Nozems en kakkers in jasjes en dasjes op historische brommers en motoren in Heusdense Heerenrit (2019, 1 september)

Adressen Kreidlers & onderdelen, Verzekeringen, Motorkeuring, Framenummers,
Aankooptips, Links etc.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9222
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 290 keren
Ontvangen waarderingen: 105 keren
Contacteer:

Nozems en kakkers in jasjes en dasjes op historische brommers en motoren in Heusdense Heerenrit (2019, 1 september)

#1 Bericht door Maarten » 04 sep 2019, 19:00

Nozems en kakkers in jasjes en dasjes op historische brommers en motoren in Heusdense Heerenrit


Bron: Omroep Brabant, zondag 1 september 2019, 19:40
Tekst: Rob Bartol

Brommeren in stijl
Brommeren in stijl
Brommeren-in-stijl.jpg (107.06 KiB) 1895 keer bekeken


DRUNEN - De derde editie van de Heusdense Heerenrit is een doorslaand succes geworden. Voor het eerst verschenen zondag meer dan honderd historische motoren en brommers aan de start in Drunen. Om de sfeer van de jaren vijftig en zestig extra te benadrukken, waren de deelnemers gevraagd om zich te kleden zoals in die tijd gebruikelijk was. Het werd een rit in stijl.

“Dat betekent een jasje en een dasje en dat is heel wat anders dan mensen die normaal op een motor rijden”, vertelt Jeffrey, stijlvol gekleed in een keurig jasje met bijpassend vlinderdasje. “Daarom heet het ook Heerenrit.” De tachtig kilometer lange rit voor oude motoren en brommers ging voor een groot deel door de regio Heusden en Waalwijk.

Artistiekelingen reden op een Puch

Iets minder stijlvol gekleed, maar toch getooid met een nonchalant geknoopte stropdas, waren de deelnemers met historische brommers. In de jaren zestig domineerden de merken Puch, Zündapp en Kreidler het Nederlands straatbeeld.

De 69-jarige Tony van den Zandvoort uit Den Bosch hoorde in die tijd tot de alternatievelingen. “Wij reden op een Puch en hadden heel lang haar. Dat van mij hing bijna tot op mijn kont. De nozems, de vetkuiven die reden op een Zündapp. Artistiekelingen reden op een Puch, het liefst met een heel hoog stuur.”

Love and Peace

Aan de Heusdense Heerenrit deed Tony mee met twee vrienden en uiteraard reden ze alle drie op een Puch. Toen en nu, het zijn en blijven artistiekelingen. Ondanks dat het lange haar reeds is verdwenen of grijs geworden is . “Het was de tijd van Love and Peace”, vertelt Tony. “Een fantastische tijd, met ook nog eens schitterend muziek.”

Deelnemers aan de Heusdense Heerenrit zamelden ook nog eens geld in voor het goede doel. De opbrengst van de derde editie gaat naar Villa Pardoes.Plaats reactie