ervaringen met diefstal

Adressen Kreidlers & onderdelen, Verzekeringen, Motorkeuring, Framenummers,
Aankooptips, Links etc.
Bericht
Auteur
ivowewer
Berichten: 101
Lid geworden op: 26 aug 2003, 12:30
Locatie: deventer
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

ervaringen met diefstal

#1 Bericht door ivowewer » 18 jan 2004, 23:56

zoals veel van jullie onderhand weten is mijn kreidler gestolen en vroeg me af of er meer mensen zijn die dit leed hebben ondergaan.
vraag dus ook af wat jullie ervaringen zijn en of het is opgelost.
ik ben hier namelijk gewoon helemaal gek aan het worden en zoek naar het licht puntje hoop dat ik hem terug krijg

Gebruikersavatar
rob van der meer
Berichten: 514
Lid geworden op: 19 mar 2003, 21:35
Locatie: bussum
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#2 Bericht door rob van der meer » 19 jan 2004, 02:01

helaas heb ik er ook ervaring mee :( het is dan wel 20 jaar geleden )maar ik baal er nu nog wel eens van.was werkelijk helemaal nieuw,gietwielen,nieuwe tank,super snel(originele spullen waren nog goed te betalen) etc. nooit meer wat van gehoord/gezien.
maar nu jou lichtpuntje!!!
20 jaar geleden was er nog geen internet :idea: en als ik de berichten lees in jou andere topic, is heel nederland voor jou aan het opletten :clap :clap :clap ik hoop echt voor je dat je hem terug krijgt en dat je er gek van wordt is begrijpelijk.ook ik wordt hier niet goed van en vele met mij denk ik :evil: blijf op het beste hopen en succes.
groetjes rob.

Gebruikersavatar
RoofingBurner
Berichten: 93
Lid geworden op: 07 sep 2002, 12:16
Locatie: Bergen (NH)
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#3 Bericht door RoofingBurner » 19 jan 2004, 10:12

Mijn Kreidler is in het verleden ook een keertje gestolen.

Dit is gebeurd omstreeks 1982 of 1983.

Hij stond bij de sporthal, vastgezet met een kettingslot, het stuurslot en het penslot in de achterbrug.

Toen ik naar huis wilde was hij weg. Hierop heb ik samen met mijn vader aangifte gedaan bij de politie. Mijn vader bleef bij ze hameren op het feit dat de brommer niet ver weg kon zijn. De politie reageerde van 'hier kunnen we niks mee' en 'je moet gewoon afwachten'.

Voor mijn vader en ik was dit niet acceptabel en we zijn zelf gaan zoeken in de omgeving van de sporthal. Na een tijdje zoeken vonden we hem in de bosjes achter de sporthal. Spaken krom door het penslot, maar nog steeds op het stuurslot, alleen de ketting was weg.

We hebben doorgegeven aan de politie waar de brommer lag. Zij hebben de hele nacht bij hem gezeten om de dief op te wachten. Deze is nooit gekomen, en 's ochtends hebben ze de brommer teruggebracht.

Je ziet, het Kreidler penslot is qua veiligheid niet te evenaren. Diefstal blijft mogelijk, maar ver komen ze niet, tenzij ze de Kreidler gewoon in een busje tillen.

Mijn advies: 1. Een stevig, gehard stalen beugelslot, bijvoorbeeld een Kryptonite om de brommer ergens aan vast te zetten;
2. een Kreidler penslot om de beveiliging compleet te maken.

lorre
Berichten: 65
Lid geworden op: 03 mar 2003, 14:14
Locatie: haarlem
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#4 Bericht door lorre » 19 jan 2004, 12:35

Nog een ervaring,

De kreidler van een vriend van mij was een paar jaar geleden gestolen. Dit was wel een beetje z'n eigen schuld ( voor zover het je eigen schuld kan zijn, je moet gewoon met je klauwen van andermans spullen afblijven!) want hij zat vast met een slot van een tientje. Maar hij was wel weg. Hij was echt onwijs kwaad en ontroostbaar, want z'n zuurverdiende centjes zaten erin. Maarja, toch maar aangifte gedaan want je weet het nooit. Een paar weken later had hij hem terug! Want zijn achterlicht (en misschien ook wel z'n voorlicht) was stuk en degenen die hem hadden gejat, een paar k-koters van 13 en 14, reden ook nog eens zonder helm rond. Dus zij waren aangehouden door de politie en hij had z'n spullen terug. Dus er is hoop.

Nog een ervaring,

Deze is van mijzelf. Ik stond een keer ergens met m'n kreidlertje en toen kwam er een vent ff een praatje maken. Leuk he zo'n kreidlertje! Heb ik vroeger ook gehad. Bla, bla,bla. Ik heb ook nog wel wat onderdelen liggen. Een tachtig cc. Yeah right dacht ik, bestaat helemaal niet (voor een rmc dan), compleet blok vijfbak. Dat klonk natuurlijk wel interressant. Ik een afspraak gemaakt voor die middag. Het lag achterin z'n schuurtje beneden in een flat. Hij haalt het blok tevoorschijn: een vijfbak super! Wouw! Die wilde ik natuurlijk wel hebben. Heb je nog meer spul? vroeg ik. En ja hoor, uit zakken hier en daar vandaan kwamen nog meer spullen. Wielen en weet ik wat nog meer. Toen de prijs: Hij zegt: "wat geef je ervoor? Ik zei, wat wil je ervoor hebben? Na een beetje heen en weer lullen: 200 gulden. 200 voor al dat spul, hij is gek! Maar ja het zal wel. Hij zou het spul later die week komen brengen. Bij thuiskomst vertrouwde ik het allemaal al niet zo meer. Het spul zag er echt uit elkaar gerukt uit, alsof iemand binnen tien minuten een kreidler uit elkaar had getrokken! Later bleek dit ook het geval te zijn. Maar ja ik had alles al afgesproken! Die week bracht hij het spul bij me thuis en zei dingen als: Ja je moet wel die wielen overschilderen enzo. Mijn donkerbruine vermoeden werd nu helemaal bevestigd. Ik scheet echt zeven kleuren. Toen hij weg was heb ik gelijk het blok opengemaakt om te zien in wat voor staat het spul was. De koppelingskant opengemaakt zie ik een borgingsmaniertje van de koppeling wat een vriend van mij altijd gebruikte! Shit het is nog van een bekende ook! Ik die vriend opgebeld en na een uurtje stond de rechtmatige eigenaar voor mijn deur. Zo blij als een kind dat hij bijna alles van z'n mooie brommer weer terugzag. De politie deed niets met dit verhaal, er was immers geen bewijs dat die man het ook echt gedaan heeft. Verder vonden ze het schijnbaar niet de moeite ofzo. Het enige wat hij kon doen was zijn eigen spul terugkopen! KAN HET NOG GEKKER!!!!!!! Gelukkig maar dat ik het spul gekocht had en we elkaar via,via kenden. Nu had hij igg z'n onderdelen terug. De gestolen spullen hebben wel een aantal jaar bij die zak in de schuur gelegen! Omdat die gast bij navraag een onderwereldfiguur bleek te zijn hebben we maar niet het recht in eigen hand genomen, hij wist immers waar ik woonde. Anders had hij wel een paar klappen opgelopen! De rechtmatige eigenaar is nu een vriend van mij.

Maar de lichtpunten in deze verhalen zijn dat in beide gevallen bijna alle spullen weer bij de rechtmatige eigenaars terugkwamen!

Er is dus hoop! En toen dit speelde was er nog geen internet! Nu is er dus meer kans dat het spul weer een keer boven water komt, daar nu veel mensen het weten.

Heel veel succes!

Casper

Gebruikersavatar
Andy
Berichten: 8259
Lid geworden op: 02 mar 2003, 21:39
Locatie: heemskerk
Has thanked: 0
Been thanked: 3 times

kreidler

#5 Bericht door Andy » 19 jan 2004, 12:40

Op mijn Rs zit ook een penslot achterbrug in,het is niet origineel maar dat intereseerd me niet.Ik weet dat dat een van de veiligste manier is om je brommer op slot te zetten is
Gelukkig is er nooit een brommer van mij gestolen.

Andy,

Gebruikersavatar
RoofingBurner
Berichten: 93
Lid geworden op: 07 sep 2002, 12:16
Locatie: Bergen (NH)
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: kreidler

#6 Bericht door RoofingBurner » 19 jan 2004, 14:29

Andy Martin Hidalgo schreef:Op mijn Rs zit ook een penslot achterbrug in,het is niet origineel maar dat intereseerd me niet.Ik weet dat dat een van de veiligste manier is om je brommer op slot te zetten is
Gelukkig is er nooit een brommer van mij gestolen.

Andy,
Die van mij is wél origineel hoor! Gewoon, rechtstreeks uit de fabriek n geleverd.

Gebruikersavatar
Enzo-tvdzijden
Expert
Berichten: 48197
Lid geworden op: 27 nov 2002, 21:55
Locatie: Gem. Leidschendam/Voorburg
Has thanked: 43 times
Been thanked: 71 times

#7 Bericht door Enzo-tvdzijden » 19 jan 2004, 14:57

Ik had in 1978 mijn Flu(o)oranje RM Grand prix 4-speed 1973 brommer verkocht voor 950 gulden aan een dorpsgenoot. Hij heeft er 2 weken op kunnen rijden en toen was hij gestolen.
Jullie begrijpen dat deze ook op slot stond.
Een paar weken later werd ik gevraagt om brommeronderdelen van mijn oude Kreidler te herkennen. Alles was dus op een ander blauw frame overgezet en expres wat lelijk gemaakt door extra krassen.
Een aantal weken later toen de poldersloot vlak bij de dader werd uitgebaggerd kwam ook nog het kapot geslepen frame op de kant te liggen. Welke straf de dader heeft gekregen weet ik niet maar de eigenaar had een oud blauw geverft frame met lelijk gemaakte onderdelen terug.
Gelukkig toch nog iets.

Brommers zijn nu eenmaal met twee man weg te slepen en eventueel in een busje te vervoeren. Dus zorg nu dat hij altijd aan vaste voorwerpen wordt geketend zoals palen, beugels e.d.

Enzo

Gebruikersavatar
Chris - RMC Black Flamed
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 822
Lid geworden op: 29 nov 2002, 16:31
Locatie: Zuid-Limburg
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#8 Bericht door Chris - RMC Black Flamed » 19 jan 2004, 18:55

verankeren is inderdaad een goede remedie, hoewel, in Sittard is laatst een lantarenpaal omgeflext (!!) om een sc**ter te kunnen klauwen..

ik denk dat je kansen om 'm terug te vinden in ieder geval groter zijn geworden met de komst van het internet, want meestal gaan brommers als ze via georganiseerde misdaad worden gejat naar andere delen van het land [soms in onderdelen]

op het brommerforum was ook laatst een gast die z'n MT kwijt was, even later zag hij de brommer naar zijn zeggen rijden, en naar eigen zeggen zou 'ie genadeloos met deze jongen gaan afrekenen.. :roll:

ivowewer
Berichten: 101
Lid geworden op: 26 aug 2003, 12:30
Locatie: deventer
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

hij is terecht

#9 Bericht door ivowewer » 19 jan 2004, 19:58

groot nieuws mijn kreidler is opgespoord en hij is eindelijk weer bij me terug
je wil niet weten wat dit betekend heb enorm in stres gezeten maar wat oplettende mensen hebben hem gezien en hebben me gelijk gebeld.
heb toen meteen de politie laten komen en die heeft de daders mee genomen.
kan dus eindelijk weer russtig slapen.
ben me er goed van bewust dat dit echt heel veel geluk hebben is want de kans dat je een brommer ooit weer terug ziet is klein.
maar bij deze wil ik iedereen bedanken voor jullie steun en hulp.

met vriendelijke groet

ivo wewer

Gebruikersavatar
Martijn Koert
Winnaar Kerstquiz'05 en Verkiezing'06
Berichten: 4173
Lid geworden op: 16 nov 2003, 16:35
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#10 Bericht door Martijn Koert » 19 jan 2004, 19:59

hoi hoi hoi, was hij nog helemaal heel? wat voor mensen waren het die hem gejat hadden.

Gebruikersavatar
Dimage
Expert
Berichten: 6629
Lid geworden op: 15 mar 2003, 13:33
Locatie: Maassluis
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

#11 Bericht door Dimage » 19 jan 2004, 20:00

Tof man :clap :clap :clap :clap

Gebruikersavatar
westlander chris
Gedeelde Winnaar Kreidlerverkiez.juli'03
Berichten: 147
Lid geworden op: 02 jul 2003, 18:29
Locatie: DE LIER , WESTLAND
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#12 Bericht door westlander chris » 19 jan 2004, 20:01

DAT IS HEEL MOOOOOOOOJJ

gefeliciteerd met de terug vonst van je kreidler.


chris

Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 8124
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Has thanked: 97 times
Been thanked: 85 times
Contacteer:

#13 Bericht door Maarten » 19 jan 2004, 20:01

Sjeeeee gefeliciteerd Ivo! Superrrrrrr
Afbeelding

Hayabusa
Berichten: 559
Lid geworden op: 31 okt 2003, 18:30
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#14 Bericht door Hayabusa » 19 jan 2004, 20:01

Vette massel heb je, en wat voor straf krijgen die vuile klootzakken??
hoe zagen ze eruit???

jij hebt vette massel :D :D :D

RedOne
Berichten: 46
Lid geworden op: 05 jun 2003, 11:20
Locatie: Västerås Sweden
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#15 Bericht door RedOne » 19 jan 2004, 20:02

8) Very nice to hear that you got your bike back 8)

:clap :clap :clap :clap

Gebruikersavatar
ArcoR
Berichten: 185
Lid geworden op: 21 feb 2003, 12:07
Locatie: Schoonhoven
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#16 Bericht door ArcoR » 19 jan 2004, 20:04

beter. :clap :clap :clap :clap

mooi dat er veel mensen voor je hebben gekeken.

Gebruikersavatar
Zestien
Berichten: 144
Lid geworden op: 29 mar 2003, 21:10
Locatie: erp (veghel)
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#17 Bericht door Zestien » 19 jan 2004, 20:04

Wow, das super :shock:

Gebruikersavatar
tombo
Berichten: 4055
Lid geworden op: 06 okt 2002, 13:56
Locatie: Nijmegen
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#18 Bericht door tombo » 19 jan 2004, 20:04

w00t!! Gefeliciflapstaart! Beter!

Gebruikersavatar
Robie Trice
Berichten: 175
Lid geworden op: 31 aug 2003, 20:37
Locatie: Woudenberg, dichtbij Amersfoort
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#19 Bericht door Robie Trice » 19 jan 2004, 20:06

Beter ja. gefeli :P

Flip Oude Weernink
Winnaar Kreidlerverkiezing november 2003
Berichten: 2242
Lid geworden op: 27 okt 2002, 19:10
Locatie: Arnhem
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#20 Bericht door Flip Oude Weernink » 19 jan 2004, 20:08

eej gelukkig voor je man, ben blij voor je ivo!!

Gebruikersavatar
Zunflappie
Berichten: 515
Lid geworden op: 23 dec 2003, 21:17
Locatie: Sliedrecht, hét baggerdorp
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Contacteer:

#21 Bericht door Zunflappie » 19 jan 2004, 20:23

Allereerst gefeliciteerd! :thumbleft :thumbsup

Wat voor personen waren de dieven? Heeft de politie ze te pakken?
Vertel ons alles!

Gebruikersavatar
Steven
Berichten: 3400
Lid geworden op: 08 sep 2002, 17:24
Locatie: Zwolle
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#22 Bericht door Steven » 19 jan 2004, 20:37

gefeliciteerd ivo!!!!

hopelijk is je brommer niet al te beschadigd... zou echt zonde wezen!

Gebruikersavatar
de specialist
Medewerker Sectie FAQ
Berichten: 591
Lid geworden op: 16 jan 2004, 19:45
Has thanked: 0
Been thanked: 17 times

#23 Bericht door de specialist » 19 jan 2004, 20:39

Hoi IVO.

Jij bent echt een GOUD FASANT ,wat heb jij ongelooflijk veel geluk.

Ik ben heel erg blij voor je.

GEFELICITEERD :clap :clap :clap

DE SPECIALIST

Bennie
Berichten: 481
Lid geworden op: 08 dec 2003, 08:26
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: hij is terecht

#24 Bericht door Bennie » 19 jan 2004, 20:43

ivowewer schreef:groot nieuws mijn kreidler is opgespoord en hij is eindelijk weer bij me terug
je wil niet weten wat dit betekend heb enorm in stres gezeten maar wat oplettende mensen hebben hem gezien en hebben me gelijk gebeld.
heb toen meteen de politie laten komen en die heeft de daders mee genomen.
kan dus eindelijk weer russtig slapen.
ben me er goed van bewust dat dit echt heel veel geluk hebben is want de kans dat je een brommer ooit weer terug ziet is klein.
maar bij deze wil ik iedereen bedanken voor jullie steun en hulp.

met vriendelijke groet

ivo wewer

Heeeeeeeeeyyyyyyy :lol:


FANTASTISCH!!! GEFELICITEERS YVO!!!

heel erg super. hoop dat ie nog netjes is en dat de daders een gepaste straf krijgen.


Heel tof zoals we hier met zijn allen mee omgegaan zijn!!


KREIDLER RULES AGAIN

ben

lorre
Berichten: 65
Lid geworden op: 03 mar 2003, 14:14
Locatie: haarlem
Has thanked: 0
Been thanked: 0

#25 Bericht door lorre » 19 jan 2004, 20:52

HEE Ivo!!

Gefeliciteerd!

Geweldig dat je hem terug hebt! Ik kan me heel goed voorstellen hoe je in de rats moet hebben gezeten. Ik zou niet weten waar ik het zoeken moet als die van mij gejat werd.

Hopelijk leren we hier allemaal wat van!

Casper

Plaats reactie