gedaan. Inmiddels heb ik al weer jaren 'n eetcafé in Maastricht maar zo nu en dan draai ik nog op jaren 70, 80 en 90 feesten. Blijft leuk natuurlijk.


Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#302 Bericht door Maarten » 04 mei 2019, 20:15

Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting


Scan: Tjerry (Enzo-tvdzijden)


Afbeelding


Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting

Anloo - Het was van 5 uur 's middags tot 10 uur in de avond een drukte van belang bij Jan Oosting voor en in de zaak.
Voor de winkel had Anthony Parker zijn video-studio-op-wielen opgesteld, waarnaar de vele honderden met belangstelling werd gekeken. 8 monitoren lieten in prachtige kleuren (van Philips) vele motor-evenementen zien en flitsen van wat in de zaak van Jan Oosting gebeurde.
Er hadden zich 20 Missen in spé aangemeld. Die het van 'leuk', tot `doodeng, al die mensen, die naar je kijken' vonden.
De jeugd die vrijdagavond aan de TV gekluisterd bleef zitten om Toppop niet te missen, had dit niet hoeven doen, want de fabuleuze wagen van Parker kon rechtstreeks worden aangesloten op het Nederlandse TV-net, waardoor de bezoekers Toppop in kleur hebben gezien op 8 schermen, en dat is heel wat anders...

Winnares van de avond werd Tineke Boskma uit Hoogeveen, die hiervoor beloond werd met een kus Jan Oosting, de btw daarover van Anthony en boven-dien ontving ze f 100,- cash en een prachtig motorjack van Oosting. Bovendien moet ze nu konkurreren met de volgende Miss-Kreidler uit een andere plaats, die dan met elkaar strijden om de hoogste eer Miss Kreidler Nederland, die als beloning een buitenlandse reis wint. De heer Van Raay, hoofdvertegenwoordiger van Van Veen, de importeur van Kreidler, vertelde aan het eind van dit jaar zo'n 10 missen te hebben verzameld. Hij heeft met Anthony Parker het idee van de Kreidler happenings gevormd:
`Hier in Anloo hebben we echter het meeste sukses. De bezoekers zijn zo geweldig enthousiast, de deelneemsters zijn eerst even wat blue, maar daarna werken ze volledig mee Het kontakt van de importeur rechtstreeks met de afnemer wordt hierdoor bevorderd. Wij importeren 20% van de fabricage uit Duitsland.. Binnenkort komt de 200.000ste ons land binnen.'
Uiteraard levert een dergelijke show veel publiciteit op, wat de merkbekendheid van Kreidler ten goede komt en uiteraard de verkoop van de dealer. (Wij noemden Kreidler alleen in dit artikeltje al 7x, de naam van Jan Oosting 6x, die van Van Veen 3x, en dat alleen in de Schakel'!).
De andere missen werden verrast met een zijden shawl van hetzelfde merk als de brommer. Het waren Etty Wever en Roelie de Wit, die de 2e en 3e plaats bezetten. Nr 4 werd Mary Ziengstra, 5 Paulien Vervoort en 6 Roelie Bakker.

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Na regen komt zonneschijn (1977)

#303 Bericht door Maarten » 04 mei 2019, 20:27

Na regen komt zonneschijn (1977)


Scan: Tjerry (Enzo-tvdzijden)


Afbeelding


STREEKBLAD VOOR MIDDEN ZUID-HOLLAND

Na regen komt zonneschijn

De ene week ben je in tranen, omdat je fiets is gestolen en de andere week win je een nieuwe fiets. Dat overkwam de veertienjarige Helga Nuijens.
In het Streekblad las zij, dat voor miss Kreidler 1977 een gloednieuwe fiets beschikbaar was gesteld. Met de gedachte van: „Je kan nooit weten", besloot zij mee te doen aan deze miss-verkiezing. En laat zij nou nog winnen ook.

Ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van het Tweewieler Centrum Zoetermeer had eigenaar B. Hol afgelopen zaterdag 7 mei de Anthony Parker's video-drive-in-discotheek naar Zoetermeer gehaald. Vooral bij de jeugd sloeg dit initiatief geweldig aan. Een onderdeel van deze show is de miss Kreidler verkiezing. Zoals gezegd werd Helga Nuijens miss Kreidler 1977. Zij won de fiets. Uit pure blijdschap kocht haar vader ook voor haar broer maar een fiets. De heer Nuijens stond er echter op alvorens de twee fietsen mee naar huis te nemen, dat deze eerst zouden worden verzekerd. Op de tweede en derde plaats voor de miss-verkiezing eindigden respektievelijk Anita de Graaf (15 jaar) en Angelique Rotteveel (14 jaar).

Op de foto: Met de bloemen miss Kreidler Helga Nuijens, mevrouw Hol, Anthony Parker en de heer B. Hol, eigenaar van het Tweewieler Centrum Zoetermeer.

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Miss Kreidler 1976 in Anloo

#304 Bericht door Maarten » 04 mei 2019, 20:48

Miss Kreidler 1976 in Anloo


Scan: Tjerry (Enzo-tvdzijden)


AfbeeldingJan Oosting zorgt voor spektakel

MISS KREIDLER 1976 IN ANLOO

Anloo-

Vrijdag 6 augustus wordt bij de bekende tweewielerzaak van Jan Oosting uit Anloo een geweldige video-drive-in-discotheek gehouden met Anthony Parker. De wereldprimeur in het noorden. Het is nl de eerste keer dat deze unieke show in Noord-Nederland wordt vertoond. Tijdens deze discotheek, wat even wat anders is dan een 'gewone' drive-in-discotheek', wordt Miss Kreidler 1976 gekozen.

Anthony Parker maakt Nederland helemaal gek met zijn show. De bus, die hij heeft laten ombouwen heeft ƒ 270.000,- gekost. Een spektakulaire presentatie. In de zijwanden van de bus werden 8 monitoren ingebouwd. Hierop verschijnen de beelden, die ter plaatse worden geschoten door een aantal kleurenkamera's. Terwijl op de ene monitor Anthony aan het werk is, doen op een andere monitor de Rolling Stones het aanwezige vrouwelijke publiek bijna in zwijm vallen.

Onbetwist hoogtepunt van het spektakel: de Miss Kreidler verkiezing. Als kriteria gelden: Kreidler-kennis, gevatheid en uiterlijke kwaliteiten. Met de volgorde kan Anthony het wel eens moeilijk krijgen. Tijdens deze happening presenteert Jan Oosting de komplete 1976 sterren-parade van Kreidler. Inklusief de sensationele `superstars' met de aluminium sterwielen. Naast zijn zaak is een fijn cross-terrein waar iedere motorenthousiasteling zich uit kan leven op 5 fonkelnieuwe cross-machines.

Vrijdagmiddag, 6 augustus vanaf 5 uur wordt het druk bij de zaak van Jan Oosting, dat is wel zeker!

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler 1976 in Anloo

#305 Bericht door Enzo-tvdzijden » 04 mei 2019, 20:57

Maarten schreef: 04 mei 2019, 20:48 Jan Oosting zorgt voor spektakel

MISS KREIDLER 1976 IN ANLOO

Anloo-

Vrijdag 6 augustus wordt bij de bekende tweewielerzaak van Jan Oosting uit Anloo een geweldige video-drive-in-discotheek gehouden met Anthony Parker. De wereldprimeur in het noorden. Het is nl de eerste keer dat deze unieke show in Noord-Nederland wordt vertoond. Tijdens deze discotheek, wat even wat anders is dan een 'gewone' drive-in-discotheek', wordt Miss Kreidler 1976 gekozen.

Anthony Parker maakt Nederland helemaal gek met zijn show. De bus, die hij heeft laten ombouwen heeft ƒ 270.000,- gekost. Een spektakulaire presentatie. In de zijwanden van de bus werden 8 monitoren ingebouwd. Hierop verschijnen de beelden, die ter plaatse worden geschoten door een aantal kleurenkamera's. Terwijl op de ene monitor Anthony aan het werk is, doen op een andere monitor de Rolling Stones het aanwezige vrouwelijke publiek bijna in zwijm vallen.

Onbetwist hoogtepunt van het spektakel: de Miss Kreidler verkiezing. Als kriteria gelden: Kreidler-kennis, gevatheid en uiterlijke kwaliteiten. Met de volgorde kan Anthony het wel eens moeilijk krijgen. Tijdens deze happening presenteert Jan Oosting de komplete 1976 sterren-parade van Kreidler. Inklusief de sensationele `superstars' met de aluminium sterwielen. Naast zijn zaak is een fijn cross-terrein waar iedere motorenthousiasteling zich uit kan leven op 5 fonkelnieuwe cross-machines.

Vrijdagmiddag, 6 augustus vanaf 5 uur wordt het druk bij de zaak van Jan Oosting, dat is wel zeker!
Hier de Superstars :clap

Roland schreef: 27 nov 2010, 08:16 Laatst zag de foto's van een promotie cross met van Veen met 10 brommers met 6 spaaks gietwielen. Je zag ook op foto's mensen met camera's, zijn er opnames ergens te vinden ervan?

Polygoon journaal?

Roland
zoekwoorden: Dolf Brouwers, Sjef van Oekel
Bijlagen
D320B05A-6E6B-47E6-91D7-98D901960D04.jpeg
D320B05A-6E6B-47E6-91D7-98D901960D04.jpeg (350.4 KiB) 3380 keer bekeken
14707281-A33F-4C67-927E-5744A1BF3FCE.jpeg
14707281-A33F-4C67-927E-5744A1BF3FCE.jpeg (337.08 KiB) 3380 keer bekeken
A4234944-622B-4513-A558-848FB532B5F7.jpeg
A4234944-622B-4513-A558-848FB532B5F7.jpeg (331.42 KiB) 3380 keer bekeken

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#306 Bericht door Maarten » 05 mei 2019, 07:31


Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#307 Bericht door Maarten » 16 jun 2019, 12:04

auf-mein-schmuckstueck-lasse-ich-nichts-kommen.jpg
auf-mein-schmuckstueck-lasse-ich-nichts-kommen.jpg (75.62 KiB) 3206 keer bekeken

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#308 Bericht door Maarten » 26 jul 2020, 23:38

Kreidler Ladies
Kreidler Ladies
Kreidler-ladies.jpg (203.12 KiB) 1624 keer bekeken

steef
Berichten: 190
Lid geworden op: 07 sep 2012, 01:27
Gegeven waarderingen: 5 keren
Ontvangen waarderingen: 1 keer

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#309 Bericht door steef » 05 aug 2020, 12:46

Jeanny.
18581871_690533224488398_4343797829798061080_n.jpg
18581871_690533224488398_4343797829798061080_n.jpg (98.29 KiB) 1538 keer bekeken
Deze gebruikers waarderen steef voor dit bericht:
Maarten (05 aug 2020, 20:08)
Waardering: 12.5%

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#310 Bericht door Maarten » 23 aug 2020, 09:41

Dochter van Arno Meijer
Dochter van Arno Meijer
dochter-van-arno-meijer.jpg (257.98 KiB) 1418 keer bekeken
Dochter van Arno Meijer

Gebruikersavatar
hermanngas
Berichten: 3358
Lid geworden op: 08 jan 2010, 17:08
Locatie: Dronten
Gegeven waarderingen: 55 keren
Ontvangen waarderingen: 73 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#311 Bericht door hermanngas » 23 aug 2020, 10:06

steef schreef: 05 aug 2020, 12:46 Jeanny.
18581871_690533224488398_4343797829798061080_n.jpg
Mooie dame ;-)
Deze gebruikers waarderen hermanngas voor dit bericht:
steef (23 aug 2020, 18:52)
Waardering: 12.5%

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#312 Bericht door Maarten » 17 okt 2020, 15:44

Margot Naber - Miss Kreidler samen met Gerrit.

Margot Naber - Miss Kreidler
Margot Naber - Miss Kreidler
Margot Naber Miss Kreidler 01.jpg (87.86 KiB) 1104 keer bekeken

Margot Naber - Miss Kreidler
Margot Naber - Miss Kreidler
Margot Naber Miss Kreidler 02.jpg (115.33 KiB) 1104 keer bekeken

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9209
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 277 keren
Ontvangen waarderingen: 100 keren
Contacteer:

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#313 Bericht door Maarten » 25 jan 2021, 08:31

20210125_082943.jpg
20210125_082943.jpg (61.61 KiB) 585 keer bekeken

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#314 Bericht door Enzo-tvdzijden » 25 jan 2021, 10:20

Dat moet dan Sharina van der Stam zijn.

Enzo

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#315 Bericht door Enzo-tvdzijden » 30 apr 2021, 20:10

Leuk vader (Michel) met dochter op de Kreidler.
Bijlagen
2426409D-CC35-47DA-B821-0CF2F028EDA6.jpeg
2426409D-CC35-47DA-B821-0CF2F028EDA6.jpeg (245.95 KiB) 202 keer bekeken

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#316 Bericht door Enzo-tvdzijden » 30 apr 2021, 20:11

Of zo
Bijlagen
D04E563E-6B96-4CB8-9D1C-BFB90DE03919.jpeg
D04E563E-6B96-4CB8-9D1C-BFB90DE03919.jpeg (155.68 KiB) 202 keer bekeken

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#317 Bericht door Enzo-tvdzijden » 30 apr 2021, 20:11

Met de 007 kuip.
Bijlagen
6878E39E-1C41-485E-AEC3-D4C228FEC35A.jpeg
6878E39E-1C41-485E-AEC3-D4C228FEC35A.jpeg (174.15 KiB) 202 keer bekeken

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#318 Bericht door Enzo-tvdzijden » 03 mei 2021, 20:58

Geel
Bijlagen
116557E2-3F9D-4E59-958C-B2F52C1B5151.jpeg
116557E2-3F9D-4E59-958C-B2F52C1B5151.jpeg (195.17 KiB) 138 keer bekeken
Deze gebruikers waarderen Enzo-tvdzijden voor dit bericht:
vlatro (04 mei 2021, 18:01)
Waardering: 12.5%

Gebruikersavatar
Roel RM
Berichten: 1271
Lid geworden op: 28 nov 2005, 20:08
Locatie: Midden-Drenthe
Gegeven waarderingen: 1 keer
Ontvangen waarderingen: 40 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#319 Bericht door Roel RM » 04 mei 2021, 19:24

Maarten schreef: 04 mei 2019, 20:15 Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting


Scan: Tjerry (Enzo-tvdzijden)


Afbeelding


Kleine 2000 man publiek bij Anthony Parker en Jan Oosting

Anloo - Het was van 5 uur 's middags tot 10 uur in de avond een drukte van belang bij Jan Oosting voor en in de zaak.
Voor de winkel had Anthony Parker zijn video-studio-op-wielen opgesteld, waarnaar de vele honderden met belangstelling werd gekeken. 8 monitoren lieten in prachtige kleuren (van Philips) vele motor-evenementen zien en flitsen van wat in de zaak van Jan Oosting gebeurde.
Er hadden zich 20 Missen in spé aangemeld. Die het van 'leuk', tot `doodeng, al die mensen, die naar je kijken' vonden.
De jeugd die vrijdagavond aan de TV gekluisterd bleef zitten om Toppop niet te missen, had dit niet hoeven doen, want de fabuleuze wagen van Parker kon rechtstreeks worden aangesloten op het Nederlandse TV-net, waardoor de bezoekers Toppop in kleur hebben gezien op 8 schermen, en dat is heel wat anders...

Winnares van de avond werd Tineke Boskma uit Hoogeveen, die hiervoor beloond werd met een kus Jan Oosting, de btw daarover van Anthony en boven-dien ontving ze f 100,- cash en een prachtig motorjack van Oosting. Bovendien moet ze nu konkurreren met de volgende Miss-Kreidler uit een andere plaats, die dan met elkaar strijden om de hoogste eer Miss Kreidler Nederland, die als beloning een buitenlandse reis wint. De heer Van Raay, hoofdvertegenwoordiger van Van Veen, de importeur van Kreidler, vertelde aan het eind van dit jaar zo'n 10 missen te hebben verzameld. Hij heeft met Anthony Parker het idee van de Kreidler happenings gevormd:
`Hier in Anloo hebben we echter het meeste sukses. De bezoekers zijn zo geweldig enthousiast, de deelneemsters zijn eerst even wat blue, maar daarna werken ze volledig mee Het kontakt van de importeur rechtstreeks met de afnemer wordt hierdoor bevorderd. Wij importeren 20% van de fabricage uit Duitsland.. Binnenkort komt de 200.000ste ons land binnen.'
Uiteraard levert een dergelijke show veel publiciteit op, wat de merkbekendheid van Kreidler ten goede komt en uiteraard de verkoop van de dealer. (Wij noemden Kreidler alleen in dit artikeltje al 7x, de naam van Jan Oosting 6x, die van Van Veen 3x, en dat alleen in de Schakel'!).
De andere missen werden verrast met een zijden shawl van hetzelfde merk als de brommer. Het waren Etty Wever en Roelie de Wit, die de 2e en 3e plaats bezetten. Nr 4 werd Mary Ziengstra, 5 Paulien Vervoort en 6 Roelie Bakker.
Oosting in Anloo. Het bedrijf waar ik in sept 1975 mijn fluor RM heb gekocht en nog steeds in bezit heb.
Een geweldig bedrijf.

Mvg. Roel
Deze gebruikers waarderen Roel RM voor dit bericht:
Maarten (04 mei 2021, 19:25)
Waardering: 12.5%

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 53841
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Gegeven waarderingen: 361 keren
Ontvangen waarderingen: 583 keren

Re: Miss Kreidler, fotomodellen en dames op Kreidler

#320 Bericht door Enzo-tvdzijden » 04 mei 2021, 19:37

Dat waren nog eens tijden.

Enzo

Plaats reactie