Index Sprint Race

Kreidler 50 cc motorsport:
Brommerrace, Cuprace, Motocross, Sprint, Wereldsnelheidsrecord, Wegrace
Gesloten
Bericht
Auteur
Gebruikersavatar
Maarten
Beheerder
Berichten: 9025
Lid geworden op: 01 sep 2002, 09:13
Locatie: Den Haag, Nederland
Gegeven waarderingen: 136 keren
Ontvangen waarderingen: 53 keren
Contacteer:

Index Sprint Race

#1 Bericht door Maarten » 14 jul 2007, 20:33

Overzicht Sprint / Motorsport Artikelen

1968 - Met Aalt Toersen op wereldrecordjacht
Begeleid door de nieuwe racemanager, de heer Leferink en racemonteur Jan Smit kwam de ploeg in Engeland, zag..... en overwon"
Lees verder...1968 - Recordpoging Kreidler sprint
Marvellous, fabulous what a noise!. De Engelsen waren er helemaal gek van. "Wonderbaarlijk, fabelachtig, wat een geluid!", dat waren de woorden van een man die met hart en ziel verslaafd is aan motorsprints.
Lees verder...1970 - André Gebben
Ruiken aan een wereldrecord In verband met de in opkomst zijnde 125 cc klasse, werkt André ook aan een 125 cc Kreidler! Het laatste project is echter behalve geheim, ook nog verre toekomstmuziek.
Lees verder...1998 - Scooter vs Kreidler sprint!
Er werd een slinger aan het achterwiel gegeven en de Kreidler begon zachtjes te lopen. Nadat ie gestart was, zat de coureur van de racescooter, Orhan Turksever, een beetje te gniffelen.
Lees verder...
2001 - Luc Foekema - Op Jacht naar Wereldtijden
Dit jaar belandt op de redactionele deurrnat een brief met daarin de mededeling: 'Ik wil het 50 cc wereldrecord van Nijhuis verbeteren! Was getekend Luc Foekema. Wat zullen we nou hebben?
Lees verder...

Interview met Luc Foekema
2007 - Luc Foekema en Kreidler
Het gebeurt niet zo vaak dat je een artikel onder ogen krijgt dat 40 jaar oud is en waarvan de mens achter het verhaal nog steeds enthousiast hetzelfde onderwerp als hobby heeft.
Lees verder...2011 - Containervondst: Van Veen Kreidler Sprinter '68
Gevonden op 29 december 2011 in de buurt van Amsterdam in een container tussen de oude fietsen. Ik kon het niet geloven, de originele stroomlijn van de Van Veen Kreidler Sprinter '68, ontworpen door Jos Schurgers zelf. Originele tekst, letters en de nummer één op de stroomlijn. Stickers en gaten voor het bevestigen van de stroomlijn op de juiste positie. En een beetje beschadigd.
Lees verder...
SBO - Stichting Scooterrace & Brommersprint Organisatie
Link naar de website van de SBO
Lees verder...

Gesloten